Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 551
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Аз кърмих навсякъде. Най-често в парка и в колата. В началото се завивах с шалче, но в юлските жеги беше ад, та накрая спрях да обръщам внимание, че някой ме гледа и просто си кърмих детето.

# 121
  • София
И аз съм кърмила навсякъде където се е налагало. В началото ме беше срам и търчахме вкъщи, в колата и тн, но ММ много ме насърчаваше и се радвам че се "пречупих". Изобщо не си представям хамалогия с цедене или приготвяне на АМ само защото на някой си трети човек (защото таткото не участва в кърменето, не би могъл просто) така му е скимнало. Шала в чантата и манджата с нас беше положението.

# 122
  • София
О, стига да мога да кърмя, ще кърмя навсякъде, не ми пука от никой и нищо. Детето ми е най-важно. А да си усложнявам живота с цедене, шишета и термоси, абсурд. Господ е измислил как да се хранят децата. И всички животни бозайници го правят. Защо да е срамно и човеците да го правят?

# 123
Цеденето на кърма е най- досадното нещо на света. И ако трябва да го правя извън къщи, по нареждане на някой, който хабер си няма ще полудея!
Аз не съм привърженик на кърменето на обществени места, но е в пъти по- нормално и естествено да се случи, отколкото да си като дойна крава с помпа. Не разбирам защо мъжът ти изисква тези неща, но мисля, че си в правото си да не се съгласиш.

# 124
Цеденето на кърма е най- досадното нещо на света. И ако трябва да го правя извън къщи, по нареждане на някой, който хабер си няма ще полудея!
Аз не съм привърженик на кърменето на обществени места, но е в пъти по- нормално и естествено да се случи, отколкото да си като дойна крава с помпа. Не разбирам защо мъжът ти изисква тези неща, но мисля, че си в правото си да не се съгласиш.
Естествено,че не съм съгласна. По принцип изобщо гък няма да може да ми каже,но в момента явно съм омекнала и не ми се спори. Мисля да му представя няколко отрицателни черти,като например, разходи по помпи, шишета,Термо чанти,пликчета, това че бебето може да не иска и от гърда и от шише и т.н. Такъв човек съм,че не ми пука кой какво мисли,камо ли пък за кърменето,естествено,че няма да се разголвам целенасочено като кърмя. Радвам се ,че само положителни отговори за кърменето навън чета.

# 125
И аз се надявам да кърмя,ще си кърмя и в морската и на всякъде,това не е разголване а хранене все пак.
Но не одобрявам изкарването на гърдите навън,като в един ресторант видяхме една жена ,беше с двете гърди навън,а компанията й 7-8 човека,мисля аз да го правя покрита.
Така,че кърми си навсякъде,това е храна ,която носиш топла в себе си,от това по-хубаво няма.

# 126
  • София
По-скоро разбери какви са му "аргументите", едва ли ще е трудно да ги обориш.

# 127
  • Бургас
Аз съм кърмила многократно навън, но винаги дискретно и наметната с пелена или шал.
Освен, че не ми допада показността и разголването се притеснявах и от това, че има всякакви извратеняци. Особено в морската градина какви типове се въртяха..

# 128
  • Beyond the stars
Той видеорегистратор ли ще сложи на количката, че да те проверява кърмиш ли, не кърмиш ли навън Grinning

# 129
  • Варна
Чаак пък такова заклеймяване на даването на изцедена кърма... айде няма нужда. Аз съм на мнение, че най-естественото нещо е да се кърми от гърда, но това носи своите неудобства. Когато навън е 10-15 градуса и времето е прекрасно за разходка, но не позволява да седите разголени 30-40мин ( по толкова сучеше моето дете първите 4 месеца) на едно място? Или когато вървите по улиците и детето реши че е гладно? Аз живея във Варна и тук пейките не са през 50 метра. В крайна сметка бебето не се храни само, когато сме в морската. И мъжете ви не излизат ли на разходка сами с децата? ММ много обича да излиза по мъжки с детето още от първия месец и ако няма храна трябва да прави тегели около блока.
Казвам просто, че за мен трябва да може и от едното и от другото. Аз отчитам като грешка това, че не се научих да кърмя навън, но удобството детето ми да пие от шише и да мога да го оставям за няколко часа ми е в пъти по-важно

