Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 39 773
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нямах предвид това, а че 16ти е било четвъртък и може да не е придвижен в петък, а в понеделник, а 15 работни дни ще станат днес.
Така или иначе ние тук няма как да гадаем какво е станало. Имайте търпение, има просто тромави процедури...

# 61
благодаря ви за отговорите. търпение, нямам избор

# 62
Там е доста натоварено. Чака се за хистологиите по един месец. При секретаря се взима епикризата.

# 63
Напълно разбирам притеснението Ви, знам колко ужасно е да чакаш резултати. Кураж и търпение! Дано всичко е наред!

# 64
И аз съм другата седмица на цитонамазка и се надявам всичко да е наред, че толкова стрес ми се събра напоследък. 😥 Проблемите край нямат...
Желая ви освен добри резултати и щастливи дни. Че то нищо няма смисъл иначе.

# 65
Здравейте момичета. През 2018 ми прявиха ЛИЙП и ето ме пак тук. Sad
Досега всички цитонамазки след лийпа ми бяха 2 група без изменения, а на колпоскоп не се виждаха изменения. На последния ми преглед колпоскопът ми също беше чист, но на цитонамазката пишеше, че има изменения и беше отбелязано бактерии. На микробиологията не се изолират бактерии, но пишеше, че нямам лактобацили и евентуално имам БВ Confounded .

Учуди ме, че беше отбелязана биопсия като следваща стъпка. Но как е възможно чист колпоскоп и въпреки това изменения и препоръчана биопсия? Лекарят ми каза, че или е грешна цитонамазката, или измененията са в канала и не се виждат с колпоскоп. Препоръча ми да дойда след три месеца за нова цито. Много се притеснявам. Някоя от вас имала ли е отбелязано в цитонамазката изменения при чист колпоскоп?

# 66
Здравейте отново.
Това е резултата от контролната цитонамазка, 3 месеца след Летз.
Скрит текст:
Ясно е, че с първия Летз не е махнат целия проблемен участък. 😏
Останалото какво означава? 🤔

# 67
Shy And beautiful, според мен ако на цитонамазката е засечен проблем в канала, то би следвало препоръката да е за абразио, а не за биопсия...

# 68
Съгласна съм, lola92. Много се чудя дали да правя нова цито или пък да си взема стъклата.. Не мога да чакам три месеца както лекарят ме съветва.
DiDi, изглежда, че има промени в клетките,  но само лекар може да прецени има ли нужда от повторна процедура в момента. След ллетза какво излезе на хистологията?

# 69
Това :
Скрит текст:
Ще видим Димитров какво ще каже. Но е чак след седмица часа.

# 70
Shy And beautiful, сигурно ще се побъркаш тези три месеца, така че ако искаш наистина може да си вземеш стъклата, да ги занесеш за второ мнение и след това да прецениш как да процедирам Simple Smile

# 71
Това от коя лаборатория е, Дидис?

# 72
И цитонамазка и хистология са правени в Благоевград.

# 73

Shy&beautiful
, препоръките на цитонамазките са чисто насочващи. В лабораторията гледат, оценяват само и единствено материала. Там не знаят нито историята на заболяването ти, нито дали са ти правили манипулации, още по-малко за чистия колпоскоп.
 Просто стрелят по протокол- при наличие на а и б, се препоръчва х и толкова. Лекаря оценява резултата, препоръките и по-нататъшни действия спрямо тях, но се взима предвид и колпоскоп, преглед и т.н. цялата картина.
Според мен можеш спокойно да изчакаш 3 месеца и да направите контролен преглед, колпоскоп, цито и т.н.
Качи, ако искаш резултата, та да видим, какви точно изменения са описани.
БВ доста обърква средата и дава отражение върху клетките. Лекувай я, подсили малко средата и имунитета. Според мен не си в състояние, което да налага излишни нерви и притеснения Simple Smile

DiDi§, останалото означава, че трябва да нормализираш средата във влагалището- не са налични достатъчно лактобацили. Левкоцити липсват- т.е. няма възпаление. Епителните клетки са ок. Но наистина е останал проблемен участък, което е поправимо.

# 74
И цитонамазка и хистология са правени в Благоевград.

Би ли споделила кой е лекарят. Ако не те притеснявам, разбира се. Може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт