Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 886
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, март месец пропуснах профилактиката след лец, заради вируса. Вторник съм на док. Проблемът е, че този месец не ми дойде, само ден леко зацапа. Възможно ли е гадорията пак да се е върнала. Вече втора година ходя при док на всеки шест месеца за цито и колпоскоп, ама сега пропуснах, че не приемаше.
По принцип не би трябвало да се отрази на цикъла.

# 466
Аз днес ще си правя реконизация. От биопсията излезе цин3, но при колпоскопа не се виждат дали измененията са навътре в канала. Силно се надявам наистина да махнат този път каквото трябва.

# 467
  Фем, стискаме палци всичко да е наред!

# 468
Femme_fatale, стискаме палци всичко да е наред, с теб сме.

# 469
Femme_fatale, стиснати палци и от мен. Всичко ще е наред.

# 470
Фем, стискам палци и аз! Пиши, моля те, да кажеш как е минало!

# 471
  • BG
Здравейййййтеее! Simple Smile

Включвам се за да ви БЛАГОДАРЯ, че сте толкова мили, загрижени, отзивчиви, подкрепящи и споделящи!
Днес, благодарение на вас, бях за първи път при д-р Карагьозов и останах много впечатлена. Изключително спокоен, мил и с професионално отношение. Имам лацерация на шийката и бях притеснена, защото предишен гинеколог ме беше наплашил. Лекарят ми взе цитонамазка, направи ми колпоскопия и ми обясни какво вижда по време на прегледа. Слава Богу, всичко е наред. Успокои ме, че мога да имам нормална бременност, въпреки лацерацията. Ще чакам цитонамазката и се надявам и там да нямам притеснения, защото имах лош резултат преди време.
В края на посещението ми разясни, при какъв резултат от цитонамазката да го търся и това беше всичко.
Пожелавам на всички ни да споделяме за повече хубави резултати и успешни процедури! Heart

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 20:49 от Stephy

# 472
Здравейте,
Искам да попитам тези от вас, които са имали положителни високорискови HPV щамове, какво лечение са провеждали и как са се повлияли? Аз имам hpv 16, пила съм изопринозин и кориолус, но вирусът още е положителен. Сега обмислям варианта АHCC - може ли да дадете мнения, ако сте го пили. Също така имам постоянен партньор и предполагам и той трябва да го пие. Ако двамата го пием и не ползваме презервативи дали ще повлияе на лечението?

# 473
  • BG
Здравейте,
Искам да попитам тези от вас, които са имали положителни високорискови HPV щамове, какво лечение са провеждали и как са се повлияли? Аз имам hpv 16, пила съм изопринозин и кориолус, но вирусът още е положителен. Сега обмислям варианта АHCC - може ли да дадете мнения, ако сте го пили. Също така имам постоянен партньор и предполагам и той трябва да го пие. Ако двамата го пием и не ползваме презервативи дали ще повлияе на лечението?

Аз имам опит с АHCC. Помогна ми, след като с кориолус не настъпи никаква промяна. Бях писала, може би в предната тема, по каква схема ми го бяха предписали. Мисля, че беше един месец по 4 хапчета дневно и после за два месеца по две, но не съм съвсем убедена, че помня добре. Когато писах в темата, бях проверила какво лечение ми бяха предписали и споделих. Успех!

# 474
Аз имах тип 16, нищо не съм пила и организмът го е изхвърлил сам.Тествах се 10г след откриването чу.Мъжът ми също имаше тогава, сега не сме тествали него.

# 475
Аз също пих АНСС 1 месец 2 пъти по 2 и следващите 2 месеца 2 пъти по 1. Не знам още имало ли е резултат. Предстои ми контролен преглед след поредна конизация. Обаче е в Турция и не мога да отида сега. Носител съм на ЧПВ тип 68.

# 476
Тъкмо за същото идвам да пиша.
Бях писала, че цитонамазката ми е ок, но ЧПВ теста ми е положителен за 16 и 56. Чух се с Карагьозов и каза да вземам АНСС по схемата описана по-горе - 1 месец 2х2, 2 месеца 2х1 и аз, и мъжа ми. Обаче не трябва човек да има автоимунни заболявания, а аз имам, та ще трябва да го обсъдим с другия ми лекар.
Каза, че може и нищо да не се предприеме...

# 477
Аз също пия АНСС по схемата....за съжаление след първия месец го прекъснах,защото доставката се забави заради Ковид....и прекъснах 40 дни. Сега го пия по 2 хапчета на ден. С 3а резултат съм, положителен ЧВП , дисплазия....въобще кофти. Трябваше края на Юни да мина на преглед при Карагьозов,да се види до къде са стигнали нещата, но явно няма да ми се получи...

# 478
Аз пък пак имам едно зацапване между циклите..Вече за 3ти или 4ти път ми се случва, но не последователни месеци. По календарчето дето си отбелязвам датата, днес ми изписва плодороден прозорец, вероятно съм в овулация, но въпреки това съм притеснена. Последната цито ми беше 2  група, колпоскопа беше добър. Притеснено ми е..

# 479
Това по-скоро на хормонално ми прилича.За някои жени знам, че е нормално и са така през целия си живот, със зацапвания около овулацията.
Но все пак при слвдващо посещение при гинеколог е хубаво да се обсъди.

Общи условия

Активация на акаунт