С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 242
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Дами, темата е за оплаквания от свекърви.
Не ме ръфайте мен, че ставате жалки.

А ти от кого всъщност се оплакваш в тази тема? Grinning

# 346
  • София
Ми тя се уплаши, те тук снахата я изкараха златотърсачка и че по цял ден си чеше нещо та синчето и гледа детето като свое. И тя тази гад злобна не иска даже и да види проекто свекървата. Кво да каже горката Тайс. А каквото и да каже ще я почнат пак. Човек не смее да се оплаче

Глупости, изсмукани от пръстите ти.
Никой не е изкарал снахата златотърсачка.
Никой не е казал, че тя си чеше нещо, а "синчето" гледа детето й.
Никой не я е определил като "гад злобна".
Никой не е почнал Тайс за нищо.
Тайс се оплака, но наниза един след друг факти, оказали се твърде противоположни с развитието на вечерта.

Добре е да се чете с разбиране-функционална грамотност му казват, най-общо.

# 347
  • MI
Мерси, Уиш, аз затова и зачезнах. Simple Smile

На Тайс мога да кажа само да продължи да не се меси, то е и много рано още за каквито и да е изводи. Иначе на една дълечна позната единият син се беше хванал така с по-голяма и с дете, големи драми бяха, накрая пак се ожени за нея, само сега не са им особено добри отношенията, както може да се очаква. Иначе общо дете имат. А иронията на съдбата е, че и другия й син се ожени за по-голяма от него, макар и без деца и предишни бракове. И без тя нещо да каже той, предубеден заради цирковете с батко му, настрои и снахата. Та сега ни с едните, ни с другите...

# 348
Ganeli, ако обичаш, спести си квалификациите! Никой не е казвал такива неща. Много ми е интересно, ако вашите синове си намерят жени, 8 години по- стари, разведени и с деца, колко ли ще бъдете щастливи? За една приятелка питам.Heart Eyes

# 349
Много ми е интересно, ако вашите синове си намерят жени, 8 години по- стари, разведени и с деца, колко ли ще бъдете щастливи?
Честно, на мен ми е по-важно дали жената е свестен човек и дали синът ми е щастлив с нея. Ако и на двата въпроса отговорът е "да", аз съм ОК с подобен избор.
Междувпрочем, в такава конфигурация жената е в много по-неблагоприятна позиция, заради все още мизогинистичното ни общество и за ожалване е по-скоро тя отколкото мъжа. Ако след, да кажем 5 години, разритат грънците, жената ще е на 40+ с дете, т.е. не особено желана комбинация, а мъжът - волен пеперуд на 30+.  Какво да го жаля?

# 350
Значи жена да си хване мъж с 8 години по-голям може. Ако е с дете - може. Обратното не! Защо? Странно мислене.
Оставете хората да се обичат.

# 351
Какво значи щастие? Не е ли това някакво моментно състояние? Иначе съм съгласна, че приятелката на сина на Тайс е в не особено изгодна ситуация.

# 352
Какво се правите на ощипани моми?!
Много било готино синът ти да се вземе с някоя по-стара и с дете. Същото важи и за дъщерята - да вземе някой разведен и с деца.

# 353
Честито на Ганели и Нелиа!

Никакво значение няма кой на колко години е, с дете, без дете, с куче, котка или канарче Simple Smile Важното е двамата да се харесват, обичат и да са доволни от живота си.
Просто е странно. От доста време си с един човек, харесваш го уж, явно си правиш някакви планове с него, запознала си го с детето си, за да видиш как ще се приемат, вече живеете заедно, а упорито и демонстративно заобикаляш и игнорираш неговото семейство. Ами не е нормално! Говори, че всъщност малко несериозно го приемаш.
Затова и Тайс е притеснена, нищо че пред нас твърди обратното.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 23:37 от птица

# 354
С въпроса за щастието и моментното състояние ще нагазим с дълбоки философски води. Да кажем, че ако човек си харесва живота такъв какъвто е и иска да продължава по същия начин, значи това е ОК за него, въпреки че аз за себе си такъв живот не бих избрала. И обратното важи.

Не , че е много готино да вземе по-стара, разведена с дете, а че "по-стара, разведена, с дете" са незначителни неща, ако важните неща са на мястото си.

# 355
  • Blondeville
Аз искам децата ми случат на добри и стойностни хора, които ги правят щастливи. Ако детето ми е щастливо, и аз съм щастлива. Дотам ми се простират претенциите за половинките на децата ми. Още повече аз съм по-голяма 6 години от съпруга ми, но не съм усетила това да е било проблем за семейството му. И бившият ми беше с 4 години по-малък от мен, и там се разбирах със семейството му, и там не съм усетила някаква предубеденост спрямо възрастта ми.

FrauDonna, щастието е нещо много относително, когато го има трудно можеш да опишеш какво точно го предизвиква, но като го няма определено си личи. Не бих го определила като моментно състояние, а като състояние на духа - хармония и удовлетвореност, споделени с любим човек (когато става дума за щастие във връзката).

Ganeli, ако обичаш, спести си квалификациите! Никой не е казвал такива неща. Много ми е интересно, ако вашите синове си намерят жени, 8 години по- стари, разведени и с деца, колко ли ще бъдете щастливи? За една приятелка питам.Heart Eyes

# 356
Аз бих използвала " спокойствие и удовлетвореност". Щастие е нещо много силно. Малко ми е нелепо" щастлив с някоя". И кои са важните неща?

# 357
  • София
Значи жена да си хване мъж с 8 години по-голям може. Ако е с дете - може. Обратното не! Защо? Странно мислене.
Оставете хората да се обичат.
Ми, не! Според форума, не може.
Дори разведена с деца, не бива да си хваща разведен с деца, дори да не ги гледа той.
Имахме нарочна тема по въпроса и ако си я пропуснала, потърси я.

ПП. Никой не спира хората да се обичат "по принцип и традиция".

# 358
ОК. Въпрос на формулировка. Спокойствие и удовлетвореност и за мен е равнозначно на щастие. Но друг тип хора вероятно ще имат съвсем различна идея за щастието.

# 359
Уиш е права, и аз така си разсъждавам. Важното е да му е добре. Усещам, че в момента добре се чувства, споделял ми е, че за първи път жена се грижи за него и го глези. Предната беше доста конфликтна, макар, че ми се сприятели от ден първи, та се чудех как да реагирам, като се караха пред нас.
Мен единствено ми е странно, че не иска да се познаваме. Но не напъвам, задочно зная достатъчно.
Дано се яви някоя снаха да изохка, че да сменим темата Аз, реално, драма нямам. Ако се познавахме, щяха да идват на гости, щото сега така се получава, че и сина си не виждам. Но не вярвам да е целенасочено да го откъсва.
Благодаря ви, че пишете, все пак доста гледни точки има. Днес разбрах и за таткото на момиченцето. Какъв е и що е. . Та той си го гледа почти петдесет на петдесет с майката, няма и там някакви катаклизми. В смисъл, често си го взема . Та затова в началото си ергенуваха двамката. Но детето го прие сина ми , засега всички са доволни.
Ако има нещо ново, ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт