Преди и след (home makeovers) - 2

• 114 248
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Освен скърцането, всичко се чува между етажите през гредореда, по-зле отколкото в блок. Ако имате възможност сменете с плоча.
При нас също без малко да стане пожар , една печка на подземния етаж, която топлеше радиаторите , прегря дъските през изолацията и се събудихме в кълбета черен дим от тлеенето.
Отдавна вече сме в друга къща.

# 436
Цялото ми детство е минало в къща-гредоред, нямам спомен да сме чували съседите. Иначе скърцаше само стълбището между етажите, дюшемето не скърцаше. С изключение на голямото земетресение 1977 г. във Вранча, тогава наистина беше крайно неприятно като скърцане. Но нямаше никакви поражения по къщата - сутерен, 2 нормални етажа и висок тавански, без скосявания, просто с по-малка височина - примерно колкото сегашната нормална височина 2,50.
Но си зависи от самата къща, естествено, как е строена и как е поддържана. Годината на строеж също не е крайно показателна - въпросният гредоред беше от 1923-1924 г. , на 5 минути разстояние от тази къща друга, строена 1924 г. си е плоча.  Говоря за къщи в центъра на София, това има значение, все пак в този район не са строили много бедни хора, така че и къщите не са паянтови.
Просто си извикайте строителен инженер и проверете и документацията - за центъра на София има чертежи на Сердика 5. Т.е. собственикът може да извади копия, става за 15-20 мин. и 50-60 лв. пари.

# 437
  • София /Абсурдистан
Адвокатката ще провери и документите задължително. Къщата има сутерен и отгоре е на един етаж, но е някак си широка и разгърната, 150 кв.м., изглежда много запазена, но никой не е живял там дълги години. Още не знам дали ще стане и дали ще я продадат точно на нас, но ако бъде, ще снимам и ще показвам.

# 438
  • Sofia
man_darin_ka, и аз говоря за къща в центъра на София.
 Iron Lady, щом основния етаж е един, няма какво да кънти и да се чува.

# 439
Наскоро купихме къща, има гредоред. Решихме да го запазим, защото е здрав. На първия етаж на тавана между гредите има изолация-вата, отгоре на втория етаж настилката е ламиниран паркет, пък той нали си има и подложка 5мм, упътнява малко или много - та като си долу и някой ходи на 2рия етаж не се чува. Пък за тичане и скачане не знам, вече може би ще се усети Grinning

# 440
  • София
За шума има изолации в наши дни, както и за топлината. Има и огнеупорни материали. Защо да се дават доста пари за смяна на гредоред, ако гредоредът си е окей? Според мен решението зависи от състоянието на имота.   

# 441
Желязната лейди иска да купува къща на един етаж със сутерен под него, та при нея проблем с шум няма да има.

# 442
Аз живея в стара къща на гредоред. Има много фактори, които да определят дали ще е шумно или не.
И нещо,което не  е по въпроса - никога не бих купила такъв имот, независимо от всички плюсове, които би имал, ако нямам неограничени финансови възможности. Ама многооо неограничени.

# 443
Всяка къща си иска възможности, не само гредореда.

# 444
Като дете живях в гредоред. От тогава са минали към 40 години, и сега спомените ми вече не са актуални.
Не е всяка къща, пу-пу по нашата нямаме някакви кой знае какви разходи.

# 445
Едно е нова къща, строена преди 5-10-15 години, съвсем друго е къща на 100-150г. Както се казва  - Балкан разлика.

# 446
А нямах предвид, че разходите са ежедневни, ама тя и новата къща след време става стара. Родителите ми живеят в къща, която баща ми построи като бяхме малки. От тогава е налял пари за един апартамент минимум в нея - подово отопление, настилки, после парно, сменя покрив, дограми, таван оправя и прочие. При това къщата е малка, еднофамилна, не е някаква огромна сто етажна постройка. Всичко това за последните 30-40 години, първите 10 сигурно само козметични ремонти е правил. Едно е да живееш в апартамент, съвсем друго в къща, това исках да кажа.

# 447
Права си. Имам и от двете по 1 брой. В първата живея, втората никой не ще да я купи, а аз не мога да сложа толкова пари за ремонт

# 448
Здравейте и от мен! Искам да ви попитам за вашето мнение. Сега правим ремонт на новото ни жилище и започнахме с кухнята. След различни варианти стигнах до извода, че искам светла кухня и се спрях на еднакви долни и горни шкафове - не чисто бели, в цвят бадем, а за плот и гръб си харесах този тъмния цвят. Но ми казаха, че това е доста тъмен цвят и ще ми затъмни стаята като цяло. Вие какво мислите и да разгледам ли за по-светли нюаси за плота и гърба? И примерно да има ли някакви шарки, понеже този е едноцветен и се притеснявам дали няма да стане много еднообразно заедно с шкафовете? Благодаря ви предварително!

# 449
Gabriela9, ако не си, погледни и тая тема, със сигурност ще ти е полезна. Гърбът и на мен ми се струва тъмничък, но пък в съчетание с другия цвят бадем, може и да не е зле? Но и аз не съм любител на това кафяво, та не съм фактор.

Общи условия

Активация на акаунт