Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 537
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Зависи дали ще се престрашиш да ползваш такъв за прахосмукачка. Ние имаме такъв за издърпване с уста. Слава богу, вече сам си духа носа!

# 106
  • София
Не съм купувала и с двете деца аспиратор аз.

# 107
За мен първоначално аспиратор не трябва. Моят син е на почти 7 месеца и от аспиратор не сме имали нужда, съответно нямаме,и дано да си остане така.

# 108
Моето дете се разболя , когато беше на 1 месец и купихме. Доста често прави хреми и го ползвахме много

# 109
Аз съм най-доволна от този за прахосмукачка. Изсмуква всичко за нула време. 2 пъти ни се налага да го ползваме по 5дни.

# 110
Имаме 2 аспиратора.Единия е на батерии Cangaroo и струваше близо 60лв.Става,но само ако има малко сополки.На нас ни се наложи да си купим в последствие такъв за прахосмукачка(НоСко),който струваше 20лв в аптеката и просто се родихме.Бебка беше на месец,когато й се появи страшна хрема (Оказаха се стафилококи)и само той ни спаси.

# 111
На мен ми потрябва чак сега, когато бебо е на 7 и половина месеца. Имам най-обикновен, не е за прахосмукачка, ами от тия с вакуум. На Томи Типи комплекта взех още бременна и едва сега се наложи. Върши работа, но за три пъти и бебето го разпознава и започна да плаче неистово и едвам го ползвам Neutral Face

# 112
  • София
И с двете деца досега не съм използвала аспиратор. Според мен не е задължителен.

# 113
Аз имам с вакуум, но не ми се е налагало да го използвам. Веднъж пробвах и нищо не излезе. Може би ще взема такъв за прахосмукачка по-нататък. Дано не се налага да се ползва.

# 114
Мами,имам голямото желание да кърмя,дано и да се случи,но ММ е много против идеята да кърмя навън покрита с шал или пелена. Иска да се изцеждам и да си нося в количката кърма. Хубаво ама за мен е по сложно. Трябва да се взима помпа за кърма,шишета или пликчета за съхранение,бебето е за края на април. Тоест лятото вече ще сме по активно навън и ще трябва и охлаждаща чанта за тази кърма ли не знам? Подскажете какво ще ми е необходимо. Това за мен са излишни разходи пък и допълнително натоварване за мен. Мисля си,че е по лесно като огладнее бебето да го нахраниш бързо и лесно. Разбира се в по скрити места и покрита,за да не притеснявам никой,както и аз като вид някой,че кърми навън минавам по-далеч за да не го притеснявам. Помагайте какво трябва да си осигуря,като за начало и дали преди раждането или след това да ги взимам,защото все пак има две вероятности,да успея да кърмя и да не успея.

# 115
  • Пловдив
Ina_Ih, не искам да те обиждам, ама мъжът ти да си гледа работата. Няма по-естествено нещо от това да си накърмиш детето, както и по-лесно. Що не вземе той да се изцежда и като е навън да храни бебето. Толкова мило ми става като видя някоя майка да кърми навън. Надявам се, че ще ти се получи кърменето, а пък мъжът ти трябва само да те подкрепи или поне да не пречи. Моето бебе беше на смесено хранене и много ме беше яд, че слушах всички около мен и не успях да махна добавката. Аз бих изчакала да родя и тогава да купувам каквото и да било, но при кърмено бебе в къщи и от шише навън има два варианта - или изобщо да не поиска шишето или пък да свикне на шише и да не иска гърда и тогава стаава много сложно с цедене, миене на шишета, стерилизация и т.н.

# 116
Ina_Ih, не искам да те обиждам, ама мъжът ти да си гледа работата. Няма по-естествено нещо от това да си накърмиш детето, както и по-лесно. Що не вземе той да се изцежда и като е навън да храни бебето. Толкова мило ми става като видя някоя майка да кърми навън. Надявам се, че ще ти се получи кърменето, а пък мъжът ти трябва само да те подкрепи или поне да не пречи. Моето бебе беше на смесено хранене и много ме беше яд, че слушах всички около мен и не успях да махна добавката. Аз бих изчакала да родя и тогава да купувам каквото и да било, но при кърмено бебе в къщи и от шише навън има два варианта - или изобщо да не поиска шишето или пък да свикне на шише и да не иска гърда и тогава стаава много сложно с цедене, миене на шишета, стерилизация и т.н.
Изобщо не се обиждам. Много ме е яд,че в такъв. Търся начини да го убедя,че няма да стане по неговия начин. Даже познати с бебе му казаха,че е луд да не ми дава. По принцип бързо паля и държа на моето,обаче гледам да не си ги слагам нещата докато съм бременна. Надявам се да стигнем до консенсус.

# 117
  • Варна
Първо да кажа, че според мен, това дали ще кърмиш навън или не, трябва да бъде лично твой избор и дори мъжът ти няма право на глас. Предполагам, че ти го е казал от чиста ревност, но може да му кажеш, че обикновено мъжете извръщат поглед при вида на кърмеща жена, особено пък покрита с шал. Освен това мисля, че е похвално още преди раждането да си решена, че ще йърмиш бебето навън, аз се ужасявах от мисълта..
Сега относно въпроса, аз пробвах 2-3 пъги да накърмя сина си навън, но всеки път беше катастрофа. Нито можех да се нсместя удобно, нито да го нахраня качествено. Затова реших да се цедя и да си нося за навън. Казвам го с уговорката, че гърдите ми никога не са се препълвали до степен да ме боли, защото имам приятелки, които на 3-4 часа трябва да цедят или кърмят, в такъв случай се губи смисъла, защото пак не можеш да бъдеш навън цял ден. Всъщност даването от шише изобщо не се оказа трудност. Във фризера имах 2-3 торбички кърма, никога не съм пълнила чекмеджета, когато бебето беше съвсем малко се нахранвсше от едната гърда, а аз цедях другатс, за да имам за навън. Като се приберем от разходка просто изцеждах това, което се е надъбрало в гърдите и си имах готово шише за следващия ден. Ако имах спешно излизсне, взимах една доза от фризера и писле допълвах. Бебето ми е на 6 месеца и досега процедираме по същият начин. Той може да пие от шиле, да суче от гърда и това ми дава свобода да го оставям сам с баща му още от самото начало и да не се налага да се покривам, когато сме в заведение например, а дс бъда с останалите на масата. Трябват ти само помпа, 2 шишета, термо чантичка и торбички за кърма. Много е лесно и е въпрос на навик. Пак повтарям обаче, че това трябва да бъде ТВОЙ избор.

# 118
Това ми напомня за един познат, който налагаше своето мнение как да ражда жена му. И се сърдеше, че тя не се съгласява.

Според мен ви е рано да мислите за такива неща, все пак бебето още не се е появило. Роди ли се, всичко ще се нагласи. Ти не се притеснявай от сега.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 09:35 от tooclose

# 119
На мен също винаги ми е ставало мило като видя някоя мама да кърми навън. Лятото като излизахме по разходки в парка, често се засичахме с една двойка също с новородено. Майката си го кърмеше на пейка и таткото я гушкаше, докато го прави Heart толкова мило..
Аз, обаче така и не се престраших да кърмя навън. Носех си изцедена в шише кърма за всеки случай, но рядко ми се е налагало да храня навън. Кърмя, излизаме /за два часа макс/ и се прибираме за следващото кърмене. Но аз не живея в София и винаги съм имала възможност да се прибера за 10-15 мин или пък да кърмя в колата. Виж това пак е вариант някакъв, в колата да кърмиш.

Общи условия

Активация на акаунт