# 130
Lunichkaaa, според мен ще претоплите бебето. Когато е в чувал няма нужда от два слоя дрехи и завивка е напълно излишна. У дома сме на около 21 градуса и бебето спи с боди с дълъг ръкав и в зимен чувал. В сайта на Angel baby, има таблица за спането в чувал според градусите в стаята.

+1

Откакто се е родил спи в чувалче - зимно, лятно, пролетно Grinning
Или ако е многи жега - без нищо.
Супер удобно ми е, не го мисля завит ли е отвит ли е.

Благодаря за мненията, момичета!
Нямам ориентир все още, това с облеклото ми се вижда най-сложно за преценка, кошарката ще е до прозорец (понеже няма друго място в стаята за нея) и се притеснявам дали е уплътнен добре. Все пак преди да измъча бебока с такива навличанки и експерименти, щях да се консултирам и с педиатър, така, чее всичко е под контрол, форума ми беше първото сито за идеите, после специалистите Laughing

# 131
  • Германия
Въпрос на гледна точка, на мен не ми в било проблем да си кърмя детето навсякъде и по всяко време, без да го оставям на друг да го гледа. Това са едни 8-10 месеца примерно, след това като в гладно може и друго да яде навън.
А аз ако не е имало пейка наблизо, или е било студено, съм влизала в магазини, заведения, в кметството също има стая за кърмене/повиване. Сядам си някъде, където намери, и си храня детето. Не вярвам някой да е видял кой знае колко от прелестите ми, най-много корема ми да е видял и надали много се е впечатлил. Останалото бебето го крие достатъчно добре.

Не заклеймявам цеденето и даването на кърма от шише, но аз също не бих си го причинила доброволно, просто директно от гърда е толкова по-лесно 😉

# 132
На един ден сме и на беба и давам само да суче засега. Днес на два пъти се задави, като втория път доста сериозно, въпреки че я изправям след хранене. Сега ме е страх да я оставя в креватчето й. Кажете, моля ви, какво може да не е наред, че да се случва това?

# 133
  • София
На един ден сме и на беба и давам само да суче засега. Днес на два пъти се задави, като втория път доста сериозно, въпреки че я изправям след хранене. Сега ме е страх да я оставя в креватчето й. Кажете, моля ви, какво може да не е наред, че да се случва това?
Честита рожба.
Препоръчвам ти да попиташ в тази тема, момичетата помагат с много компетентни съвети. Прочети първия пост, защото има много полезна информация, може да откриеш своя отговор.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1177276.new#new.
Добре е да опишеш кога се случва задаването, когато я сложиш на гърдата, когато я вдигаш, когато я чакаш да се оригне? Кърмиш на поискване предполагам?
Бих ти препоръчала да се обадиш на Ла Лече лига.
Успех, първите дни са доста напрегнати, с времето ще става по-лесно!

# 134
Момичета, до каква възраст на бебето се използва повивалник?

С ММ сме в голяма чуденка какво креватче да взимаме. Единственото, което ни тегли към стандартните, големи, трансформиращи се, е включеният към тях повивалник.
Притеснява ни, че са много обемисти и на първо четене нямада има къде да вкараме такова в нашата спалня.

Другият вариант е да вземем единична кошарка с люлка, за която ще има място, но не знам къде да го сложим повивалника.

Ще се радвам на всякакви съвети. Simple Smile

ПС: Не знам защо му отдавам такова голямо значение на този повивалник, може би там ми е основната грешка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт