Съвместно съжителство?

• 14 326
  • 379
  •   1
Отговори
# 120
При едни честни партньорски взаимоотношения - си наясно, че го взимаш с емоционален багаж. Обаче при напрежение - да си кажеш, че отчиташ, че реакцията е в следствие на стара трамва.
И така стават все по-редки тези моменти.

# 121
Във втория абзац съм обяснила защо не е вярно. Негативите се разпределят, само че никой не е казал че се разпределят по равно. Човек може и след една връзка да излезе с повече кофти багаж от друг, който е сменил трима за година поради 'несходство в характерите'. Идеята, че някой с по-малко връзки има по-малко проблемен багаж на някаква чисто числова основа е абсурдна.
Пример - аз имам багаж, който ме спира от съжителство с мама, но Тайра няма такъв багаж, пък и тя не ще да съжителства с мама. Всъщност, съжителството с мама не е обществено прието... освен в обществото на мама и комшийките й. Няма нужда някой да има багаж, за да отказва живот в дядовата ръкавичка. Търсенето на багаж в случая, с който да оправдаеш или зашлевиш през лицето отказващия, е търсене на теле под вола. Трябва ли непременно да има дълбока и многопластова причина, освен просто нехаресване?

# 122
  • София
Мисля че, зависи от човека и неговата емоционална зрялост. Има хора - късат и забравят, има и такива, които с години трупат папки, с които да налагат по главата следващите. Не зависи от броя на връзките.
Обаче това се разбира на първите срещи, слава Богу.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 10:49 от Free Agent

# 123
  • Агент под прикритие
Във втория абзац съм обяснила защо не е вярно. Негативите се разпределят, само че никой не е казал че се разпределят по равно. Човек може и след една връзка да излезе с повече кофти багаж от друг, който е сменил трима за година поради 'несходство в характерите'. Идеята, че някой с по-малко връзки има по-малко проблемен багаж на някаква чисто числова основа е абсурдна.
Пример - аз имам багаж, който ме спира от съжителство с мама, но Тайра няма такъв багаж, пък и тя не ще да съжителства с мама. Всъщност, съжителството с мама не е обществено прието... освен в обществото на мама и комшийките й. Няма нужда някой да има багаж, за да отказва живот в дядовата ръкавичка. Търсенето на багаж в случая, с който да оправдаеш или зашлевиш през лицето отказващия, е търсене на теле под вола. Трябва ли непременно да има дълбока и многопластова причина, освен просто нехаресване?
Ако е просто "нехаресване", както го наричаш, ми е чудно как двама биха се събрали на първо място...
И никой никого не зашлевява или оправдава. Всъщност, чисто инстинктивно, тези с по-малкото такъв обикновено биват отблъснати от тези с повече такъв. И това е напълно естествено.
Това кой има повече и кой по-малко, както казах, са относителни понятия. Истината е в това да гледаш отношението и да не се опитваш да го оправдаваш по никакъв начин, а да го приемаш такова, каквото е и да реагираш адекватно на база него.

# 124
Това с прехвърлянето на негативния "багаж" става основно при хората, които се пускат от стария и се хващат за новия клон, или такива, които не са достатъчно интелигентни и емоционално зрели. Ако си привлечен от такъв човек, проблемът определено не е само в него. Явно и на теб ти трябва нещо такова като поведение, за да оправдаваш собствените си изцепки, с минал багаж (на другия). Wink

# 125
Всъщност настоящият наистина няма вина за простотиите, сътворени от бившите. И ако някой се опитва да свири на тази струна, просто казвам довиждане.

# 126
Странно, защото на първо четене се сещам за поне 6 такива двойки, които познавам и които се събраха в късните си 30, като 3 от тях вече имат дете или очакват такова. На тази логика тези хора не трябваше да се съберат никога.
А кое е странното? Не казвам нищо по-различно. През 20-те и 30-те е пълно с успешни двойки, за след 40 говоря. И имам предвид хора, които никога не са имали сериозна връзка, не такива с емоционален багаж.

# 127
Всъщност, чисто инстинктивно, тези с по-малкото такъв обикновено биват отблъснати от тези с повече такъв. И това е напълно естествено.

