Преди и след (home makeovers) - 2

• 114 256
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
На мен също са ми интересни интериори, разработени от дизайнер. Преди време исках да си купувам жилище и при огледите се вижда разликата между дизайнерските интериори и интериор, разработен от самите хора. За мен, освен организацията на обемите в жилището, важно е да се знаят нови материали и решения. Човек, който не се занимава професионално с интериорен дизайн няма как да знае възможностите, които му предлагат различните материали и новости, за да ги приложи.
Това, което не ми харесва е, че понякога тези жилища нямат живот и душа - някак прекалено много всичко си е на мястото.

# 361
  • Пловдив
Има разлика между закалено и триплекс например.
Ако искате да сте максимално спокойни,може да използвате последното.Това са две стъкла слепени,посредством прозрачен филм.При счупване остават залепени,не падат.Не вярвам да е кой знае колко по-скъпо от закаленото.Наскоро поставихме троен стъклопакет  на къщата ни в строеж,като едно от стъклата бе триплекс Говоря за 61м2...
Колкото до дизайна..опитах да не се намеся..Също съм дизайнер,макар и в малко по-различна сфера.Работата ми в България бе мъка,породена от клиенти,шефове,всички с липса на елементарен вкус,но за сметка на това силна воля да наложат вижданията си.В краткия ми стаж  в интериорния текстил в чужбина се почуствах творчески пълноценна,разбрана,можех да следвам световните тенденции,не българските.
Извинете,но в едно помещение не е нужно всеки детайл сам по себе си да е УАУ,всички стени да имат облицовки,всички полици да са асиметрични..Но това се търси от клиента,това правят.Така,че разбирам галяма част от дизайнерските бездушевните интериори.
Между другото ,в чужбина комбинацията от хексагон за под и метро плочки по стените се използва.Разликата е в обемите,светлината,това,че Бг баните са целите в плочки,а в конкретната ситуация,просто хексагоните е трябвало да притеглят към земята,т.е. да е в друг цвят,по-тъмен.

# 362
Понеже зачекна темата за баните и плочките, да попитам. Според теб, уместно ли е банята да не е цялата в плочки, ако няма прозорец? Питам за типична бг баня в апартамент, може ли да се избяга от шаблона, или не?

# 363
  • Пловдив
Ако въпросът е адресиран до мен,отговорът ми е "да".
Първо ,кондензът по плочките е много по-голям,отколкото по гола стена.
Второ,със сигурност банята има вентилатор.
Трето,замислете се,защо на тавана нямате плочки,като парата също отлита там и кондензира?
Четвърто,използвате бои за баня.
Бих използвала плочки само в зоната на душа,ако има някаква преграда или завеса,разбира се,малко над мивката и тоалетната.
Като съм тръгнала със словоизлиянията ,относно професията ще споделя че естествено съм започнала от чистачка в Лондон.Единствените бани с мухъл във фугите са били тези,изцяло с плочки.Само на 3 такива съм попадала,включително и нашата ,чийто прозорец бе отворен денонощно,дори и зимата.Баните ,в които част от стените са били с боя ,намаха проблеми с мухъл.

П.П. И не си мислете,че англичаните отварят прозорците след душ.Къпят се сутрин и веднага бягат за работа,дори и вентилатори нямат.

# 364
Към теб беше въпросът ми, благодаря. Според майсторите ни, които естествено не са виждали друга баня, освен цялата в плочки, не било удачно в най-мокрото помещение, да няма плочки навсякъде.

# 365
Хм, ами какво става с тая боя, като седи конденза по нея? Плочките поне са непромокаеми.

# 366
  • Пловдив
Ами попитайте майсторите(имам личен афект към тях,защото строим  Simple Smile ,защо част от старите бани не са с плочки до тавана?
Едната баня на свекърва ми е такава, с вароциментова дишаща мазилка,за 40 години не е видяла мухъл в зоната на мазилката.
Хм, ами какво става с тая боя, като седи конденза по нея? Плочките поне са непромокаеми.
А,какво става с боята на тавана,споменах,че тя е изложена на същия конденз?

