Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви ястия се споделят в темата?
Как се приготвят джоланите?
Как се приготвя патладжан, маринован в масло?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви ястия се споделят в темата?
-
Как се приготвят джоланите?
Джоланите се приготвят чрез нарязване на свинско филе или котлет на малки кубчета и задушаване с лук, лют червен пипер, кимион, черен пипер и чесън. Когато е почти готово, към него се добавя домашен барбекю сос, приготвен от карамелизирана захар, соев сос, балсамов оцет и доматено пюре. Сосът се вари до желаната консистенция; ако е необходимо, може да се добави малко нишесте. Съотношението на съставките за соса е 1:1:1:1 (без нишестето).
-
Как се приготвя патладжан, маринован в масло?
За да приготвите маринован патладжан, първо нарежете патладжаните на дебели кръгчета. След това подсушете кръгчетата с хартиени кърпи, за да отстраните излишната влага. В купа смесете брашно и сол и панирайте нарязаните патладжани, като ги покриете равномерно с брашнената смес. Загрейте олио в тиган на средно силен огън и изпържете панираните кръгчета от двете страни за около 1 минута. Извадете пържените кръгчета от тигана и ги оставете да се отцедят върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина.
-
Как се приготвя пикантното свинско?
-
Как се приготвя пица?