Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 632
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, на тези от вас, които поръчват от Англия, колко горе-долу ви излиза доставката чрез посредници?
Питам, защото вчера гледах сайта на Gabko и останах с впечатление че има фиксирана цена + процент от поръчката + вътрешен куриер от техен склад до вашия адрес. Затова искам да се ориентирам

# 526
  • Plovdiv, Bulgaria
Май ще пробвам първо как ще понесе бебето памперсите и ако са ок, ще поръчам повече направо. Сина ми се беше обринал от памперс,
купен от Метро, с турския проблем нямаше. Накрая ползвах Мамиа и бях доволна, затова сега заглеждам английските направо. Кърпичките тук обаче не съм им виждала, поне в магазините където съм срещала техните памперси.  

Аз поръчвам чрез габиели до склада им, 2лв/кг.
Сега съм поръчала до вкъщи от George на габиели 2,20 имам да плащам и доставката със speedy (честно казано не знам колко ще е тя - 4/5лв може би?).

# 527
На Mamia кърпичките нещо ми се струват лепкави. На Литъл Ейнджълс лилавите ми миришат на червилото на баба ми от едно време. Ама да изтриеш дупето преди миене - стават и не се обрива от тях. А памперсите на Little angels са ми любими, но си е явно до бебе.

# 528
Много харесвам памперсите на Литъл Ейнджълс, от началото сме с тях.

# 529
  • София
Има ли толкова голям размер?
За майки  де.Grinning

# 530
  • Beyond the stars
Един глас за спалното бельо на Икеа. Двата ни комплекта са от там (чаршафчето е с ластик) . Плюс единични лидълски чаршафи с ластик. Олекотено не съм вземала, спи в чувал от новородено. Две тънки одеалца за колата и количката и това е. Дебело одеало освен за красота, за друго не съм ползвала Grinning

Посредник за UK - GGBG ползвам, 2лв на кг вземат.

За феновете на Next - сайтът е затворен. Expressionless

# 531
  • София
И аз взех комплекти от Аико, но много трудно се гладят.
Много съм доволна от чаршафите с ластик на Джъмбо. Взех и протектор от там, не че няма да върши работа, но е пълен изкуственяк и ще спарва. По-добър вариант са на Kicka Boo, взех от Хиполенд.
Плик за завивка не ми трябва, но пък калъфките са много оборотни. Понякога сменям по 2 на ден. Купих си от Юск единични бройки.

# 532
Чаршафи - два комплекта, един долен отделно и две отделни калъфки, купихме от Дилиос. Много съм доволна и десените им са хубави.
За памперси - много е индивидуално, засега ние сме на Памперс, но в началото нещо не ми допадна, имах подарък 1-размер няколко бройки. На 1-ви размер използвах на ДМ и на Лидл и си бяха супер, после с тези на Лидл се оказаха нещо неточни за размера на бебето, не знам защо. За кърпички - на Лидл и на Хип ми допадат най-много, но не се запасявайте, че от тях може много алергии да се получат. От рекламните, които са ми подарявали, имам едни гръцки, ужасна миризма, но пък ми омекотяват ръцете Simple Smile
А за термометър - купих безконтактен, т.е. само го докосваш и за секунда показва. Точен е, но малко ми се оказа излишен. Мерим и с обикновен електронен под мишница, пак става. Живачни термометри няма отдавна. За вода - нямам. Проверявам с ръка. В стаята - един сложихме, счупи се, втори сложихме - отдавна не го гледам. Карам на усещане.

# 533
Здравейте момичета,
Събирам мнения за аспираторите за нос. Може ли да ми кажете какви препоръчвате вие? Какво използвате- предимства и недостатъци Wink
Спряла съм се на един електрически на Кангаро, защото тези за прахосмукачката ми се струват страшни, тъй като нашата прахосмукачка е доста мощна и шумна, а тези които са със смученето нещо не ми вдъхват доверие и не знам дали ще мога да го ползвам Simple Smile.
Не си купувайте този на Кенгуру имам го ползван един път, защото никаква работа не върши. Аз си взех носко (от тоя където се дърпат секретните с уста) и съм много доволна става лесно и бързо Simple Smile) Като дрешки най ми е удобно ромпърчета и боденца с къс ръкав му слагам сега.. Моето момче е на един месец и вече е 62 номер (роди се 50 см).

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 03:23 от Пламъче

# 534
  • Варна
По темата с чаршафите да кажа и аз Simple Smile В началото ни бяха необходими само долни чаршафи (препоръчително е с ластик) и одеалце за завиване, което не е необходимо да се облича в калъфка. Когато се размърда бебчето около 2 месец за нас беше безценно използването на чувалче. Видях, че сте коментирали назад в темата. От цели комплекти чаршафи не мисля, че има нужда. И аз започнах с 2 бр.долни чаршафи, които бяха напълно достатъчно. Не е имало момент да се притеснявам, че няма да има с какво да постеля. Когато и памперсите са качествени няма място за тревога Simple Smile

# 535
Момичета, отзиви за тази помпа?
Иска ми се да си взема електрическа, но повечето “маткови” на Авент или Медела ми изгледат скъпички.

# 536
  • Пловдив
Спечелих същата от едно училище за бременни. Не ми хареса. Фунията не пасваше на гърдите ми (прекалено големи са, още преди да забременея, носех чашка F, така може да си направите сметка дали на вас ще стане). Лично ако трябаше аз да си купувам, бих взела Спектра, но много зависи за какво точно ще я ползвате. Ако мислите да е за всеки случай - става, ако смятате да цедите и давате от шише кърма - в никакъв случай тази. Инвестирайте в по-скъпа. Специално тази, докато се цедите, трябва да си се навел напред, за да може шишето да е право, иначе не тече в него.

# 537
Соленка, благодаря много.
Имам голямо желание да кърмя, но не знам дали ще се получи.
Ще обмисля варианта да взема ръчна на Авент или Медела, защото 200лв ми идват множко за техните електрически. 🤨

# 538
Момичета, отзиви за тази помпа?
Иска ми се да си взема електрическа, но повечето “маткови” на Авент или Медела ми изгледат скъпички.

И аз такава си взех.Помпата е супер,имала съм 1 рекламация и то неоснователна.Не съм я ползва още,но от отзиви от родители и колеги ,мисля че е много добра.Пробвала съм я само с изкуствена цицка,почти като на Авент е,същите режими на работа и същия вакуум има.

# 539
Здравейте, мами!
Препоръчайте моля матрак за бебе с размери 60/120. Имам добри отзиви за Пиер Карден на Магнифлекс, но ми се иска и друг вариант да разгледам. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт