Сватба, булките на 2020 г., тема 3

• 31 660
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
Очертава се и ние да имаме около 12 деца на възраст от 6 до 15г. Дали всички ще присъстват ще разберем на по-късен етап. И аз мисля за някакви забавление.. но още не съм решила какво точно ще бъде.

# 196
Момичета, дайте идея за текст на шаферските покани..
Как смятате, че ще бъде по удачно да са 3 или 4 на брой? Имам колебания.

Аз ще имам 5 шаферки и на всяка от тях написах персонално стихотворение, на кумата и на родителите също. Flowers Hibiscus

# 197
Децата на 15 години не са деца вече. Освен да им е скучно нищо друго не им трябва за забавление. Имат си телефони.
Течността за балончета до колко знам много трдно излиза от дрехи. Та, някой тоалет може да падне в жертва.

# 198
  • Бистрица
На свабите на които съм била, 4-10 годишните деца обикновено се запознават с другите деца и тичат/крият се/ сядат да гледат филмчета/клипчета или да играят на нечий телефон. По-големите се срамуват в повечето случаи и висят по масите с телефон/ ако са от по-активните се включват с танци (на моята 10 годишна и дай да виси по цяла сватба при Ди джеят).
По-малките деца са под надзора на родителите си и общо взето се радват на танци и размятане по скутовете, искат да пипат роклята на булката и са превъзбудени.
Мене ако питате,едва ли има нужда от аниматор, децата вече скучаят и на това-ние в един период с двете ми деца бяхме всеки уикенд на РД с аниматори. Докато на сватба не ходят всеки ден и е по-интересно. Няма как да избегнете тичащи наоколо деца, случва се някой да се скрие под масата и да се овъргаля, но родителите ще държат нещата под контрол през по-голямата част от времето.
За мене много по-притеснително е държанието на възрастни, които не могат да си спрат алкохола и изцепки от тяхна страна, отколкото невинното палуване на децата.
От сега забравете,че ще контролирате когото и да било на сватбата си. Има организация,която ще  улесни хората с информация какво и къде ще се случва,но всичко повече от това е извън вашата власт, затова се отпуснете и се забавлявайте, пък винаги ще има доволни и не -толкова доволни Simple Smile

# 199
  • София
Аз не познавах никого освен младоженците на въпросната сватба и родителите бяха за бой, тъй като наистина НЕ контролираха по никакъв начин децата и беше хаус, украсата на една от масите беше леш...както и да е. За мен не е ок това. Всеки сам си избира какво иска и как вижда сватбата си. Естествено не мога да кажа на никого да не води деца, но пък при нас много малко гости ще има със деца, та надали ще е такава лудница, дори и да ги доведат. Все пак при раздаване на поканите  ще ги попитам, ще ли са с деца или не.Blush

# 200
Аз също ще искам да знам дали ще са с деца, но при потвърждението (месец предварително). За по-малките ще попитам родителите дали ще искат детско меню или не.

# 201
А какви предложения имате за детско меню от ресторанта?
При нас е шопска салата и за основно пържени картофи и пилешки филенца с корнфлейкс. Хич не ми звучи здравословно, но знам, че повечето деца на това се радват. Все пак мисля да попитам и за други варианти от ресторанта.

# 202
  • София
Според мен говори с родителите, като знаеш по-точно кои ще идват. По-големите деца ще се зарадват на такова меню, но на децата до 4-годишна възраст около мен не им дават да ядат такива неща.

За книжките за оцветяване сте прави, няма да взимаме!

