Сватба, булките на 2020 г., тема 3

• 31 718
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Аз също подкрепям мнението на Ния. И според мен разнообразието е по-голямо. Въпрос на избор, вкус и предпочитания.

# 616
Теди, сподели, ако обичаш, цена за оркестър. Не се заяждам, но наистина ми е трудно да повярвам, че може да е с 100-200 лева по-скъпо. ДЖ-я е един, най-много с водеща, т.е. оркестър от четирима работи с по-голямо натоварване, но на нищожно по-висока цена за същото време? Не ми звучи достоверно.
Не смятам, че могат да осигурят същото разнообразие, но за това може и да греша.

# 617
  • София
Теди, сподели, ако обичаш, цена за оркестър. Не се заяждам, но наистина ми е трудно да повярвам, че може да е с 100-200 лева по-скъпо. ДЖ-я е един, най-много с водеща, т.е. оркестър от четирима работи с по-голямо натоварване, но на нищожно по-висока цена за същото време? Не ми звучи достоверно.
Не смятам, че могат да осигурят същото разнообразие, но за това може и да греша.

Последно питах едни познати, трио, който работят в пиано бар. 1500лв за две серии по 60минути.

# 618
0
Теди, сподели, аккестъро обичаш, цена за оркестър. Не се заяждам, но наистина ми е трудно да повярвам, че може да е с 100-200 лева по-скъпо. ДЖ-я е един, най-много с водеща, т.е. оркестър от четирима работи с по-голямо натоварване, но на нищожно по-висока цена за същото време? Не ми звучи достоверно.

Welt, значи за Велио Търново и Горна Оряховица може да си намериш оркестър за 1100-1200 лв.. за 7 часа. И свиренето е с пожеланието на клиента.

# 619
  • София
И аз не желая музика на живо, и освен това при нас ще има по някоя и друга рок балада и метъл(аз не си падам, ама мъжо е луд фен) за чалга и дума да не става.
Аз например отсякох, че НЕ желая никакъв оркестър за извеждане на булката, не е за мен това и да играем хорà пред блока Grinning Като го споделих на една приятелка, която наскоро се жени, беше в шок как така без оркестър, ама хората ще искали, как така и свекървата дава без оркестър ( мойта свекърва се смя и каза,много ясно без оркестър,а и ние правим каквото си искаме Smile)

# 620
  • София
Моята свекърва пък мрънка за хората и вчера имаше драма за пореден път, направо ни се развали настроението, не ми се разказва. Ако продължи, може и 1 да стане само.

Както съм писала, аз ходя на хора, включително и днес бях даже. Играят ми се, ходя там, не виждам защо да е задължително на сватбата, особено предвид че и роклята ми не ги позволява. Отделно и на последната сватба, на която бяхме, възрастните се напиха и почнаха да си показват кой може повече и двете роди да се надцакват, много неприятно. Нашите приятели хора не знаят, с 6-8 изключения, които ходиха за сватбите си, но те ходеха по един месец, колко да ги знаят, аз с роклята няма да мога, младоженецът въобще не иска, не му се отдават. Все пак сватбата не е за техните приятели и дали на тях ще им е скучно. Достатъчно неща сме подготвили. Много неприятни емоции и покрай това с тези претенции вчера за пореден път.

Днес ми казаха и че роклята се бави и то с много, дано дойде до края на месеца. Сега търсим чистчака за залата, само с глупости ни занимават, които не са ни и хрумнали. С медения месец също има проблеми, нашият кораб днес не е пуснат на пристанище и вече има и във Флорида и Мексико. Днес по едно време вече ми идваше всичко да зарежда.

# 621
И на мен естради, оркестри и т.н. не ми допадат. Ще извикаме музиканти само за взимането, въпреки че бих ги пропуснала и тях. Музиката в ритуалната зала смятам е нещо, на което не е необходимо да се обръща супер сериозно внимание. Пък който иска да си взима дуо, трио.

# 622
Ния, насъбрало ти се е... Дано всичко се нареди.
По-възрастните гости така или иначе се радват на такива събития, според мен няма да скучаят ако няма хора. В крайна сметка вие ще разговаряте с ДЖ, ще уточните какво искате. При нас ще има ограничение само за "мазнотии" ,както им казвам и латино ... но не заради гостите,а защото ние такава музика не искаме. Не разбирам изказвания от сорта ,че на някой ще му е скучно,това е сватба,а не цирково представление. Идеята нали е да отпразнуваш любовта, щастието,как може това да е скучно? За мен най-голямо значение има с каква нагласа са гостите. А това е нещо,на което музиката не може да повлияе.
И при нас имаше физиономии,че няма да ме изведе оркестър,че няма да "закичваме", и още, и още ... Но не си го слагам на сърце. Денят е за нас и ще е както ние си го направим.

# 623
Ния, мила, не се ядосвай , пробвай моето правило , запитай се след един месец това ще има ли значение ?! Всичко ще се нареди , просто явно като при мен  , нещата стават по трудният начин .

