С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 155
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Аз също мисля, че 6 м. живеене заедно и незапознаване не са обида и гаранция за липса на общи деца.
Излишни интриги са това, както каза Веси.

# 136
Ако tays ги е канила с цел запознанство, а снахата се е фръцнала и отказала... Не знам, ама много хора биха се обидили.
Може би и в сина е вината, че не е успял да успокои жената до себе си, да поеме инициативата и да ги запознае по някакъв естествен, неангажиращ начин.

# 137
  • София
Свекървата не прави услуга като гледа внуците, снахата великодушно ѝ разрешава да се радва на внуците си. 😉😁
Да ти кажа, в моя случай е така. ММ току реши, че трябва да води сина ни на село, да ги разнообразява. Нищо лошо. Обаче нищо лошо няма и в това свеки да го гледа за по няколко часа, след като прекарва по цяла седмица сама в София, а не го прави. Не за постоянно, но напр. няколко дни през настоящата грипна ваканция.
Значи аз също не съм длъжна да го пускам там, имат си и ощ един внук, който не ходи, но също получава пари + финансова подкрепа за мама, която 13 години вече не работи, защото за принцеси е трудно.
След 2-3 години гледачи няма да ми трябват, а те ще мрънкат, че не ходим. Ами....постлаха си

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 12:04 от Cuckoo

# 138
  • при късмета
Ако tays ги е канила с цел запознанство, а снахата се е фръцнала и отказала... Не знам, ама много хора биха се обидили.
Може би и в сина е вината, че не е успял да успокои жената до себе си, да поеме инициативата и да ги запознае по някакъв естествен, неангажиращ начин.
Защо изобщо точно вина да се търси у когото и да е в действащите лица? Аз не виждам виновен в ситуацията, за какво точно да е виновен?
Ако момичето му обяснило аргументите си, а това вероятно е така щом дори Тайс е наясно, че заради предишен опит със свекърва не иска, сина ѝ просто я е разбрал. Първо трябва да я разбере за да е в състояние да я успокои, иначе просто ще настоява на неговото и до никъде няма да се стигне.

# 139
Не чети чак толкова буквално. Simple Smile
Добре, ще сменя „вина“ с „отговорност“.
За толкова време би трябвало да е успокоил жената, че майка му не яде хора и няма нищо лошо да се случи, ако двете с нея се запознаят.
По-скоро подозирам, че може с някоя непремерена реплика да е оставил впечатление, че майка му е по-страшна и месеща се, отколкото е в действителност.
Например:
- Защо се разделихте с предишното ти гадже?
- Ами майка ми нещо не я хареса...
Което може да е така, може и да не е, просто на него да не му се обяснява и да се измъква по тъча.
Пример само, не ми скачайте сега да влизам в обяснителен режим. Simple Smile

# 140
  • София
А сега се получава "Ще живея с теб в апартамента, купен от майка ти, ама нея не искам да я видя". И не, апартаментът не е акцент в казуса.
Ти го каза, братО.
Ако щете , се засягайте, обаче жена с чуждо дете и без жилище може поне да се постарае да е по-любезна.
Ако взема девиза от другата тема - свършиха ли се жените без деца?
Щото докато нямат общо дете, с непремерено поведение може да изгуби и гадже, и жилище, докато tays едва ли ще изгуби сина си.
Но и ти не се запозна с МХ, доколкото помня, само преразкази четяхме

# 141
  • София
Не мога да не се изкажа...  Stuck Out Tongue Winking Eye

АбсурТ, подозирам, че си доста по-млада от мен ... обаче разсъжденията ти са по-ретро и от тези на баба ми!
Не мога да приема всяка жена с дете да е дамгосана и сакън да не припарва до маминото "ергенче" Joy

Ми може да са щастливи, да си живеят прекрасно и смятам, че Таис си е пич!
Възпитала е мъж, а не пухльо!

П.П. Свекърва съм! При това прекрасна! Smiling Imp

Не, не съм по-млада от теб, но когато чета нещо, го приемам едно към едно и коментирам казуса, а не "по принцип и традиция"!
Тук не говорим за "всяка жена с дете", та да скачаш, че съм я била дамгосала.
А, колко прекрасна свекърва си,  само снаха ти може да каже......Hands Facepunch

# 142
Тайс поканила ли ги е и те са отказали или и тя се ослушва?

# 143
Не стана много ясно...

# 144
  • при късмета

Например:
- Защо се разделихте с предишното ти гадже?
- Ами майка ми нещо не я хареса...
Което може да е така, може и да не е, просто на него да не му се обяснява и да се измъква по тъча.
Пример само, не ми скачайте сега да влизам в обяснителен режим. Simple Smile
Joy Първо ми стана смешно, ама да ти кажа ако аз участвам в такъв разговор, изобщо няма да се запознавам със свекървата. Всъщност от мъжа ще избягам, щом мнението на майка му за някоя жена и по-важно от неговото собствено. За протокола разбрах, че е пример, но не допускам, че така е станало при сина на Тайс. А иначе може на този етап да не му се занимава, не е изключено

# 145
  • Blondeville
Е какво да направят жените с деца, да се забулят да не ги хареса сакън някой без деца? Или да си го напишат на челото, та да си търсят само себеподобни с деца, сакън накоя маминка да не пририта от новината, че “крава с теле” ще ѝ е снаха. Ама ако един ден мамин златен е сам с дете, и той ли е вече втора категория за връзка?

А сега се получава "Ще живея с теб в апартамента, купен от майка ти, ама нея не искам да я видя". И не, апартаментът не е акцент в казуса.
Ти го каза, братО.
Ако щете , се засягайте, обаче жена с чуждо дете и без жилище може поне да се постарае да е по-любезна.
Ако взема девиза от другата тема - свършиха ли се жените без деца?
Щото докато нямат общо дете, с непремерено поведение може да изгуби и гадже, и жилище, докато tays едва ли ще изгуби сина си.
Но и ти не се запозна с МХ, доколкото помня, само преразкази четяхме

# 146
Каних родителите на кандидат снаха да се запознаем. Сина  отказа няколко пъти предложението, под предлог че не е удобен момент.После снахата  бе недоволна, как така не съм искала познанство.През това време те ни каниха и ходихме и се запознахме, но те  дойдоха  чак като се ожениха.Така че, не се знае кой не иска.

# 147
Абе, не им е лесно на мъжете – трудно е да лавираш между две жени, висша форма на дипломация е да избегнеш войната, че и повечето локални битки.
Крайно време е някой да се сети да организира курсове на тема „Как да не всявам излишни конфликти между майка ми и жена ми?“.

Скрит текст:
Между другото моят мъж, когато още бяхме гаджета, изрично ме предупреди, че ще ме държи по-далече от майка си. Според неговите твърдения тя и бившата му приятелка се били сдушили много и го действали от две страни. Най-вече майка му използвала гаджето му като допълнителен лост за влияние. Та човекът решил да се презастрахова, от което пък аз изобщо не се оплаквах. И на мен ми беше по-добре на дистанция, макар и прекалено голяма.
Години по-късно изпитвам леко съжаление, че дори не можах да ги опозная лично тези хора, оставих се да ми влияят чужди оценки и отношения. Може би трябваше да им дам някакъв шанс или поне да си съставя лично мнение в резултат на повече общуване с тях. От сегашния ми акъл и опит осъзнавам, че сигурно и аз съм ги наранявала с безразличието и дистанцираността си.
От друга страна пък собственият им син ги избягваше, та... Сложно нещо са човешките взаимоотношения.

# 148
  • София
Е какво да направят жените с деца,....Ама ако един ден мамин златен е сам с дете, и той ли е вече втора категория за връзка?
Да, втора категория е, няма да е същото като да е без дете. Ако ме попита - ще го посъветвам да си търси жена с дете, са да са относително в една позиция. Но все пак зависи И от жената и дали се има за принцеса.
А мъж с дете е по-добрият вариант, защото обикновено не той го гледа и натриса на новата си.
Препоръчвам ти темата "Да сложа ли край" от СО, прочети как доста от пишещите тук се изказват за връзка между неомъжена жена и разведен мъж с деца.
Или пак двойният аршин, както обикновено?

# 149
Така е, може момчето да не бърза със запознанството. Много неща може да са, и то не непременно свързани с неуважение, незачитане, изсмукване на пари и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт