Съвместно съжителство?

• 14 338
  • 379
  •   1
Отговори
# 90
Впрочем ако офертата за съжителство включва това да "приберат" жената в някакво наследствено или недай си Боже споделено жилище с родата, тогава изчаквателният период трябва да клони към плюс безкрайност. Приемливата оферта е градене на гнездо на неутрален терен. Всичко друго може да е тест, капан и включва пресметлив мъж, дето иска да "върже" жената, ама без брак. И всъщност чрез съжителството ще я пробва дали е сгодна и удобна или ще се размрънка, като спре романтиката и я затисне за своите модели и прищевки.

# 91
Много се набляга на това, че е било тест. Аз не съм го усещала така. Просто, както казах и нагоре ни беше по-приятно и лесно. В този период учехме редовно и работехме. След работа излизания, купони и после какво? Всеки да си се прибира по къщите? Излишно усложняване , искахме просто да сме заедно всяка свободна секунда. Имахме и вечери, в които сме уморени и не ни се излиза, но сме си заедно.
Сега, ако не работят хората и имат много свободно време е друго или пък нямат желание да се виждат всеки ден, да. Но иначе не си го представям ежедневно да се влачим с таксита през нощта. Въобще не сме разсъждавали това какво е, проверка ли е, кой има изгода, ама дали не ме прецаква и т.н. Когато живееш с някого тези неща се усещат, тогава се налага да ги мислиш.

Ако го домързи в един момент ли? Санким тя няма да усети чие удоволствие гледа от самото начало, дали интимният им живот има положително развитие или не. Предлагам да не му прехвърляме отговорност на него, освен ако не са почнали секса след брака и жената пак се оказва излъгана. Горката.
Не съм им в леглото, но това съм чувала на живо и чела тук. Започва да ги мързи да мърдат, чакат и там да ги обслужат, да не навлизам в подробности.

chris78, не е обратното. Нямам предвид голямо дете, а бебе. Ти искаш грожовната мама да ти измие чашката, да ти изпере чорапките, да ти смени памперсчето и даже да те похвали, че си изпапкал всичко. Ако за един тийн или безгрижен студент е допустимо донякъде да тъне в мизерия, то при възрастните е друго. Как ще възпитаваш дете, ако теб самият те мързи да си поемеш отговорностите?

# 92
Той искаше. Аз не исках да живея с майка му. Имам над 100 публикации тук по тази тема.
Ами и добре си направила. Явно майка му е била приоритетен избор.
Точно.
Само не разбрах защо на 2 места си чистела. Всяка жена да си знае къщата, къщата на мама си е на мама. Може ли линк към темата ти (знам, че е имало такава, но не съм я хванала)?

# 93
chris78, не е обратното. Нямам предвид голямо дете, а бебе. Ти искаш грожовната мама да ти измие чашката, да ти изпере чорапките, да ти смени памперсчето и даже да те похвали, че си изпапкал всичко. Ако за един тийн или безгрижен студент е допустимо донякъде да тъне в мизерия, то при възрастните е друго. Как ще възпитаваш дете, ако теб самият те мързи да си поемеш отговорностите?
Ти май не си прочела какво съм написал. 10-15 години съм живял без мама и без жена - по собствена инициатива - пък нито с неумити уши съм ходел, нито гладен, нито с наакан памперс. Като съм имал гаджета, не са ме гладили и прали. Багаж у нас да са оставяли най-много по една торбичка, за епизодичното преспиване. Докато не съм решил, че съм узрял за семейство, не ми е минавало през ум да предлагам на някоя да се нанася, само защото били минали Х месеца откакто ходим. Която е бързала - на добър час, и да си търси някой, който това му е на дневен ред в момента.

Всичко друго може да е тест, капан и включва пресметлив мъж, дето иска да "върже" жената, ама без брак.
Ха-ха, от Сирената да чуеш епитета "пресметлив", употребен като нападка към някого... казано е "преди да гледаш сламката в окото на някого, погледни първо гредата в своето".

