Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съни бийч по bTV

 • 37 628
 • 736
 •   1
Отговори
# 75
 • Мнения: 11 440
Българското кино от време оно е известно с това, че не може да прави добро озвучаване на филми. Това продължава и до днес в сериалите, а лошата дикция на актьорите допълва проблема.

Не знам как може да гледам филми на чужд език, който не владея и да чувам ясно няколкото думи, които знам от езика, а на български да не ги разбирам какво говорят?!?

# 76
 • Мнения: 2 733
Българското кино от време оно е известно с това, че не може да прави добро озвучаване на филми. Това продължава и до днес в сериалите, а лошата дикция на актьорите допълва проблема.

Не знам как може да гледам филми на чужд език, който не владея и да чувам ясно няколкото думи, които знам от езика, а на български да не ги разбирам какво говорят?!?

Точно така. Актьорите от дублажа са много по-силни в тази област. И затова ясно се разбира когато гледаме чужд филм или сериал, озвучен на български, отколкото български филм или сериал. Нивото пада главоломно, и в НАТФИЗ, това може да го чуете от цялата гилдия... през последните 15 години изобщо ги няма тези критерии за интонация, за правоговор.  От старите актьори да сте чули някого да казва УЪ вместо Л? Или от дадена дума да се чува само ударената сричка, останалите да ги глътва и да ги маже? Това нещо се учи, тренира.. Не всеки става за тази работа. Ама когато се взимат по роднинско-приятелска линия, после резултатът е какъвто го чувате, в сериала "Връзки" не им се разбира. В "Денят на бащата" също.  Иначе Васил Бинев, Даниел Цочев и т.н. актьори от дублажа като се появят и с лицата си, в български сериали, тогава чувате ясно разликата. И разни там... Луиза Макариев, Сано и т.н не могат да им стъпят и на малкия пръст .. по отношение на правоговора. Те са просто "красиви" и нищо повече.
А в другия сериал "Ягодова луна", който рекламират.. видях Ваня Джаферович в анонса.  Тоя има скороговорка, изрича по две изречения в секунда. Това е кошмар за слушане. За това, че е чужденец и има акцент, не е виновен, разбира се. Но плямпа с бърза скорост, не е актьор. Взели са го просто "заради сините му очи" и това е.  А  натрапването на едни и същи образи е отделна тема. И дълга!

# 77
 • Мнения: 3 134
Е, Даниел Цочев е в "Съни Бийч".

# 78
 • Мнения: 2 733
Да, това исках да кажа, видях го в рекламата. Понякога се появяват "гласовете зад кадър", Мариан Маринов, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Даниел Цочев, професионални диктори. И само на тях им се разбира какво говорят, хаха.

И пак ли ще дават едновременно по БТВ и Нова ... Съни Бийч върху Ол Инклузив?  Мастършеф върху Хелс Китчън? Пролетните тв сезони преди почваха през март. Сега да се надцакват кой ще изпревари другия, почнаха още от края на февруари;  Догодина ще са и от средата на февруари, както са тръгнали

# 79
 • Мнения: 7 966
Според мен започват по-рано, тъй като имат доста предавания и сериали, съответно излъчват малък брой епизоди на седмица и се разтяга сезона до началото на лятото, а тогава знаем, че гледаемостта спада.
Съответно, за да могат да излъчат всичко до към май, стартират по-рано. Аз лично нямам против, и януари да почнат още по-добре, вместо да излъчват повторения.

# 80
 • Мнения: 3 134
Към горното може да бъде допълнено, че по време на пролетния сезон има повече празнични дни, които няма как да не се вземат предвид. В резултат се правят паузи и така краят се "измества" още.
Впрочем, в предварителните схеми на Нова сезонът започваше след 3-ти март. След като bTV обявиха началото да е в последната февруарска седмица, Нова веднага го промениха.
Какво да се прави - конкуренция...

# 81
 • Мнения: 7 966
Ако е онази предварителна схема, в която много неща бяха сбъркани, предполагам там и датата беше грешна, защото в рекламите си обявиха старт през февруари.

За Бтв не знам, защото не ги гледам, но Нова от известно време започват през февруари.
Дори са започвали още в средата на месеца, не в края. Имаше по-дълги сезони на Откраднат живот, които са почвали към 16-17 февруари.

# 82
 • Мнения: 2 733
Според мен започват по-рано, тъй като имат доста предавания и сериали, съответно излъчват малък брой епизоди на седмица и се разтяга сезона до началото на лятото

Не е това. От 2-3 години, ако забелязвате сезоните СВЪРШВАТ не в средата на юни, а още в края на май, към 24 май вече са приключили.  Мастършеф, Хелс Китчън още през май свършват. От даден нов сериал, български, пускат 12 епизода, които реално ги излъчват за 3 месеца.  Господин Х и какви бяха още там български безумия.  Преди през март започвата пролетните сезони, до средата на юни, а есенните към 20 септември, сега са в началото.
Когато едните обявят, че почва Фермата, другите обявяват Игри на волята. Както и преди, едните като обявят Сървайвър, другите обявяват същата дата за Биг Брадър. Ама все по-рано и по-рано.
Ако помните новините на НОВА бяха от 19.30, на БТВ също, после Нова си ги направи от 19.15, после БТВ уж с "Международни новини" от 19.00 и от 19.15 същинското начало. После и двете от 19.00. После Нова от 18.57 и това е от няколко години. а БТВ си пускат прогнозата за времето в 18.57. До година-две ще ги пускат и в 18.45, хаха

# 83
 • Мнения: 7 966
Хаха, нали същото съм написала - започват по-рано, за да завършат по-рано 😃

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 13:09 от Вαнилия*

# 84
 • Мнения: 8 525
Ще ми е интересно да видя Бахаров и Кръстанов с разменени роли. В Стъклен дом, където и двамата изгряха, Бойко играеше богатото разглезено келешче, на което ти идва да му пляснеш един зад врата, а Явор беше беден, но готин.

# 85
 • София
 • Мнения: 8 971
И защо започването на пролетния сезон в края на Февруари е проблем? Аз го намирам за напълно нормално. Така свършват около 24 май, точно преди зрителите да хукнат по паркове, планини и морета. Доста нелогично ми се струва да се планира финал на предавания, когато би трябвало да се генерира най-висока гледаемост, в началото на лятото. Средата на юни е период, в който хората не се задържат вече пред телевизора, а са навън.
Не знам кога новините на Нова са започвали по-късно, може би преди 15 години, но аз нямам спомен за това. Не намирам и проблем с програмната схема на телевизиите, ами няма как да не се застъпват предавания. Или очакваме БТВ да излъчват Мастър шеф след 22:30, защото например Нова са обявили първи Хелс Китчън от 21:00? Ами няма как да стане. Както и е нормално да излъчват предавания от типа на Фермата и Игри на волята през есенния сезон - това са шоута, които се снимат основно на открито и през лятото.

Сега по темата - ще дам шанс, въпреки че моите фаворити този сезон са ОЖ и Ягодова луна. Не съм особен фен на никой от актьорите в Съни бийч, но не мога да отрека че са младо и талантливо поколение и въпреки че нямам особени очаквания се надявам а сериалчето да е свежо.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 13:13 от rosi_ta

# 86
 • Мнения: 3 134
Ако е онази предварителна схема, в която много неща бяха сбъркани, предполагам там и датата беше грешна, защото в рекламите си обявиха старт през февруари.
Нищо не беше сбъркано, просто нищо не беше уточнено. Рекламите си ги пуснаха, след като вече тази схема беше в пространството. Впрочем, и тази на bTV беше, но с конкретни и дати, и часове. Т.е. - Нова набързо си уточниха нещата и започнаха да си пускат рекламите дори преди конкуренцията да започне да пуска своите. Така у зрителите остана впечатлението, че Нова са "първи", а реално беше точно обратното.
Мисля, че и тогава обясних - по никакъв начин не съм пристрастна към bTV и също гледам повечето неща на Нова. Но няма как да оспорвам фактите, още повече че ги видях с очите си.

# 87
 • Мнения: 7 966
И аз видях с очите си, че там пишеше Откраднат живот сезон 8 😃

А още преди да завъртят рекламите, имаше интервюта с актьорите от Ягодова луна и те също казаха, че започват февруари.

Но няма смисъл да спорим.  
Нова тази година случайно са решили сезонът да започне март, въпреки че обикновено стартира през февруари, но после са видяли от Бтв и са го променили. 🙃

# 88
 • Мнения: 2 733
Аз не съм казал, че е лошо да започват през февруари, напротив. Нека има сериали през цялата година, не само пролет и есен. Но наистина преди всички предавания, формати, сериали започваха пролетния сезон от март и постепенно дават все по-рано, "за да изненадат" конкуренцията, ама и тя тръгва по-рано. До десетина години ще започват през януари Grinning

Сега по темата - ще дам шанс, въпреки че моите фаворити този сезон са ОЖ и Ягодова луна.


Какво е ОЖ?
А Ягодова луна... какъв фаворит ви е... видяхте ли каста? Христо Мутафчиев, Ваня Джаверович - БЛЯК. Във всеки възможен формат натрапвят Джаферович. В крайна сметка постигат обратен ефект.

# 89
 • Мнения: 5 385
Аз съм ОК да почват януари, щото няма нищо интересно за гледане.
ОЖ е Откраднат живот.
Не знаех, че Ваня Джеферович ще се прави на актьор този път. Интересно...
На тази Ягодова луна ще дам шанс, само защото видях Димо Алексиев в рекламата.

Общи условия

Активация на акаунт