С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 187
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Викаш, ако е на умирачка, чак тогава МОЖЕ и да си помислиш.
Аз пък, понеже знам какво е да няма кой да дойде и за 5 минути при детето, на сина ми ще ме помагам много. Стига да не преча и да искат, разбира се.
Ех, а какви баби имаше едно време!

# 646
  • София
А, мен винаги ме е трогвал и колкото съм могла да помогна, съм го правила.
Защото за мен не е правено и знам колко вреди на близостта. И как може да отдалечи двама души безвъзвратно.

# 647
Ох, "да си наруша спокойствието"! Внуците са радост, не тегоба, идея си нямате колко е животворно да общуваш с тях! Само болест може да ме спре и не мисля, че правя услуга, като ги гледам. Освен на себе си. Не само с удоволствие нарушавам спокойствието си, ами жадувам по-често да ми се случва.

# 648
Да, имаше баби, но те бяха на 55 години пенсионерки. Сега е друг животът.

# 649
Хора, има баби които го правят с желание не на сила или по принуда. Казвала съм, че имам нужда от помощ. И не само защото ми е трудно с децата. Просто тази година беше лоша. И двамата с мъжа ми се съсипахме. Писала съм, не ми се повтаря. Имам крещяща нужда от него и той от мен. Часове само за нас. Ако ще и да стоим и да се гледаме.
Разбрах, че няма безплатен обяд. Даде ми се да го разбера. Период е, ще мине. Просто ми е тежко.
Живи и здрави ❤️

# 650
И ние имаме нужда от време само двамата, но нямаме такова. Разбирам те. Просто има много семейства в такава ситуация. При нас моите родители не взимат никога децата дори и за час, а свекървата е в чужбина. Това са бели кахъри, не си ги слагай на сърце и толкова.

Аз живот и здраве, ако си изгледам децата, ще имам  мерак за внуци, но дали ще ми останат сили? Дано Simple Smile

# 651
Лолита, разбирам те чудесно, ние сме само с едно, но и при нас положението е леш. Моята свека е в чужбина, много я обичам, но си идва за 1 седмица в годината, тогава и ММ е отпуска и сме навсякъде 4мата. Най-много да го оставим за час да свършим нещо или да напазаруваме на спокойствие.
Сега ще си идва през Май за рд на малчо и отсега съм й казала, че ще го оставим за 2 дни, а ние ще отидем някъде да си починем малко. Казва, че няма проблем. Всеки има нужда от почивка, дори и за ден.

# 652
И тъща и свекърва ще бъда, дай боже, но бебета през нощта не гледам. По-големи деца, които могат да ядат нормална храна - да с удоволствие. Бебета  - само през деня за няколко часа. Бабата е баба, майката е майка.

# 653
Има и сега всеотдайни баби.  Виждам ги непрекъснато.  Явно някои от вас не сте попаднали на такива.  Има и баби, които просто не се допускат до внуците, колкото и да искат.  Давала съм достатъчно примери и за тях.

# 654
И ще гледаш как детето ти се стопява от преумора, но няма да си нарушиш спокойствието?! Аз и на сестра ми на 3.5 м гледах два дни детето, за да отдъхнат, човещина и съпричастност е това.

# 655
Така е. Но аз например едвам ще имам сили да си изгледам децата. После ако 4-те ми деца се сдобият с внуци долу-горе по едно и също време, на кое да гледам по-напред. С удоволствие бих помагала за през деня, но няма да мога да отворя детска градина...колкото мога - толкова. Все ще повече, отколкото са ми помагали на мен родители Simple Smile

# 656
Всякакви баби има, както и майки. Ама ми се струва, че тия баби, дето изповядват мантрата, че внуци няма да гледат, са същите, дето децата им са седяли по 3 месеца лятото на село при баба и дядо.

# 657
Е моите не са седяли и 1 час при нашите с едно единствено изключение веднъж в живота ми, откакто имам деца. Но това няма никакво отношение към това каква баба ще бъда. Мерак имам, остава да имам сили Simple Smile Нероден Петко никой не знае колко точно ще го гледа...

# 658
Така е. Но аз например едвам ще имам сили да си изгледам децата. После ако 4-те ми деца се сдобият с внуци долу-горе по едно и също време, на кое да гледам по-напред. С удоволствие бих помагала за през деня, но няма да мога да отворя детска градина...колкото мога - толкова. Все ще повече, отколкото са ми помагали на мен родители Simple Smile
Напомни ми за едни познати, две сестри, едната с 2 деца, другата с 3. Всички деца са на сходна породена възраст.
Бабата и дядото редовно гледат и петте. Не знам как се справят тези хора, но май и децата са доста спокойни. На такива баби и дядовци медали трябва да се раздават.

На мен много са ми помагали, но аз май няма да бъда от най-всеотдайните баби. Чувствам как рязко ще ме домързи и ще ми е адски писнало от бебешки истории. Всъщност, бебе може да гледам, но деца в проходила възраст между 1-4, не. То моите не исках да гледам, камо ли внуци. Бебенца обаче да ми дадат да дундуркам и да разхождам с количка, да нося на ръце - равна нямам.

# 659
Въпрос на желание е, да. Насила не става Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт