Да сложа ли край?

• 15 457
  • 601
  •   1
Отговори
# 180
Ама и в какво ставаш разход на мъжа си, когато си майчинство? ...конкретно!

Аз точно тогава нищо не харчех за себе си.

Какво толкова се издържа една майка? Евентуално, ако има някаква нужда от лекарства след раждането...

# 181
  • Terra incognita
Аз, обаче, разбрах накъде бие Братан с твърдението си, че жените вкарват голям разход през майчинството. Явно се е нагледал на примадони, които изискват за детето да се купува винаги най- скъпото, включително и ненужни вещи и него много го е страх да не попадне на такава, че голяма прецаквация.
Ами, има и такива, но болшинството жени гледат реално на живота.

# 182
Може и в БАН да работи авторката, и какво? Измествате фокуса от мъжа върху нея, а мъжът е проблемният в случая.

Той колкото и да е проблемен, той си е добре. Изгледани деца, има-няма, ще си дава на тях, търси си компания, намерил си.

Авторката да му мисли занапред.

Такъв да ми каже, че иска още деца, ще сметна, че е луд и че ме заблуждава. Та какво остава аз да му искам деца.

# 183
Агента го чакам да даде телефон. Бре, че си нахален и ти!
Братане, отговори на въпроса как майката вдига разхода.

# 184
Агента го чакам да даде телефон. Бре, че си нахален и ти!
Братане, отговори на въпроса как майката вдига разхода.
За какво ти е този телефон? Ама че сте от старата школа. Срамежливковци!

Вики е отговорила вместо мен, аз само ще добавя, че хората със свободно време си намират занимавки.
Например жената на един приятел след раждането беше напълнила у тях с какви ли не стоки от емаг, телешопинг и алиекспрес, просто защото така си лекуваше скуката.
Моите разходи уикенда когато съм свободен надвишават разходите ми през делничните пет дни, просто защото имам време.

# 185
  • София
Няма как да отговори, че ептен смешен ще стане.

Аха, приятелката на един познат. И обобщаваш? Я, по-сериозно, можеш повече.

# 186
Всичко стана ясно. Той разглежда майчинството, като хоби/свободно време. Т.е, време, в което жената се чуди какво да направи и какво да измисли.

# 187
На Авторката приятеля е интересчия и тарикатче – иска си домашната помощница, практично съжителство с опции само за него като плюсове, но не иска "екстрите" покрай едно домакинство и семейство. Грам не му дреме за чувствата на жената. И той статистик сигурно, гледа графики и попълва екселски таблички. От такива направо ми пада кръвното.

# 188
Хареса ми присъдата ти, Тайра.Hug
За съжаление за 2г. понякога точно това се случва. Някои ще го потвърдят, някои ще го отрекат.
Аз познавам жени, които майчинството им е приятен отдих от работа и им е било един от приоритетите, когато са забременявали. Други пък нямат търпение да се върнат на работа.

Няма да спамя повече темата на авторката с офтопик.

# 189
  • Terra incognita
Братане, имам новина за теб. Майките и съпругите в твоето обкръжение не са представителна извадка за българската жена, като цяло. Уверявам те.
Знаеш ли колко майки позват вещи и дрехи втора употреба за децата си и не защото не могат да си позволят нови, а защото мислят практично?

# 190
Ами евтинко е минал твоят приятел. Щото ако не са стоки и занимавки, примерно може да е бавачка и/или боледувания. Всичко си има цена. Да, майчинството има дълги и скучни моменти, но целта му е там някъде до детето да има човек, който да реагира на ситуации, когато възникнат и да е на разположение. Щото днес ядеш пияни вишни и пазаруваш онлайн, утре си в болница придружител. Вдругиден цял ден търпиш писъци, чудиш се как да готвиш с висящи от теб малки човечета...да бе, то си е един отпуск и хоби направо.

Не че нещо, но повечето жени търсят нещо интересно, не всички в свободните моменти се качват на Пелотон-а да правят стегнато дупе за мъжа:)

# 191
Скрит текст:
Според мен авторката е учителка, или нещо такова.

Помощник-фармацевт, а той има собствен бизнес.

# 192
  • Terra incognita
Хубава ти е професията.
А какъв бизнес има? Щото има разлика между това да има сергия на пазара, или да търгува с диаманти.

# 193
Скрит текст:
Хубава ти е професията.
А какъв бизнес има? Щото има разлика между това да има сергия на пазара, или да търгува с диаманти.
Проектантска фирма.

# 194
M. Dobreva, жалко, че в началото така те е подвел, че все някога ще заживеете заедно. Дали си е вярвал, заслепен от фойерверките от новата връзка или нарочно ти е замазвал очите, не знам.

Във всеки случай мисли прагматично. Кой нормален иска да става баща на 45+ години? При положение, че вече се е размножил. И аз да съм на негово място, и аз няма да искам на 45 години да се нагърбвам с тази задача. Пробвай с новия. На господина НЕ му казвай за новия, зарежи го със СМС. Ако той почне да се опитва да те върне обратно, пак включи прагматизма - готино ли е детето да има 45 годишен баща? Качеството на сперматозоидите му какво е? Предполагам, че ще се опита да те върне, дори може и на дете да се съгласи, но ти и детето ще се самоотглеждате... И няма да ти е весело, ще ти е помрачено майчинството. Затова СМС, последен разговор. Даже може да му кажеш, че не искаш вече от него дете, ей така, да му е гадно. Разбираш, че е вече стар за тази работа, жегни го малко, той ти е загубил ценно време. И го блокираш. Пробваш с новия.

Общи условия

Активация на акаунт