А за хората и оркестри , дам хора може - няколко , но както каза нашия дж, сватбата не е събор . Дам , може да има няколко или , ако има повече желаещи , но не хоро след хоро.  
А за оркестъра и певица - ще кажа само едно -като излизам на дискотека и пее певица и си мисля: ооо няма ли да се маха вече да ми пуснат моята песен .  Аз си слушам чалга и обичам да си играя и не мисля, че някоя певица или оркестър би изпълнил едно към едно песни на Емануела , Емилия , Преслава .... Joy

Мисля ,че е време да спрем с тази тема , защото нито нашето , нито твоето предпочитание е грешно . Всеки да си слуша какво му е на душа и да го болят краката на другият ден от танци .  

Може би реших какво ще подаря на момичетата за моминското парти . Повечето пишат, че няма да подаряват и че като са ходели не са им подарявали . Но аз така го чувствам и ще ми е радостно и аз да ги зарадвам с нещо, което  хем да си ползват , хем да им е за спомен .
Моля , за искрените ви мнения , дали ви харесва и дали би ви зарадвало , защото аз си гледам от моята гледна точка и тя може да е различна от тяхната .

Има още един вид, но явно не се е качила !

# 624
Ния, мила, не се ядосвай , пробвай моето правило , запитай се след един месец това ще има ли значение ?! Всичко ще се нареди , просто явно като при мен  , нещата стават по трудният начин .

А за хората и оркестри , дам хора може - няколко , но както каза нашия дж, сватбата не е събор . Дам , може да има няколко или , ако има повече желаещи , но не хоро след хоро.  
А за оркестъра и певица - ще кажа само едно -като излизам на дискотека и пее певица и си мисля: ооо няма ли да се маха вече да ми пуснат моята песен .  Аз си слушам чалга и обичам да си играя и не мисля, че някоя певица или оркестър би изпълнил едно към едно песни на Емануела , Емилия , Преслава .... Joy

Мисля ,че е време да спрем с тази тема , защото нито нашето , нито твоето предпочитание е грешно . Всеки да си слуша какво му е на душа и да го болят краката на другият ден от танци .  

Може би реших какво ще подаря на момичетата за моминското парти . Повечето пишат, че няма да подаряват и че като са ходели не са им подарявали . Но аз така го чувствам и ще ми е радостно и аз да ги зарадвам с нещо, което  хем да си ползват , хем да им е за спомен .
Моля , за искрените ви мнения , дали ви харесва и дали би ви зарадвало , защото аз си гледам от моята гледна точка и тя може да е различна от тяхната .

Има още един вид, но явно не се е качила !

И аз гледах тези шапки. Особено, ако партито ми е на плажа ще е много як подарък за тях!

Притеснявам се само, че шапките са с размер и не знам дали на някоя няма да и е малка или голяма.

# 625
Готини шапки. Аз от тези Джулс Трежърс имах една гривна на времето. Ако мислиш, че ще ги носят, значи ще им хареса. Аз бих се зарадвала. Единствено не ми харесва, че е изписано името. Не ме кефи да си нося името по улиците, ако пише нещо друго, тогава 100% бих я ползвала. Но това е лично мнение, понеже попита какво мислим. На другите може да им хареса с имена. Simple Smile

# 626
На мен също ми харесва идеята за хапка, но не с имена, ами нещо общо може би? Не знам, аз ще подарявам халати за моминското парти.

Нямам търпение да се видим вече в неделя, момичета!

Ния, доста неприятна ситуация, наистина, но се опитай да не си разваляш цялостното настроение заради подобна случка.

# 627
Здравейте,вие избрахте ли подаръчета за гостите.Аз се спрях на този вариант,но розата и панделката ще са в бебешко розово.Доволна съм от изработката,защото поръчах същия модел за кръщенето на бебчо и са много нежни на живо.

Ето го и нашето подаръче,то това кръщене ще е една малка сватба(50човека)🙂

# 628
Ния, защо въобще обсъждате колко хора ще има, какви танци, каква музика? Всичко ще го видят на сватбата в крайна сметка. Не виждам смисъл от сега да се правят уговорки едно хоро ли, ама пет ли, за да се създава излишно напрежение. На твое място просто спирам да се обяснявам и разбират всичко на самия ден. Иначе може за всяка дреболия да имат претенции и да се тропа с крак.
На нас подаръчетата ни май ще са кърпички. Пък колко излишни ми се виждат тия подаръчета е друга бира.
Шапката много ми харесва, но без име. Като цяло аз много не харесвам тези подаръци, които са с имената на момичетата или на булката - непрактични ми се виждат за ползване след това.

# 629
Подаръците за гостите ни ще са ключове-отварачки и по една малка бутилчица "сватбена ракия"тъй като няма да имаме такава по масите. А за момичетата на моминското - несесери.

Общи условия

Активация на акаунт