Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 555
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Повивалникът за мен е много удобно нещо. Въпросът не е до каква възраст, а до колко кг.  Бебчето е на 8 навършени месеца и преди месец беше около 8 кг. От скоро усещам, че това са последните дни, в които използваме повивалника. Ние сме с обикновен, който се слага върху кошарата. Направо не ми се мисли къде ще преобличам после Simple Smile

# 136
  • На края на вселената!
Аз взех сгъваема кошарка за новородено ще е. На нея няма как понеделник. Ще е на бюрото той.

# 137
Мерси, Тревичка.
Аз гледах, че има и отделни повивалници, но не бях сигурна дали могат да се слагат в/у кошарата.
Днес разглеждахме и "обикновените" кошари на Лорели, но не ми дойде на ум да питам дали към тях може да се сложи такъв повивалник.

# 138
Минавам да кажа,че с ММ стигнахме до консенсус за кърменето навън. Съгласи се,че е по лесно само да съм се прикривала повече,че съм била несъобразителна и не съм внимавала. Евентуално,ако се наложи ще взимаме всички други неща за изцеждане и т.н.

# 139
  • Варна
Galeona, те не изискват някакъв специален монтаж. Само ширината на кошарата е важна. За мен е една задължителна покупка, а и не са никак скъпи 30-40 лв. май бяха.

# 140
  • Beyond the stars
И ние сме с отделен твърд повивалник. Сложили сме го върху едно бюро в детската, още го ползваме. На 1.4 е малкият.
Много мами около мен изкараха без и преобуваха на спалнята, но мен моят комфорт и кръст си ми е важен, та повивалникът ми е към задължителните. Bowtie

# 141
  • Пловдив
Galeona, повивалникът за мен е едно от най-важните неща. От самото начало си бях взела твърд за 20 лв от квартално магазинче за детски неща, държа го върху една маса в спалнята, която служи само за това. Бях правила всякакви размествания, само и само да успея да сложа масата в стаята. Повивалникът е с дължина 80 см (не съм виждала да има по-дълги), вече е къс на госпожицата (тя е към 85 см, но е 13 кг) на 1г и 2 месеца е и не виждам как бих си го причинила да я сменям на леглото или пода. За мен лично, повивалниците, които се слагат върху кошарата не са удобни, за малки бебенца стават, но за вече по-шаващо дете не мисля, а и те не са ли от плат? Малко ще ме е страх да сложа моята госпожица върху такъв, дали ще я издържи?
Ina_Ih, мъжът ти ще запее друга песен. Радвам се за вас!

# 142
На трансформиращите легла кофтито е,че ако е 60 см широко като кошарка,отдолу леглото е пак 60,а е дълго много.И става тясно и дълго,детето не знам как ще се обръща.Ние ще вземем кошарка и скрин ,върху скрина мек повивалник и готово.

# 143
  • Германия
Момичета, до каква възраст на бебето се използва повивалник?

С ММ сме в голяма чуденка какво креватче да взимаме. Единственото, което ни тегли към стандартните, големи, трансформиращи се, е включеният към тях повивалник.
Притеснява ни, че са много обемисти и на първо четене нямада има къде да вкараме такова в нашата спалня.

Другият вариант е да вземем единична кошарка с люлка, за която ще има място, но не знам къде да го сложим повивалника.

Ще се радвам на всякакви съвети. Simple Smile

ПС: Не знам защо му отдавам такова голямо значение на този повивалник, може би там ми е основната грешка. Simple Smile

За мен повивалникът е абсолютно безценен И незаменим! Вече 3 години го ползвам, но моят е скрин повивалник, който заема и доста място сам по себе си. Но е висок и не трябва да се навеждам, иначе да ми е заминъл кръста до сега. В него държа медикаменти, дрешки, памперси, пликчета за памперси, подложки за повиване и какво ли още не.

# 144
Ние сме с трансформиращо легло , но отделен повивалник. Повивалника стои на една маса. Ако е на леглото, не ми е удобно, идва ми високо и не успя да влезе за няколко см върху чекмеджетата на леглото, където се очаква да бъде . Синът ми е на 2 години и 4 месеца. Още ползваме повивалника.

# 145
Ние сме с много ограничено място и взехме скрин Hemnes от Икеа и върху него сложих повивалника от Икеа ( струва 35 лв и е много по-лек от тези, които гледах в детските магазини, може да си го местиш където искаш). За спане - взех легълце за co-sleeping  за първите 6м, после ще видим.

# 146
  • София
С обикновена кошара от ИКЕА бяхме и твърд повивалник върху нея. Супер удобно ми беше, но зависи от бебето - синът ми много мърдаше и се обръщаше, бързо се наложи да минем на гащи и без повивалник. На приятели детето почти до 2г си лежеше спокойно, но аз нямах този късмет.
Не харесвам трансформиращите легла, много място заемат и накрая вместо 5 неща, е едно нищо.

# 147
Аз нямам повивалник. Не съм видяла и нужда от такъв за почти осем месеца вече. Преобувам на спалнята, и не знам защо казвате, че се товарел кръста Thinking сядам си на-спокойно и си преобувам бебчо докато той си шава и не се притеснявам, че ще падне. Тези повивалници на кошара, скрин не са ли на високо, бебето като започне да шава, върти, обръща не е ли опасно да не падне. Моя обикаля цялата спалня докато го преобуя Joy не виждам как би стоял на повивалник, ще ме е страх да не падне.

# 148
  • Beyond the stars
Ми аз само памперс сменям на повивалника, 3 мин. Не лежи 30мин там, че да ме е страх да не падне. Grinning
Е вече давам нещо да се занимава, но си стои мирен и нямаме проблеми.
+ повивалникът е гумиран и се чисти лесно. В самото начало непредвидените ситуации са повечко, та определено сменяне на чаршафите на спалня по няколко пъти на седмица не ми се вижда готино занимание.

# 149
  • Бургас
И с двете ми деца това беше една от най-използваните покупки. Сега също задължително ще взема.

Общи условия

Активация на акаунт