Съвместно съжителство?

• 14 301
  • 379
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
chris78, направо ми стана жал като те чета, но имай предвид, че нещата са огледални, как ще се развият, зависи не само от поведението на жената, но и от теб. Ако виждаш в нея майката, която ти мие чашите, пере чорапите и те храни, нормално е да охладнеят нещата.
Точно обратното е (при мен). Аз съм заживял сам откакто съм започнал да изкарвам пари - забравих имах ли 19 навършени, или още на 18 бях. Абе първи курс в университета. Изнесох се нарочно от майка си, иначе в същия град учех. Радвах се на свободата - няма на кого да обясняваш къде отиваш, кога ще се върнеш, защо си си оставил това тук, а онова там... След това с жена не съм живял до над 30г. като станах - и само с жена ми. Тия пробни периоди не са за мен. Като съм имал гаджета, срещали сме се без сериозни планове. Ако почнат да натискат за брак - давах заден, не бях готов - нито като фаза в живота, нито като конкретна жена - докато не срещнах жена ми.
Но ако някой мъж си търси да скочи от майка си, та направо на жена си - нека побърза и на 6-я месец както казвате тук, да заживее с жена. Ако не се получи "пробния период" - адиос и след няколко месеца с друга да живее. И все така да я кара. Щом не му се ергенува... то хората са казали "ергенлък-пашалък", това си е златно време за един мъж, което всеки трябва да изживее - според мен. Но който си търси господар да го командва какво да прави в живота, нека побърза.
А при много мъже е не защото не си ценят свободата, ами защото бързат да не изтърват мацката - като го пита "накъде отиват нашите отношения" и мисли, че ако не направи тази стъпка тя ще го изостави. А няма самоувереност дали скоро ще си намери друга или не. Пък ако заживеят заедно, вика си, вярно ще има кой да ти мърмори, и преди да направиш каквото и да искаш да направиш ще трябва да питаш може ли, но пък сексът ще е когато ти се прииска. Е - повечето остават разочаровани.
Много използваческо мислене, втрещих се... 🙄

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 13:51 от Не се сърди, човече

# 76
Децата са тест драйв за развод Grinning
Точно това си мислех, ама си викам айде да не изгрубявам, ще замълча Joy

# 77
Да не забравяме, че има ергенлък-пашалък, ама и моминство-везирство. Не знам, също толкова гот е да си живееш сама, докато не ти обещаят нещо по-трайно, не просто поредния тест. Особено опасно е съжителството да се превърне в хронично - така жената хем не си кара моминството-везирсто, ми вече е в режим "съпруга", хем не е омъжена с всички произтичащи това защити и обещания. Ми то така и 5г. могат да я пробват дали става и накрая - е, не става.

И аз искам така в сервиза да ми дадат кола за тест драйв, да им я върна след 5г. и да кажа - абе нещо не ме кефи...

Иначе много е ценно да си с човек, с който може да се разведеш цивилизовано. Подценявано е това:) а може би е най-важното качество.

# 78
  • Пловдив
Цитат
Ми то така и 5г. могат да я пробват дали става и накрая - е, не става.

Тя и да е омъжена пак след 5 г. може да и каже "не ставаш" аз съм личен пример за това 4 г. съжителство и 5 г. брак, за да разбере мъжа ми, че удобството някой да ти плаща сметките и дълговете всъщност не е любов и да се влюби в друга.

# 79
Ако някой ми каже: "Искаш ли, да пробваме да живеем заедно?" за мен директно "пробата" за отношения приключва. Тези неща или се правят с желание и вяра, че това искаш(от двете страни), или не се правят. Почне ли единия със съмнения да подхожда, пиши я бегала работата..

# 80
Ако някой ми каже: "Искаш ли, да пробваме да живеем заедно?" за мен директно "пробата" за отношения приключва. Тези неща или се правят с желание и вяра, че това искаш(от двете страни), или не се правят. Почне ли единия със съмнения да подхожда, пиши я бегала работата..

Именно да това беше темата а не двама души да се пробват дали стават с разни тест драйв. Когато единият е сигурен какво иска а другия се дърпа.

# 81
И аз искам така в сервиза да ми дадат кола за тест драйв, да им я върна след 5г. и да кажа - абе нещо не ме кефи...
А, не. Значи, трябва да я върнеш олющена, без брони, с изкривени ламарини и окаден таван и така да кажеш, че не те кефи.

# 82
Да, щото не е "като в началото", и емоцията не е същата, нали?

# 83
  • София
Всъщност Сирената ми даде храна за размисъл от другата страна. Аз всъщност никога не съм имала връзка със съжителство. Като не броим няколко месеца тук-там. Може би така е по-добре.

# 84
Обикновено разстоянието пречи. Не съжителството.
След няколко години “гаджета”, без особени ангажименти един към друг, обикновено хората се разделят. Рядко след няколко години срещи и живеене по отделно се създава семейство.
Емоциите се променят с времето. Не с местоположението.
За мен срещите и флирта са първите два месеца. Максимум. Достатъчно е да прецениш дали искаш сериозни отношения или не.
Имала съм връзка с живеене отделно. Накрая почти не спах. Нося багажи да пренощувам там, защото на другия ден съм на работа. Гримове, преси. Накрая багажа ми беше разхвърлян в два апартамента. Храната в моя се разваляше в хладилника. Системно забравях нещо. Чистих на две места. И пак се чувствах на гости. И именно заради това се разделихме. Защото имаше пречки да живеем заедно. Любов има. Може би и до ден днешен (под някаква форма).

# 85
Аз искам, ама не ми се напряга сега в организации..(

# 86
Защото имаше пречки да живеем заедно. Любов има. Може би и до ден днешен (под някаква форма).
При положение, че има преспиване, отказвам да приема версия за пречки пред съжителство. Също и любов няма според мен. Това е типично оправдание за хора, които не искат да си развалят комфорта, докато ти си съсипваш ежедневието.

# 87
Той искаше. Аз не исках да живея с майка му. Имам над 100 публикации тук по тази тема.

# 88
Той искаше. Аз не исках да живея с майка му. Имам над 100 публикации тук по тази тема.
Ами и добре си направила. Явно майка му е била приоритетен избор.

# 89

Това изобщо не е съжителство, поне си опитала. Той ако е искал има квартири за тая работа.

Общи условия

Активация на акаунт