# 94
А та то ако не е сериозна връзката и единият поне няма намерения да я прави такава, безпредметно е да се обсъжда съжителство. В този случай дори то е непрепоръчително.
Човек в живота си няма по 10-20 сериозни връзки обикновено, най-често и те не следват една след друга.
Темата я възприемам като питане за връзка, която е или има изгледи да бъде сериозна и задълбочена. Възрастен човек над 30 години би следвало за половин година горе-долу да може да прецени какви намерения има занапред и как вижда развитието на отношенията си. Ако не ги вижда много дълбоки, е добре да си кара самостоятелно из къщи. Може да си откара така и с години, в което няма нищо лошо, разбира се, щом не му е план да задълбава с конкретен човек. Но пък ако другият иска задълбочаване на отношенията и това не става с месеци, е редно да се позамисли обективно, дали не е добре, щом има такива цели, да си потърси на друго място.
...
Всеки възрастен човек би трябвало да може да живее и сам. И аз съм убедена, че това го могат и мъжете, и жените. Съжителството не целИ основно набавяне на обслужващ персонал. Съвсем други функции си има.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 16:22 от Judy

# 95
Ама разбира се, жената трябва повече да си прави сметката. Особено ако има риск да се хване с мачо "по живота", който да си гони личното удобство, но да е свикнал да пие силите на другите в ролята на обслужващ персонал на неговия лайфстайл.

# 96
Аз писах там, където се оплакват от свекървите. Накратко, мама беше манипулаторка - здрава и права, не можеше да живее сама по някаква причина. Мъжът беше заможен. Имаше още два апартамента. Има бизнес и може да си позволи и още един в столицата. Обичаше ме, но си смяташе за нормално да живеем всички заедно. Аз не исках да се примиря, че след като не живея с моите родители от 17-годишна, ще трябва да се съобразявам с друга жена в същото домакинство. Там ситуацията е сериозна. Не става дума за беден студент, а за 35-годишен мъж. Всичко друго си беше наред.
Чистих, защото не исках тя да ми пипа чаршафите, в които спя с моя мъж или която и да е жена, и не смятах, че е нормално да му глади боксерките и да влиза в спалнята. Уви! Несподелено.

Изводът е, че аз съм някаква свръх претенциозна жена. Можех да живея в луксозен апартамент. Но явно нещо не съм добре с нервите и не разбирам сериозните отношения.
А как го обичах... и той мен. Повярвайте ми, това е единствената причина.
Ако ми беше казал - отиваме под наем, сега вече и дете щях да съм му родила.

# 97
Напротив, chris78, много добре те прочетох.
Когато се наложи да поемеш отговорност, бягаш и си гледаш само собствения задник, което е лесно. Склонен си на съвместно съжителство с жена, само ако ти е прислуга. В което няма нищо лошо, ако и тя смята, че това е ок. Само за децата не е хубаво, но никой не избира родителите си.

# 98
Аз не разбрах от постовете на Крис, че търси прислуга. Разбрах, че си е мислел, че съвместното съжителство ще му осигури "секс на поискване", все едно жената е някаква машина. Това ме втрещи.

# 99
Повярвайте ми, това е единствената причина.
Виж, не мога и няма да го повярвам. Успях да извадя почти 40годишен ерген от дома на родителите му - зависим, на ниска заплата, леко впиянчен от годините самота... И го върнах обратно, защото не става за семейство, а само за маса.
Който иска, намира начин. Този не те е обичал достатъчно. Доколкото съм те чела как се описваш, била си му точно трофей - красива, млада, образована, амбициозна и, за разлика от масата провинциални простакеси - фина. Просто перфектно украшение. Но не и обичана спътница в живота. Спътницата в живота е и си остава мама, ти си нещо като голямата синя ваза в хола.

# 100
Не споря. Мама беше съпругата. Аз бях... нещо, като любовницата.
Мама никоя няма да измести в живота му.

# 101
Такива случаи са неспасяеми, Тайра. Не се заблуждавай, че е имало истинска любов. Имало е само от твоя страна, може би. Моят бивш бе пристрастѐн към присъствието на мама в живота му, и като му казах да избира дали да се местим далеч (от нея) или да се разведем, познай кое избра? И досега си живее в подчинение на майката-царица.Такива изкривени душици, нормална любов към жена не са способни да изпитват.

# 102
  • София
Абе, един мъж, мине ли 40 и живее ли с мама, няма надежда. Аз до последно се надявах с брат ми, ама нъц.
Имаше гадже, имаше добре платена работа, имаше 10 х евро за първоначална вноска, имаше връзки за "на зелено"...
Имаше....

# 103
Мине ли 40 и сам да живее, пак не става за съвместно съжителство, камо ли нещо повече. Нямам предразсъдъци, просто това съм видяла в живота. Не съм попадала на изключения.

# 104
Абе откак направих 30, се тревожа, че и аз все повече не ставам за съжителство. Хем аз не ги търпя и за 3 вечери, хем те не се натискат за по-дълго, у тях ги чака все нещо.

Общи условия

Активация на акаунт