Нашите орхидеи – тема 28

• 32 275
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Любимото ми цветово съчетание - розово и оранжево!

Дали ще мога да ги спася? Двете са бебета подарък от приятелка

Не и във вода според мен.

# 196
# 197
Уникална разцветка

# 198
Barsa,дали да не ги извадиш от водата? Моите бебета /имам 2/са направо в кори и се чувстват добре.

# 199
Водичка има на дъното и леко опират само.Коренчетата само ги навлажних леко вчера.А тази с жълтото листо е от две години при мен.Беше си ок,но започнаха да загниват коренчета и да съхнат листа.изрязах ,сложих канела и чакам да видя дали ще стане.Тази и другата в саксията са ми първите .Не съм отглеждала цветя досега.

# 200
  • Лайпциг / Перник / София
Barsa, и аз мисля, че ако ги сложиш в кори ще се чувстват по-добре! Успех! Simple Smile

Момичета, аз преди малко пресадих Милтониопсиса! Стискайте палци! В бързината забравих да направя снимки на целия процес Confused , но ще ви споделя, че изрязах само около 30тина % от корените (мислех, че ще са повече, защото я купих преоценена). След почистването им, ги напръсках с кислородна вода 3% за дезинфекция и я сложих в нова прозрачна саксия, която отдолу има дупки, а аз я срязах и по стените за повече вентилация.
След като сложих корите, я накиснах за 20мин във вода с 5мл течна тор за орхидеи. Реших да я подхраня директно след предаждането, дано не съм сгрешила... Прецених, че ще е достатъчно силна, с толкова много корени, че да не се налага да режа двата цветоноса при пресаждането. Стискайте палци, дано да се чувства добре! Прилагам и снимки. Поздрави на всички и поздравления за новите красавици от последните постове! Страхотни са! ❤

Скрит текст:
Скрит текст:

# 201
Добре си направила, че си я присадила.
Аз също не режа цветоносите, досега не съм имала загуби.
Бих ти дала съвет, да отнемеш малко от корите, за да не са заровени булбите толкова.

# 202
Добре си направила, че си я присадила.
Аз също не режа цветоносите, досега не съм имала загуби.
Бих ти дала съвет, да отнемеш малко от корите, за да не са заровени булбите толкова.
Благодаря, ще махна част от горния слой! 🤗

# 203
Чак днес, когато взех да торя, видях, че са се отворили и другите пъпки. Тя милата е заровена сред останалите и ме е изненадала без да разбера.

# 204
Канела бих ползвала само при срез на здраво място, ей така профилактично да не тръгне гниене...
При започнало такова по корените, а и май по листото, си трябва фунгицид. Така ли ми се струва или жълтото е по-вътрешното листо?

Чак днес, когато взех да торя, видях, че са се отворили и другите пъпки. Тя милата е заровена сред останалите и ме е изненадала без да разбера.

Я какво странно цветче точно по средата на снимката Flushed не е с 5 листчета, а с 4. Вместо с две отдолу + устица си има едно листче на долу, повтарящо горното Thinking Щурава работа, но красива!

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 23:23 от peneva_a

# 205
Прекрасни са ти орхидеите,Peggy Bundy!Моите повечето са с по 4 пъпки/цвята,но и на толкова съм доволна,по едно време си мислех,че и толкова няма да видя.
Аз канелата я слагам на сладкиши и мляко с ориз,много им ходи.😉
Честити ви красавици!Да ви радват с цвят месеци наред,нови корени и листа да им избият,гадове да не видят!😊

# 206
  • София
много ми хареса тая приказка за канелата! записвам си го и в похдодящи ситуации ще си позволя да те цитирам!

# 207
Те са две листа.Едното е жълто

# 208
Дами, идвам с въпрос! Сега забелязах, че едно от новите фалчета е тръгнало да засушава 2 цвята 😔. Каква може да е причината? Да пресадя ли и него днес? Прилагам снимки.

Скрит текст:
Скрит текст:

В същото време листата и корените изглеждат добре!

Скрит текст:
Скрит текст:

# 209
Може би не поливаш достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт