С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 210
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Имам проблем ,няма сак, не съм ползвала отдавна  и дано се сетя де е , ще се наложи да разтърся килера да намеря подходящо нещо.Куфари бол, колкото искаш ,но не са удобни за буркани.Раници тоже ,но малки.
Снахата е на работа и писа ,че точно сега има много и не може да отсъства. Синът е зает ,и командировка има тези дни. Справя се сам ,когато тя пътува в чужбина и доста добре.Той ги буди и води ,взема от градина ,тя излиза рано и се връща след него.Той точно за това направи собствена фирма да е на разхоложение, аз съм на същото мнение ,не трябва тя да си губи работата, че се отсъства с деца.  убивайте ме бързо. това и на тях съм казвала и той си е  съобразил да направи своя работа когато разбраха и че са две деца наведнъж.Справят се , даже много добре ако съдя по децата
сега сак ...
и как ще ги гледам си е моя работа-основно дали ще успея да ги приспя  е въпросът .Ако мога ,ще се търкаляме по леглото поне.И други такива могат да са проблем..

# 466

А ти инициира ли запознанство? Покани ли ги някъде?
Това изобщо не е нейна работа, а изцяло ангажимент на сина ѝ. Да кани непознати? Не. Като се запознаят, може да кани колкото си поиска. Непознати, не.

# 467
  • София
Ако тя иска да се запознава, е нейна работа.

# 468
Ако иска да се запознава, може да го спомене пред сина си и толкова. Да спомене, не да настоява. Настояване и инициативи от нейна стана биха били брутално вмешателство в личното пространство. Затова на няколко пъти писах, че топката е в полето на сина ѝ и е добре той да я отиграе като мъж, а не като малко момче.

Ирис по-назад беше писала, че този син е излишно обстоятелствен в споделянето с майка си. И аз съм на същото мнение. Вместо за пее като в детската градина, да се стегне и да обясни на половинката си, че ако ще живеят като семейство, елементарното възпитание изисква протоколно запознанство с майка му. За 28 и 36-годишни прекалено инфантилно го раздават. Единият снася всичко на мама, другият бил толкова травмиран, че крехата му душевност няма да понесе един час за формално запознанство...пффффффффф

# 469
  • при късмета
Никога не съм се заяждала с Боряна, Трещерица, включително и сега. Не мога и да питам ли?

# 470
  • София
И какво да направи, ако тя "иска да се запознава"?
Да вземе от сина си телефона на жената и да й звънне, че да я  покани?
Нищо, че жената  е обяснила на момчето, че не иска да се запознава, щото била имала травма от предишната си връзка?
Или да прати писмена покана на адреса на сина си, с надпис "лично", във втори плик, адресиран до жената?

Уиш, нали не мислиш, че синът е "снесъл" тия подробности на Таис ей така- да изклюкарства?
Още лятото е искал да ги запознава, както писа Тайс и момата се е дърпала. Ами нормално е да бъде обяснено защо се дърпа, нали?
Много се прекалява с това прословуто лично пространство.

# 471
  • София
Даже не съм и намеквала да настоява – това въобще не го и мисля. Написах да прояви инициатива. Не е проявила, но вмъква недоволство, че не се познават. Ами да е проявила.

# 472
Толкова я е шубе снахата, че няма да я хареса тайс, че отлага във времето възможно най-дълго. Какво има да да търсим телата под вол?

# 473
Не й пука толкова дали ще я харесат, а какво би произтекло от нехаресването. Тоест може би усеща, че нехаресване ще доведе до говорене с мъжа и оттам вгорчаване.

# 474
Уиш, нали не мислиш, че синът е "снесъл" тия подробности на Таис ей така- да изклюкарства?
Още лятото е искал да ги запознава, както писа Тайс и момата се е дърпала. Ами нормално е да бъде обяснено защо се дърпа, нали?
Да изклюкарства? Не, разбира се. По-скоро, навик, установени отношения с майка му, характер и степен на зрялост. Има хора, които си изпяват всичко и такива, на които отвътре им идва да мълчат като партизани на разпит. Синът на Таис явно е от първия тип. А и е едно дете.

Но личното пространство си е лично и хич не е прословуто. Много си е добро даже.

# 475
  • София
Дали я е страх, дали нещо друго, няма как да се знае. Може да е решила, че понеже Таис не предлага, ѝ е неудобно да се натрапва. Може да е решила, че още е рано (с което съм съгласна). Може да е серийно моногамна и да е решила, че няма нужда се запознава с родители и подобни (при това положение, на мен щеше да ми е досадно и излишно да се запознавам с родители). А може причината въобще да не е свързана с нея.

# 476
Не й пука толкова дали ще я харесат, а какво би произтекло от нехаресването. Тоест може би усеща, че нехаресване ще доведе до говорене с мъжа и оттам вгорчаване.

И така да е. Не е ли основателно това притеснение?

Миленака, мисля, че отлага.

От друга страна ми е смешно дърти пергиши да се развеждат у нашите, и у вашите, за одобрение на половинките.

# 477
Абсолютно основателно е. Може да се страхува, че ако се запознаят рано във връзката, мама по-лесно ще му напее на ушенце и ще го откаже.

# 478
  • при късмета
Да изклюкарства? Не, разбира се. По-скоро, навик, установени отношения с майка му, характер и степен на зрялост. Има хора, които си изпяват всичко и такива, на които отвътре им идва да мълчат като партизани на разпит. Синът на Таис явно е от първия тип. А и е едно дете.

Но личното пространство си е лично и хич не е прословуто. Много си е добро даже.
Мисля, че сина ѝ не е единствено дете на Тайс. Май има по-малка дъщеря от втория си мъж, с който живее по настоящем. Може и да бъркам.
И аз мисля, че са установени отношения и точно защото те се променят е причината да ѝ е крива на Тайс. Това ѝ е проблема, а не, че снахата не иска да се запознае с нея, повече ѝ липсват срещи със сина ѝ

# 479
  • Blondeville
Абсурт, пак малко се отклоняваш от фактите, както Тайс ги е дала, аз вчера точно два пъти я попитах казал ли е изрично младежът, че жената не иска да се среща с майка му, или по-скоро просто е разказал за драмата с бившите ѝ проекто-свекъри като един вид предупреждение към майка си. Тя Тайс си написа, че предполага, че не синът, а жената бавят срещата, предполага. Той може от лятото да е искал да ги срещне, но тогава даже детето не е познавал, така че и да е искал сам е преценил, че е рано. Много вероятно е и сега пак той да изчаква. Нормално е инициативата да дойде от него. Момичето доколкото разбирам не е казало нищо по повода, не е казала, че не иска среща, всичко са догадките на Тайс.

Не е точно така, защото той отдавна иска да ни запознае. Пък и снимка ми изпрати.Аз знаех, че ще стане заварката , още преди да стане.Споделя си с мен и го познавам, та хич не бях изненадана, че се сгаджосаха. И аз нямам против. Той какво да бави, пък и защо. Явно тя не иска.
Така си разсъждавам
.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 17:21 от blondie_anna

Общи условия

Активация на акаунт