Нищо естествено не виждам, за първи път чувам такова сравняване и отблъскване Close

Истината е в това да гледаш отношението и да не се опитваш да го оправдаваш по никакъв начин, а да го приемаш такова, каквото е и да реагираш адекватно на база него.
Е да де, ама виж под теб какво пише:
да оправдаваш собствените си изцепки, с минал багаж (на другия).
с което съм доста съгласна.
Имала съм хора до себе си, които не спряха да говорят за голямата любов, коя колко ги наранила... Доста време ми отне да осъзная, че това са глупости и че няма нужда да се правя на героиня и разбираща. Поведението ти е кофти, пич, точка и чао. Няма 'защото'. Смисъл, и аз мога да обяснявам (да се върна на любимия сюжет в СО) как не искам да живея с майка ти, понеже преди това съм живяла с две други майки, но истината е, че просто аз не искам. И не виждам нищо лошо да не искам, но със сигурност виждам лошо ти да предпочиташ живота с майка си пред живота с мен. Моят багаж няма общо тук, твоята майка също няма общо, ти си 'общото'.

# 128
Имала съм хора до себе си, които не спряха да говорят за голямата любов, коя колко ги наранила...

На такива изобщо не съм давала шанс. Още в началото, ако се почне с подобни простотии, не знам до къде ще се докара после....
Нямам нужда от мелодрами.

Имах един сваляч навремето, който на втората среща ми направи забележка за дрехите и прическата....хахахаххаха Не го видях повече.

# 129
При едни честни партньорски взаимоотношения - си наясно, че го взимаш с емоционален багаж. Обаче при напрежение - да си кажеш, че отчиташ, че реакцията е в следствие на стара трамва.
И така стават все по-редки тези моменти.

+ 999

А те го приемат лично и става едно мазало, ма*ата си трака.

# 130
  • Агент под прикритие
Няма такива работи лично ли било или не. Има харесва ли ми или не. Първия път, когато го отчетеш като реакция в следствие на стара травма, може и да мине. Ако се повтори и потрети, пак ли ще е старата травма?
Всеки е наясно, че хора без емоционален багаж няма. Всеки обаче има някакъв праг на толерантност.

Странно, защото на първо четене се сещам за поне 6 такива двойки, които познавам и които се събраха в късните си 30, като 3 от тях вече имат дете или очакват такова. На тази логика тези хора не трябваше да се съберат никога.
А кое е странното? Не казвам нищо по-различно. През 20-те и 30-те е пълно с успешни двойки, за след 40 говоря. И имам предвид хора, които никога не са имали сериозна връзка, не такива с емоционален багаж.
Странното е, че между късните 30 и ранните (че дори и mid) 40 няма съществена разлика в главата на повечето хора. Някой преди това спомена, че годините нямат съществено значение. Напълно съм съгласен с това мнение.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 11:50 от Phoenix Wright

# 131
Хора с емоционален багаж за мен са тези, които не са успели да си отработят правилно опитността в негативните ситуации. Вместо да си вземат ползата от опита, го трупат като негативен емоционален багаж, защото ги мързи (или ги е страх) да осмислят, приемат нещата и нямат достатъчно самокритичност.

# 132
Да не мислиш, че се лекува с едно казване само? ..)
С осъзнатост, доверие и последователност. И с взаимна емпатия най-вече.

# 133
Влезеш ли във филма да се опитваш да лекуваш стари травми, няма измъкване. За мен такива хора, които се оправдават с багаж, са си манипулатори. Хич нямам емпатия 😁

# 134
Няма такива работи лично ли било или не. Има харесва ли ми или не. Първия път, когато го отчетеш като реакция в следствие на стара травма, може и да мине. Ако се повтори и потрети, пак ли ще е старата травма?
Всеки е наясно, че хора без емоционален багаж няма. Всеки обаче има някакъв праг на толерантност.

Няма такова нещо! Хрумва ми отличен пример, но не е по темата за гаджетата.

Баща ми има ужасно противния навик да реагира прекалено на дребни неща (overreacting), да избухва, да крещи и пр. На мен и е повече от ясно, че е в резултат от натрупани багажи, които той не може да разчисти. Ако аз всеки път го приемам лично, започна да се защитавам, да му отговарям и да крещя като него (мога да викам и повече от него), ще ни четете в криминалните хроники за битови убийства.

Оля, те не се оправдават. Те не осъзнават, за да се оправдаят.

Общи условия

Активация на акаунт