Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 631
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Първите спални комплекти купих от Аико като имаше 20% на всичко бебешко - 20 лв комплект от 4 части - 2 калъфки, чаршаф и плик. Иначе имаме и комплект от Комсед, Вивре и само чаршафи с ластик от Икеа.

И според мен два комплекта са напълно достатъчни.

Аз досега завивах малката с олекотена завивка, но вече е на 6 месеца и ползваме спален чувал, защото много рита и се отвива.

# 496
А откъде си купихте спалните комплекти?
Аз съм си харесала един от Комсед, има и намаление.

Тинити, здравей Wink
аз моите ги поръчах от една страничка във ФБ. Ако искаш Ще ти я пратя на лично Wink
Да, пиши ми страничката, за да я видя.
Аз съм в 6 месец, искам вече да купя някои неща, а от друга страна мисля, че е рано и се спирам...

# 497
И аз си взех 2 комплекта от Айко, даже последно като гледах пак имаше намаления на 19.99лв и много си ги харесвам Heart

# 498
Момичета, днес запопнахме с първите покупки за бебето. Купихме някой основни неща, като бодита, ританки, лигавници, чорапки, една кърпа, една  шапчица и едно шише за всеки случай. Искам да купя хубав термометър. Вие какво бихте и не бихте препоръчали? Смятам утре да изляза и за одеалце, пелени, спален комплект и др. такива .. Имам още 10 седмици до раждането, но се панирам с този вирус..  Вие кога направихте първите си покупки?

# 499
Аз съм в 33 и не сме купували нищо още,освен нощници за болницата.Има време,онлайна работи и затова не бързам.

# 500
Бях в 34 г.с когато пазарувахме абсолютно всичко(от Вис Виталис).Преди това не бях купила нищичко.Предварително бях набелязала артикули от сайта им и в магазина ми беше много лесно.Някои разбира се не ми допаднаха и ги замених с други.В последствие купих и много дрешки онлайн.

# 501
Що се отнася до спалните комплекти за новородени - колко броя според вас са нужни в началото?
Аз засега съм се спряла на покупка на 2 комплекта - калъфка за възглавница, чаршафче и калъфка за завивка.
Струват ли ви се достатъчни?

С двете си деца имах проблем с връщането на мляко, дори след оригване. Много често ми се случваше, когато ги поставях в леглото да повърнат. Калъфките ги сменях всеки ден, понякога и по два пъти. Чаршафите също ги сменях често, заради изпускане на памперсите (не знам, защо се случваше непрекъснато).
Понеже съм "по-бюджетна" си взех плат и ги уших (2 плика, 4 долни чаршафа, 6 калъфки).
ПС: Вземи си и протектор за матрак.

# 502
Благодаря ви, дами! А за термометър какво препоръчвате ? Искам да е наистина хубав, дори и да е скъп.

# 503
Аз напазарувах в 7мия месец. Беше станало голяма жега и вече не ставаше за обикаляне на магазините.

# 504
  • Варна
Какви протектори за матраци сте ползвали?
Имало някакви водонепропускливи, но аз не намирам никъде.

# 505
  • София
Аспиратор за нос не съм ползвала и с двете деца. Нямам. Комплект за леглото имах само 1 бр и то без олекотена завивка, защото е абсолютно ненужна според мен.  Фен съм на чаршафите с ластик/ имам 4 бр и спалните чувалчета/ имам 2 бр. Имам сушилня и нямам нужда от много бройки от каквото и да е.  Протектор за матрак имам, но не е много необходим. Термометър ползвам omron gentle temp 720. Много е удобен и бърз. Пазарувах в 9 месец, защото преди това работех и  нямах много време.

# 506
Какви протектори за матраци сте ползвали?
Имало някакви водонепропускливи, но аз не намирам никъде.
Някакъв най- обикновен от Джъмбо взех

# 507
  • Бургас
Аз започнах много рано с подготовката - количката я купихме в 10 г.с., кошарата в 14-15 г.с. Сега съм в 34 и вече сме готови с всичко.
Чаршафи и аз взех един комплект от Айко, другия ми е от Waikiki. И двата са хубави. Точно днес ги гладих и сравнявах.
Термометър имам един в комплекта с четка, гребен, ножица и т.н. на Томи Типи, но едва ли ще го ползвам. Харесах един за ухо на Браун и сигурно скоро ще го поръчам.
Протектор за матрака майка ми купи от Джъмбо. Ще свърши работа.

# 508
Аз имам един протектор и за 2 години и половина не е мръднал. Пране, сушене в сушилня, железен!

# 509
Благодаря ви, дами! А за термометър какво препоръчвате ? Искам да е наистина хубав, дори и да е скъп.

За мерене на телесна температура - обикновен с мек връх (имат и за ухо, но никога не съм успявала да я измеря точно)
За вода - най-обикновен за - 6-7лв (купих и един електронен, който се оказа, че не мери точно, а дадох 40лв. )
За температура на въздуха и влажността - преди 10 години го купих и все още го ползваме, но никъде не виждам да ги продават...

Общи условия

Активация на акаунт