Сватба, булките на 2020 г., тема 3

• 31 662
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Radosttt. и нашият син става на годинка този април, роден е на 15ти Simple Smile
Кръщенето го планираме за именния му ден - 2ри септември.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 17:18 от AllegraA

# 361
И аз наполовина хем искам да дойде деня и да мине , хем не искам да идва , защото се притеснявам от провал . От това,  че всеки си гледа неговите неща , да това е нашият ден , но ми се искаше малко емоция и интерес и от родителите .  Притеснявам се от пиянски изцепки ,  защото човек като си пийне и не знае какво прави и говори.

Аз имам нужда от помощ , не знам какво да подаря на момичетата на моминското парти . Не ми допадат традиционните - ветрила , огледала, балсамчета , червила ...
Знам , че е рано , но вие все пак мислили ли сте ?

# 362
Аз подарих на кумата ми чорапи, като идва с мен да си избирам роклята. Толкова много им се зарадва, че чак се замислих дали и на тях да не им взема.
Супер готини!
И на мен не ми харесват огледалцата, ветрилата и пр. Въртят се и едни чаши, които щяха да са много готини, ако не бяха същите с едни и същи картинки, които са от гледане ми втръснаха.
Обаче до моминското парти има много време, така че все ще измисля нещо.

# 363
Аз пък въобще не се бях замисляла за партито.Някак си го забравих.Понеже кумата ми ще го организира,като му дойде времето.Знам само,че ще ми вземат от тези чаши с рисунката(булка и другите с лицата на момичетата)Аз ще поръчам тениски с надпис “Отбора на булката” и най вероятно това ще им е подаръка.
Относно кумовете дали се държат като обикновенни гости,с нашите имахме късмет.За сватбата не ги товариме с нищо.Няма да ми купуват воала,букета и чашите,които пристигнаха вече.Така си се разбрахме.Тъй като април ни предстои кръщене и рд там поемат всичко.Освен сметката на заведението което си е от нас.Иначе украса на целия ресторант,църква,облекло на малкия,подаръци за гости,покани всичко си е от тях.Кумата си движи нейните си неща с агенцията по украсата,аз пък се занимавам с агенцията за сватбата и така.

# 364
И аз да се включа по въпроса с кумовете. Нашите кумове няма да ги ангажираме с нищо по организацията, баща ми движи музиката, майка и нейни приятелки са се заели с украсата по сватбата. Кумата пожела да ми купи букета да има нещо и от тях и да е по обичай. Аз чаши, воал вече си бях купила. Мисля за подарък да ги заведем някъде на почивка, но още не сме говорили.

# 365
Ние няма да имаме моминско и ергенско парти. Била съм на момински и е забавно, но решихме, че не е нашето. Иначе е хубаво да има забавления за младите Grinning

Я кажете как мислите, че ще протече вашето моминско и ергенското на половинката? Къде ще бъдете, каква ще е музиката там... Мислите ли, че по време на ергенското ще има някоя танцьорка/стриптизьорка?

Аз на последното, което бях ходихме в Чергите в Студентски град. Кумата се беше погрижила за някакви забавни игри, но нямаше подаръци за нас или поне аз не помня да сме получавали.

# 366
Ние няма да имаме моминско и ергенско парти. Била съм на момински и е забавно, но решихме, че не е нашето. Иначе е хубаво да има забавления за младите Grinning

Я кажете как мислите, че ще протече вашето моминско и ергенското на половинката? Къде ще бъдете, каква ще е музиката там... Мислите ли, че по време на ергенското ще има някоя танцьорка/стриптизьорка?

Аз на последното, което бях ходихме в Чергите в Студентски град. Кумата се беше погрижила за някакви забавни игри, но нямаше подаръци за нас или поне аз не помня да сме получавали.

И ние няма да имаме моминско и ергенско парти. Не го чувствам като български обичай, а и мойте приятелки вече са женени големи жени, не се връзва да правя моминско парти.

# 367
Аз съм била на две момински. На едното нямаше подаръци, на другото бяха организирани от кумата и бяха готови пакети с малко шишенце вино, мед, етикетче с името на булката и датата - по-добре щеше да е без тях.
За моето, или ще изработя нещо сравнително ръчно, или ще прескоча тази част. Искам да имам парти обаче и вече съм споделила какво да няма на него.
За ергенското също коч-компанията вече ме попита имат ли някакви забрани и ограничения - казах, че не искам да знам, стига да ми го върнат без венерически болести Joy

Ние междувременно май избрахме мястото. Сега следва дилемата за и против по-разнообразно меню, но на блок маса. Отворена съм за гледни точки.

Получих и 2 оферти от агенции (на толкова пратих запитвания) - в едната, за която вече писах и няма да повтарям името, за да не се изтълкува погрешно, се  влюбих безвъзвратно.
Другата, добре позиционирана в гугъл и позната с евтините си пакетни оферти, ми събра очите с офертата си - то не бе оформление, не бе правопис, не бе липса на елементарно четене с разбиране, пък да не говорим за гъвкавост... Но пък остави спомен, за който ще се връщаме и смеем много след сватбата!

В крайна сметка, май няма да имаме нужда от тази услуга. Дано сбъднатата ми мечта да си направя всичко, не ми излезе (много) през носа. По-редовните потребители на алиекспрес бихте ли споделили изпитани търговци на декоративни джунджурии?

# 368
Алиекспрес в момента май е малко рисков за поръчка заради вируса.
Иначе смятам, че е полезно да се споделят имена на агенции, флористи и всичко останало.
Ние ще имаме моминско и ерегнско. Аз съм си казала за моето какво искам и долу-горе как го искам. Стриптизьор, пенис-торта, подаръци от сорта на инструмент за възпитание са абсолютно не при мен, казах го на кумата и нейната реакция беше "Велт, не съм си го и помисляла даже."
За ергенското... Като знам кума не знам да се смея ли или да плача. Joy

# 369
  • София
Ако ще поръчваш нещо от Алиекспрес си предвиди повече време. Не просто защото понякога отнема повече време, а и защото заради вируса понякога има забавяния май. Направих 3 поръчки скоро и третата още не е шипната.

За моминското аз имам някаква идея, която съм споделила на кумата, някакви неща, които са разрешени и забранени.. Тя в момента е натоварена и въобще не мисли за това, но аз ако нямам готов списък, все едно не съм аз Grinning
Подаръчета не знам дали ще правя. Била съм на 2 момински и нямаше такива неща.
Ергенското парти подозирам че ще е по-обрано. Кума може да реши да се поизсили малко, ама познавайки моя....

# 370
  • София
Има тема за Алиекспрес, масово се оплакват хората напоследък, че спират на митница.
Аз поръчах вазите от Али, голяма разправия беше освобождаването от митница, а беше с посредник. Едвам оттървах да платя само ДДС без мито, така че ако ще купувате цялоста украса внимавайте.

В темата и митниците и за Али има доста оплакали се и от загубени пратки, така че го имайте предвид. Аз почнах вече от амазон и ибей да поръчвам с посредник.

Ние също ще имаме моминско и ергенско без стриптизьори. Мислех първо да пътуваме и да е  СПА и тн, но реших да е по-скромно, да могат да присъстват и майките и тези с по-скромни възможности. По-важно ми е да присъстват повечето. Друго не знам за моминското, ще е изненада.
20 момичета ще сме и това ми прави избирането на подаръци по-сложно. Нищо не съм харесала още.

# 371
Алиекспрес в момента май е малко рисков за поръчка заради вируса.
Иначе смятам, че е полезно да се споделят имена на агенции, флористи и всичко останало.
Благодаря за съветите, май ще се придържам към Джъмбо и ще се разтърся за български складове.

Щом имам зелена светлина, ще споделя конкретните фирми.
Моята агенция щеше да е ТриАрт, въпреки че цените им действително не бяха в ниския клас. Комуникацията беше безупречна на всеки етап, срокът за офертата беше спазен до минута. Аз пратих примери какво търся, те стъпиха на тях и разгърнаха концепцията, хем както я искам, хем както те я усещат. Пратиха от-до цени за всеки компонент и примерни снимки.
Държа да отбележа, че дори ММ ахна, а той е много против агенциите и стандартната сватбена украса.
Ако стигнем до агенция, ще са те без грам колебание и вероятно ще вдигна бюджета, за да добавим повече от предложенията им.

Сватбена Приказка пък ми показаха на живо, колко прав е бил ММ в резервите си към агенциите. Цените им са ниски, капацитетът - също. По-ниската базова цена се компенсира с такса прибиране на украсата. Поставката за "хЪлки" ще я помня по-ярко от предложението за брак. Може би щях да си затворя очите за това, ако не беше пълният игнор на всичко, което казах за темата на сватбата. Можех да преглътна също грозния Word документ, но снимките, с които беше напълнен.. Чудесно илюстрираха как всяка сватба за тях е еднаква. Точка.
Има агенции като PS Celebrate, които опознават младоженците и илюстрират динамиката им с украса (била съм на тяхна сватба). И има евтини агенции, на които казваш в прав текст какво НЕ искаш и пак получаваш оферта пълна с него, защото толкова си могат.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 00:34 от evenfall

# 372
  • София
Замислих се дали да не подаря на момичетата кактусчета, не е най-оригиналното, но пък е в мой стил и ми влиза в бюджета. Харесах ето тези:

https://praktiker.bg/bg/Kaktusi/KAKTUS-S-IZKUSTVEN-TzVYaT/p/464702

Имате ли идея, обаче в какво да ги сложа, за да могат а си ги вземат спокойно дори и в заведението след това. Май не е добра идея. Днес само непрактични идеи. Харесах много една торта, чакам сега оферта, но очаквам да е двойно над желаното. Grinning

Харесват ми огледалцата, но сигурно все са били на някое моминско, където да получат, но не ги отписвам още като вариант и тях. Не е лесно да се избере нещо за 20 човека, а и явно закъснях. Като гледам някои неща в ибей и пише, че биха пристигнали май при мен...

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 03:33 от Niya-

# 373
Моето моминско парти ще го организират кумата и сестра ми.
Не знам подробности,а само какво няма да има - уреди за възпитание, престилки,ленти с надписи, торта с каквото и да е форма, подаръци за момичетата.
Или ще отидем за един уикенд някъде тип плаж, релакс ( в Гърция най-вероятно) или една вечер по женски с театър,вечеря и пиано бар.
Това са нещата , които харесваме като компания.
Аз не съм мома, с годеника ми сме заедно от 7 години,имаме дете,живеем заедно и някак си не го усещам като моето да се изляза с момичетата и да се"разбием".
Мм не си пада по пиене, стриптизьорки и т.н не знам дали ще има ергенско изобщо.
За помощ разчитам основно на сестра ми и кумата и то с идеи,съвети. Като изпълнение всичко си правим ние.
От ресторанта ни предложиха подходяща украса, срещу заплащане и така ни отпадна ангажирането на агенция.
Много съм доволна,че поемат голяма част от"товара" и си паснахме като идеи.

Като се замисля всичко до момента сме го избирали на база какво не искаме,не харесваме. По метода на изключване.

# 374
Моето моминско го организира кумата. Ще бъдем 2 булки, а тя ще е кума и на двете. Другата булка е сестрата на кума. Нямам представа какво ще бъде, само знам че няма да има стриптизьор, аксесоари с полови органи и други щуротии. От моите приятелки ще има 2 момичета, защото са единствените, които не ме търсят само когато им трябва нещо. Другата булка ще кани около 10 момичета. По- интересното е, че ще бъде на рождения ден на приятеля ми, а тогава ще е и ергенското парти. Надявам се при него да няма стриптизьорки, защото ще откача Joy и дано изтрезнее до сватбата Joy

Общи условия

Активация на акаунт