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 13:16 от Niya-

# 203
Не сме говорили все още с ресторанта на тази тема. Като си ходим в България през април, се надявам да го обсъдим.
И аз съм на мнение, че пържени картофи и пилешки хапки не е най-здравословната алтернатива, но от гледна точка на това, че не знам до колко ресторантът ще има възможност да поеме индивидуални поръчки на момента и колко бързо ще станат, ми се вижда по-добър вариант от това децата само да ровят в храната, понеже не им харесва, да чакат дълго време или да стоят гладни.
Ще дадем на гостите възможност да избират между месно, вегетарианско, веган и детско меню предварително и просто не си представям при четири менюта, ресторантът да може да приема и поръчки за храна по време на вечерята при сто човека гости. Това ми се струват достатъчно възможности. За възрастните също изключвам всякакви изчанчени ястия, за да не остане някой гладен, та и за децата ми се ще да е нещо, което им харесва. Но не съм се консултирала с управителката още, така че само си теоретизирам.

# 204
Не сме говорили все още с ресторанта на тази тема. Като си ходим в България през април, се надявам да го обсъдим.
И аз съм на мнение, че пържени картофи и пилешки хапки не е най-здравословната алтернатива, но от гледна точка на това, че не знам до колко ресторантът ще има възможност да поеме индивидуални поръчки на момента и колко бързо ще станат, ми се вижда по-добър вариант от това децата само да ровят в храната, понеже не им харесва, да чакат дълго време или да стоят гладни.
Ще дадем на гостите възможност да избират между месно, вегетарианско, веган и детско меню предварително и просто не си представям при четири менюта, ресторантът да може да приема и поръчки за храна по време на вечерята при сто човека гости. Това ми се струват достатъчно възможности. За възрастните също изключвам всякакви изчанчени ястия, за да не остане някой гладен, та и за децата ми се ще да е нещо, което им харесва. Но не съм се консултирала с управителката още, така че само си теоретизирам.

Вместо салата аз бих поръчала за децата плата с нарязани на ивици краставици, моркови и ряпа и някакъв сос (чеснов например) и да си хрупат.

# 205
  • София
Мислихме на сватбата само 1 дете да има (нашето), обаче...
Реално деца имат само братовчедките ми, брата на ММ и 2 приятелски семейства. Та решихме деликатно да подпитаме дали няма на кого да ги оставят и за почти всички се оказа че е доста сложно. Това че сме в морски град също не помага - почивки с децата около събитието се организират лесно.

Разчитам на това че ресторанта е в гората и ще има място да си играят. А и познавайки родителите, надявам се да има контрол поне малко.
В този ред на мисли идеята с балончетата ми се струва доста добра Simple Smile

# 206
Една вметка за хората, които си мислят текстове за поканите - наскоро попаднах на едно направо златно приложение за бъдещи булки "сватбен органайзер". Българско е и има милион и едно полезни неща като различни задачи, през които да минете, съвети с въпроси за фотограф, ресторант, дж, видео оператор и различни примерни текстове на покани - отделно за родители, отделно за кумове, за шаферки, за гости. Има и платена версия, но дори безплатната версия е адски полезна, ако не ви се дават 6-7 лв. Има дори раздел за кумата, където има списък с техните задачи. 😊

# 207
Здравейте момичета! 👰

Да се похваля, че имаме покани. Прикачван линк да ги видите.

https://www.facebook.com/2646642745561670/posts/3141859856039954/?d=n

Хубава вечер! 🌸

# 208
Ох, аз две неща да кажа. Първо - драмата с кумата. Всичко мина много добре и с двете момичета, нямаше никакви проблеми, надявам се и че така ще си остане.

Второ - окончателно всичко решихме с декорацията, дори си имаме и точно определени цветове. Радвам се, че идеята ми все пак се е запазила за усещането, което искам да придам въпреки, че не е "шарено и весело". Цветовете са златно, смарагдово зелено и бяло. Съответно цветята ще са бели, жълти и ще има зеленина. Надявам се и изпълнението да е такова, каквото си го представям и сме говорили от агенцията.

# 209
Много ми харесаха показаните покани! И на Флауър, и на Радост. Прекрасни са.
Ние днес се решихме за флорист... Тя ми видя съобщението и не ми отговори. Ако до четвъртък няма реакция, ще и звъня да се разберем. Не ми се чака повече.
Усмивка, радвам се, че се е разрешила драмата с кумата.

Общи условия

Активация на акаунт