# 367
  • София
Има хора, които си слагат и плочки на тавана. Grinning

# 368
  • Майничка
Нормално, плащаш им на кв.м И за лепене на плочки. Нашата баня е с плочки до 1.60м, нагоре е латекс. Последно е боядисвана преди 15г., няма мухъл, няма лющене на боята. Малка е, ни прозорец, ни вентилатор. Предстои ни ремонт, пак ще я направим така.

# 369
  • Пловдив
Има хора, които си слагат и плочки на тавана. Grinning
И после от съображения за сигурност се къпят с каска Simple Smile
Наистина не исках да взимам участие в никоя от интериорните теми в този форум,защото започват едни полемики и всеки налага собствения си вкус.Уж, се гледат някакви картинки в Пинтерест,но после пак на БГ Мода ни влече.Последното е с главни букви,защото е някакво самостоятелно течение в световния дизайн.
Ето първата копната баня от нета,с БГ размери ,без прозорец.Спокойно бихте зяменили ваната с душ и стъклен параван ако желаете.Семпла,без излишни финансови средства и доста по-стилна от баните с лилави цветя ,например Simple Smile И дори няма рафтчета,които доста потребилки биха оплюли ,като прахосъбирачки Simple Smile

# 370
  • SF
Не е като да не сме ходили в Англия. Сигурна съм, че има много posh домове, направени с вкус и по последните тенденции в най-световна мода. Но масовият английски дом и банята към него съвсем не са толкова световно модерни. Предпочитаните мебели са от икеа, а типичните лондонски апартаменти съвсем не позволяват някакъв размах в обзавеждането.
Е, разбира се, че има и български цигански къщи, където едно с едно не се съчетава.
Мисля, че навсякъде по света има добри и лоши примери.

# 371
  • Пловдив
Мисля,че коментирах световната мода не английската.Лондонските бани ги дадох за пример откъм мухъл,като отговор на въпроса.
Да,нашата баня беше с мокет на пода,с отделни кранчета за топла и студена
вода.Дали ми е харесвала -не.
Съгласна съм за циганията,но дори и  с икейски мебели,които харесвам,се постигат изключително различни резултати,затова наблегнах на българския вкус,който е доста различен от европейския.Подбор на картини,аксесоари,саксии,ако щете подови первази,пердета ,всичко е част от пъзела.
Споменах,че не съм интериорен дизайнер,само текстилен и нямам претенции за експерт.

# 372
На мен пък ми харесват английските къщи, мебели и в частност бани. Не са модерни, да, ама баш това ми допада. Пък и точно там има толкова много възможности да си купиш хубави мебели на сносни цени, че Икея да не ти е опция (нещо, което в България го няма).

# 373
  • Пловдив
И на мен ми харесват,даже много ,но има изключително непрактични неща,като тези които споменах.Особено мокетът в банята,който е и около тоалетната...дано не прозвучи гнусно.
Но,чарът е в первазите-подови и таванни,както и тези около рамката на прозореца,семплите врати и неискрящите цветове.
Lady Stardust,сигурна съм,че на болшенството не им харесват прости ,негланцирани мебели или недвуцветни ПДЧта за гардероб ,ТВ модул или скрин.
Затова няма как нещо да се хареса на всички.

Малко офтопик,защото не намерих бутона за скрит текст.
Най-трудната ми адаптация ,обратно в България е свързана с естеството на характерите и силно засиления хейт.Не може ли да сме малко по-позитивни,както призова съфорумка,ако не ви харесва просто кажете,че не е по ваш вкус,но думи като "грозно","ужасно",биха наранили някого.
Човек сам избира да е злобен и негативен,непрекъснато да се оплаква.
Не е нужно да се преструва и лъже,че нещо му харесва,но малко такт и добри маниери,никога не са излишни.

# 374
  • SF

Да,нашата баня беше с мокет на пода,с отделни кранчета за топла и студена
вода.Дали ми е харесвала -не.

Да, определено българският вкус е различен от европейския.

Общи условия

Активация на акаунт