Сватба, булките на 2020 г., тема 3

• 32 627
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
Относно темата с поканите и потвърждаването.. Вчера останах изключително разочарована. Толкова близки на семейството хора – вуйчо ми и вуйна ми, които живеят в Германия, но се чуваме абсолютно всяка седмица, дори не са обсъждали вариантите за прибирането си за сватбата, която е след два месеца??? В мен ли е грешката, че приемам това за изключително несериозно и неуважително? Уж били много развълнувани, пък...

И една добра новина. Най-накрая си намерих момиче, които ми напарви букет и венец от изкуствени цветя. Голямо ходене по мъките беше, големите агенции не ми обръщаха внимание, защото не става въпрос за цялостна декорация, а това момиче напарво ме изуми - страхотна е. Писах й в сряда късно вечерта, получих отговор още на същия ден. Комуникацията беше на отлично ниво - вслушваше се в моите желания, предлагаше и собствени идеи, но без да се налага. Вчера, в петък, мечтаните от мен аранжировки бяха готови, а днес вече са и при мен. Нямам абсолютно никакви забележки е препърчвам с две ръце Simple Smile

# 406
Хубаво е да кажеш кое е момичето, щом го препоръчваш. Simple Smile
Иначе и на мен ми се струва неуважително. Аз също се подразних на един коментар за отпуските и сватбите, бях разказвала по-назад в темата.
Имам една приятелка, която се вълнува колкото мен за моята сватба. Толкова е сладка, че чак мило ми става. Аз съм същата и въобще не разбирам хора, които хъката-мъката, време има, ще видим, ще помислим, ще решим...

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 13:57 от Welt

# 407
Не е в теб грешката, че си развълнувана и очакваш някаква дори и минимална реакция от отсрещната страна. За съжаление няма как да предадем нашите вълнения и ентусиазъм на хората. За някои е просто сватба, за други разход, за трети повод да се напият... Различно се приема.

# 408
А как реагираха хората, от които чакате потвърждение, като им казахте датата, дори да е било преди връчването на поканата?
Аз май съм от тези, които все са ги ръчкали да пратят официално потвърждение и винаги ми е било досадно, защото, още като съм научавала за сватбата, съм се радвала и съм казвала "да, разбира се, живи-умрели идваме". После вече ми е доста по-нисък приоритет да попълвам форми и да пращам имейл в срок, защото за себе си съм потвърдила.

# 409
Момичето е това:

Може би има вина и в мен, че приемам всичко твърде лично, все пак наистина никой с нищо не ми е длъжен. Ще се опитам да не си развалям повече настроението с това кой как реагирал и да спра с високите си очаквания. Дали ще ми се получи - не знам. Никога не съм харесвала несериозното и безразлично отношение било то и към имен ден. За мен щом човекът има празник, то трябва да се постарая поне за минута да го накарам да се чувства специален..

# 410
Малеее.. Нашата сватба е август, а потвърждението е до март Joy.. Хотелът даже ни караше до ануари да кажем точна бройка, а аз тогава раздавах поканите.. Малко се издразних, но ги разбирам.. Ние сме курортно градче и наистина лятото всичко се резервира за отрицателно време. Другото което е, всички гости са ни изключително близки приятели е на момента още потвърждаваха Grinning

# 411
Ето ги и нашите покани. Много си ги харесвам. В понеделник започвам да ги раздавам. Сватбата е август, а потвърждението е до края на април.

Поканите за родителите и кумувете са от стъкло в кутии. Много са красиви. Имат си и Стойка за да може да си ги сложат и да си ги гледат.
Сигурна съм, че ще ги разчувстван с тях за това реших да инвестирам повече парички за поканите за специални гости.

# 412
  • София
Най-накрая малко развитие по нашата подготовка, много бяхме зациклили.

Имаме вече кетъринг, купихме чаши за вино и шампанско, взехме шампанско с много красива бутилка и ще има малко украса по нея. Поръчахме и моята халка, на приятеля ми ще я поръчаме във вторник, избра си вече, но са от различни магазини и нямаше време данае върнем днес пак. Купихме и пистолет за силикон и ще разгледам тази седмица за материали за бутониерите и панделка за шампанското и виното. Трябва да намеря кошници от някъде, нещо по-семпло - бели дървени и да си ги украся. В сватбения център ми се видяха много завишени цените и предпочитам да не са целите в сатен, дървените пък не бяха бели.

# 413
Здравейте дами, аз мойте покани още не съм ги раздала, виждам ,че се притеснявате... Сватбата е юли. Ние сме казали устно предварително на всички за датата да си знаят и не се приснявам... Поканата се забави малко, но я прави един приятел и ще е нетипична покана, но ние такива обичаме. Тъй че, ако сте казали на хората едва ли има повод за притеснение. Ние казахме рано все пак е лято и хората си запазват почивки някой рано, на моят мъж колега му отказа вече, беше си запазил вече. Гостите ни са 70 човека и горе долу знаем кой ще дойде, най- малко 2-3 да не дойдат, което аз не го вярвам...

