С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 214
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Ами значи и двете не проявявате инициатива, но само тя се дърпа?
Ми да кажем, че сме предпазливи и дистанцирани , заради стари травми.
Той напираше още лятото да ни запознава, за да разбере, че не съм страшна, но мисля, че вече го знае.

# 436
Не мислех че ще се случи, но съм поканена да гледам децата там за два дни.Не пътувам отдавна, но не мога да откажа, те са болни, а сина зает.Дано не нажежим нещата и да си развалим отношенията.Ще се старая много за това де, неделя вечер да съм там.Отивам да купувам продукти и да готвя неделята преди да тръгна.Стискайте палци в помощ.Че ме е страх от снахи , а и съм свекърва гадно същество.Не съм гриапва поне това е добро.

# 437
Той напираше още лятото да ни запознава, за да разбере, че не съм страшна, но мисля, че вече го знае.
Това мен ме притеснява. Детето ми има човек, с когото иска да ме запознае, следователно достатъчно са сериозни нещата. Иска да ми го представи от примерно 6 месеца, а аз се дистанцирам от това запознанство. Дали по този начин не показвам отношението си към този човек индиректно?

# 438
Ако мен ме питате, синът прави много голяма грешка, че информира в детайли майка си за всичко около приятелката. Има неща, които трябва да са между двамата, както и такива, които са лични за партньора, включително и подробности от миналото, отношенията с трети лица, особено пък такива, които са се оказали проблемни, или нетрайни. Така само вкарва в главата на майка си разни мухи и я хвърля в размисли, които може да са напълно погрешни. Освен това и прехвърля някаква отговорност и активира бдителност, да не би някак детето да пострада, която отдавна би трябвало да си носи само той.

За какво са сега, например тия пояснения, че жената била травмирана, пък бивша майка на бивш приятел, който не е бащата на детето, пък не знам какво. Като му е споделила тия неща, той дали правилно ги интерпретира и препредава, и дали те водят до някакъв резултат, като жената да не иска да се среща с нова майка на приятел, или нищо общо няма? Явно е свикнал да си изпее всичко на мама, което е много хубаво, но така само я напряга.

Хората са заедно отскоро! Аз бих стояла настрана, докато не си регулират нещата, без да се вкарвам в размисли. Знам, че като майки ни е почти невъзможно, но няма достатъчно фактология на която да се стъпи, няма и лични впечатления от човека. Следователно - рано е да се изгражда мнение.

# 439
Май наистина когато си с едно дете страшно се вторачваш в него. Имам близка, от детската възраст на сина си се е закахърила за снахата - каква ще е, що ще е?? Наскоро ме пита дъщеря ми занимава ли се с момчета, има ли гадже. Отговорих - не, тя е още малка (на 14 години). Тя ми отговори: "О, той и моя така - никакви момичета, скромен е и само учи". Е да де, ама нейния син е студент вече.. просто сигурно не разказва на майка си с какво гадже е, да не почнат проверките.

# 440
Не мислех че ще се случи, но съм поканена да гледам децата там за два дни.Не пътувам отдавна, но не мога да откажа, те са болни, а сина зает.Дано не нажежим нещата и да си развалим отношенията.Ще се старая много за това де, неделя вечер да съм там.Отивам да купувам продукти и да готвя неделята преди да тръгна.Стискайте палци в помощ.Че ме е страх от снахи , а и съм свекърва гадно същество.Не съм гриапва поне това е добро.
Е, Борянка, честито.
Аз като помня как ги посрещна като крале лятото, сигурно им е харесало.
Ще се справиш, нямам съмнения аз.
Па нали и четем тук от години, и все се учим.
Аз от този форум доста ситуации разбрах и осмислих, иначе нямаше въобще и да съобразя някои неща.
Особено се научих да не звъня всеки ден, че се приема за доминиране.

# 441
Ами значи и двете не проявявате инициатива, но само тя се дърпа?
Ми да кажем, че сме предпазливи и дистанцирани , заради стари травми.

Нови хора, стари травми.

# 442
  • София
Ще се справиш за 2 дни. Това си е санитарния минимум. Според мен всеки успява да устиска зъби и изтърпи всякакви несгоди за толкова кратко време.  Стига да иска разбира се (визирам младите, ти явно ще се постараеш).
Разбира се, пожелавам нещата да минат лежерно и приятно, а не с опънати нерви!

# 443

Хм, канят се гости. Според мен сте помолена да гледате две болни деца, докато родителите са на работа. И гледайте с 50 -те лева (или колкото са там) да напазарувате масло, сирене, кашкавал и каквото там иска снахата, иначе ще ви четем тук в темата... Wink

# 444
Ще си носиш готови манджи?

# 445
Тази тема служи за пример колко могат да бъдат зли жените едни към други. А мъжете, които не е успяла да ги опитоми маминка и сами могат да се грижат за личния си живот, че и от "кукувичета" не ги е срам.

# 446
  • София
И аз бих помъкнала манджи за начало, за да имам преднина. В чужда кухня се щурам като муха без глава.  Разбира се, зависи на какво растояние ще ги мъкна и с какъв транспорт. Но ако съм с кола хич няма да се замисля. Даже и някакъв кекс бих спретнала от предния ден.

# 447
  • Blondeville
Вяра, Абсурт писа, че на майката се пада да обясни, и аз съм използвала същия глагол. Между “мама да му обясни, че трябва да има деца” и това да израстне щастлив и обичан, и да поиска сам да създаде свое поколение има океан разлика. Не е нужно да си неруса за да го схванеш Grinning

Направо си оправдаваш първата част от името. Мама не намила. Момъкът може да е видял нагледно що е семейство и да иска да подобри модела, като създаде свое такова. Нищо неестествено няма, напротив. Ся, ако е от шубеците - не знам. Може да си намери жена с отгледано дете, няма да ошашка света с избора си.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 13:45 от blondie_anna

# 448
То аз носих един лучник в метрото. И някакви студенти - мирише, мирише. Ама не могат да се сетят на какво.

# 449
  • София
Бе това да гледаш болни деца, които не са твои си е голямо предизвикателство и отговорност. Не знам майката дали ще присъства, но при всички случаи най-добре каквото каже тя за лечението, това да е. Ако е решила, че ще ги лекува традиционно, няма нужда бабата да казва, че ги трови с химия. Ако е решила, че ще ги лекува хомеопатично, аюрведично или с билки, няма нужда бабата да казва, че това са измишльотини. Ако е решила да дава АБ или да не дава АБ, инхалации, сиропи, стероиди...нейно е решението. Ако се чуди или двоуми, вероятно ще сподели и тогава свкървата може да изрази мнение. Трудно е, защото и бабата милее за тези дечица, ама ключ на устата и това е.

Общи условия

Активация на акаунт