# 414
Здравейте и аз се включвам с разочарование , знаех си , че баба ми и дядо ми няма да дойдат , но все пак имах малка надежда . Дядо ми каза ,че сме щели да идем  един ден и да се видим ...казах им ако много се уморят ще им запазя стая в хотела и в 21,22 часа когато се уморят ще си легнат , но не ставало и т н .  За мен по - добрият вариянт е да кажат , че не искат ,а не да си измислят безброй причини .

Ще ви пиша по темите , но не помня имената и за това ще карам наред .
Първо за ергенското , ако се получи така , ще е вярно като на филм и ще е супер забавно.

За съжаление аз от това се притеснявам да не дойдат  тези дето са потвърдили..а вие колко резервни  куверта / менюта мислите да предвидите .  

А аз не разбрах , 20 не са дошли от потвърдилите или от поканените ?
Някъде пишеше , че от около 150-170 , 20-30 отказват при поканата . Вече един дне или два часа преди сватбата историята помни много несъобразителни гости .
При нас има два месеца  преди сватбата за потвърждение , мисля че е достатъчно , доста хора отпаднаха, пък изникнаха други.

Поканите са ви много сладки , хем стилни, хем леко закачливи . Ние на кумовете ще дадем стъклени , дано и те ги харесат .

Момичета от София , искате ли да си спретнем среща на по кафе и да се наговорим , че  на близките ми вече им писна да им говоря за сватби , рокли, цветя , покани ...

# 415
Аз съм ЗА за срещата Hug

# 416
И аз се включвам за срещата!

# 417
Момичета от София , искате ли да си спретнем среща на по кафе и да се наговорим , че  на близките ми вече им писна да им говоря за сватби , рокли, цветя , покани ...
[/quote]

Това е много добра идея! 🤗

За съжаление няма да мога да дойда ако скоро се събирате. Ще присъствам с моя снимка хаха . Ако ме видите по улиците да знаете поне с кой си пишете. 👰Но ако дойдете всички в Лондон няма проблеми🤣 хаха

И на моите приятели сто процента, че им е писнало да слушат “ Сватбата това, сватбата онова” даже аз си писнах на сеебе си.

По темата с поканите и аз да кажа. Повечето ги раздадохме миналата седмица. Оставихме и тези за приятелите на нашите родители, които искат да поканят. Датата за потвърждение е до 25.07.20 което мисля, че е приемливо като се има предвид, че живеем в чужбина .
За хората които не благоволят да дойдат в деня на сватбата без логична причина и без да ми се обадят ще им бъда много обидена. Даже възнамерявам да не разговарям с тях. Ами така де !

Харесахме си халки ! Бяло злато са. Казах на момчето, че искам да вляза в 800-900лв за двете и той каза че няма проблем. Отдавна му бях гледала страницата във Фейсбук . Страницата се казва Ignatov - 1912 . Самият магазин е в Младост 2 в “Рума “ на втория етаж .
Супер пич, младо момче и той ги прави сам . От едно топче злато 10 грама  накрая става шедьовър.

Май пак писах много ... Sorry, no sorry 😂

Хубава вечер!  🌸

# 418
  • София
И аз съм ЗА среща, ако е преди април, че после вече няма да е актуална тема за мен. Grinning

И нашите халки ще са до 1000 лв, ще разберем точно, когато са готови.

За ергенското, не знам как са като организация мъжте във вашата компания, но при нас миналите ергенски си ги правиха по морето и запомнящо се, но ММ каза, че той не иска такова, а и всички без нас вече имат деца и е по-сложно за организиране, че и април, няма смисъл.

За 20-те недошли, повечето са казали предварително, но имаше няколко, за които се знаеше допоследно, че ще дойдат. С единия такъв продължиха близки отношения, но с времето се оказа, че не струва и вече не им е приятел. Така че това със сватбата наистина може да е показателно за отношенията ви.

# 419
Момичета, и аз много ще се радвам да се видим на по едно кафе! Coffee

Ние също харесахме модел за халки от бяло злато. На нас ще ни ги прави един близък приятел на бъдещата ми свекърва, а златото е от старите халки на моите родители, които решиха да ни ги подарят с пожелания за дълъг семеен живот. Много хубаво и топло ми стана в този момент. Heart Exl Той ни каза да отидем май месец, защото е добре да ни вземе мярка на пръстите максимално скоро преди сватбата.

Общи условия

Активация на акаунт