Лазерна епилация и електроепилация – 7

• 48 461
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
В чужбина мисля че е по различно.
Съмнение имам към тукашните диодни лазери.
Иначе и на мен ми се иска да пробвам тъй като ми писна да се съобразявам дали имам тен или не, това ми създава огромна трудност особено с подбедриците, но ме е страх да не дам един куп пари напразно...
Някой доволен от диоден лазер в България да препоръча студио?
И говоря за дълготраен ефект след пакета от процедури, не моментен докато ги прави?

# 586
аз имам страшна пигментация по лицето и затова във версус казаха, че ми правят брадата на някакъв по-различен. дали това е диоден? никога не съм се интересувала. казаха, че боли повече от другия, краката щели да са на друг, където болката била по-малка.

# 587
Мélisande, и при епилация с диодни лазери пак не трябва да имаш тен. Също е възможно да те изгорят, ако много увеличат мощността. Мен са ме "парвали" и с диоден, и с александритен лазер. Даже не знам откъде тръгва този мит, че не е проблем кожата ти да е с тен, ако ще се третираш с диоден лазер. Не е така.
Иначе, аз имам добри резултати, постигнати точно с този тип лазери. Всъщност, именно с тях стартирах преди доста години в "Борекс". Не мога да се оплача. Пробвала съм доста марки / модели диодни лазери в различни студиа - "LightSheer", "Vectus", "Soprano Titanium (Alma Lasers)" и др. Мога да кажа, че от всички съм доволна, с малки изключения. Реално, горната ми устна е почти изцяло изчистена точно с такъв тип лазери. Мисля, че само веднъж съм правила процедура на тази зона с александрит и не мога да кажа, че резултатите бяха значително по-добри, но пък тогава вече нямах почти никакви косми във въпросната зона, така че сравнението не е много удачно.

# 588
  • София
Ми така ми казаха в самите студия.
Била съм досега в студио Нирвана и в Аби бюти, казаха че не е проблем да се работи на кожа с тен.

# 589
Ами, ако си с тен, те просто няма да увеличат мощността на лазера до желаната и ефект няма да има. Но това важи и за александритните лазери. При тях също могат да те минат на много ниски мощности, ако имаш загар, колкото да отбият номера. Реално, козметичката в "Lege Artis" точно това ми каза преди време - обясни, че имам тен на кожата и процедурата няма как да бъде извършена на необходимата степен на лазера. Могат да ме минат на ниска степен, но пък едва ли ще има добър ефект, т.е. ще си дам парите на вятъра. Та, в крайна сметка, не правих процедури на ръце и крака тогава. Simple Smile
Разбира се, зависи и за какъв загар по-точно говорим. Има тен и тен.

# 590
И на мен това са ми казвали във Версус и затова ме върнаха от процедурата за лице, защото скоро съм била на море, въпреки че нямам тен на лицето, не искаха да рискуват с висока мощност или пък да ме правят на ниска без ефект. За Nd:YAG (май така се пишеше) лазер знам че можело уж да се работи и зона с тен, най-първата ми процедура в Инканто преди години е била с такъв, но така и не повторих, не помня защо...

# 591
  • София
Била съм досега в студио Нирвана и в Аби бюти, казаха че не е проблем да се работи на кожа с тен.
От Нирвана не сте ли доволна?

# 592
  • София
От Нирвана не сте ли доволна?

Засега да, правя обаче зона горна устна третирана преди това с александрит.
Но не забелязвам засега оредяване но имам само 2 процедури така че да видим.
Но моята приятелка е правила 9 интим и сега изведнъж уж на поддържащи космите и са се възстановили почти напълно.
Като питала защо и казали че е до късмет дали ще де повлияят....

# 593
  • Русе
Здравейте,имате ли мнение за SHR епилация?
Ефективна ли е? Не съм ходила никога,но имам голямо желание да започна.
http://lazercentar-ruse.com/protseduri/shr-epilatsiya/?fbclid=Iw … XOhtTAOVqD_OB9eKI

# 594
Здравейте на 16 си правих първата процедура, минаха 14 дни, искам да ви попитам на някой случвало ли му се е на места косъмчетата въобще да не са порастнали още, а на други места още да не са опадали???

# 595
  • София
Здравейте на 16 си правих първата процедура, минаха 14 дни, искам да ви попитам на някой случвало ли му се е на места косъмчетата въобще да не са порастнали още, а на други места още да не са опадали???

Цикълът на растеж на космите е между 40 и 70 дни според зоната и типа окосмяване.След процедура до 15 ден  косъмчетата почват да падат.След третата процедура може да има леко засилване на растежа, който е стимулиран от лазера, но след още 3 процедури и останалите косми изчезват.Затова по принцип препоръчват от 6-10 процедури за пълно оттърване от космите.Разбира се всяка година препоръчват една поддържаща процедура.
Като цяло не може да се очаква напълно обезкосмяване за цял живот ,защото има промяна в хормоните (това е особено отчеливо при млади хора).

# 596
  • София
В чужбина мисля че е по различно.
Съмнение имам към тукашните диодни лазери.
Иначе и на мен ми се иска да пробвам тъй като ми писна да се съобразявам дали имам тен или не, това ми създава огромна трудност особено с подбедриците, но ме е страх да не дам един куп пари напразно...
Някой доволен от диоден лазер в България да препоръча студио?
И говоря за дълготраен ефект след пакета от процедури, не моментен докато ги прави?

Дали си правиш епилация в чужбина или в България,апаратите са едни и същи ,защото това не е сирене да се прави в някоя мандра.Разбира се, цените в чужбина са х2 или х3
https://www.thecosmeticclinic.co.nz/pricing/treatment-pricing/laser-hair-removal/

Ето ви едно студио ,което ползва добра технология с прилични цени.Плащането е по договаряне - може единично,може на малък пакет или голям.
https://elmidabeauty.com/ceni/

Не съм съгласна с това което казваш.
Защото дори апаратите да са едни и същи (което силно ме съмнява относно диодните лазери в някои "студиа" ) има и настройки по които се работи, автоматични и ръчни, и доста често персоналът не е обучен да ги използва както трябва или ако е нарочно не го прави за да си с "абонамент до живот".
Аз направих много дълго проучване на тази тема и установих че в България пак нещо не е както трябва.
Моята братовчедка си прави лазерна епилация в Дубай преди около 10-12 години на зона интим и мишници с диоден лазер.
Направи пакет от 6 процедури и космите и се махнаха. Ефектът продължава и до днес като поддържащи процедури НЕ ПРАВИ.
И това е с все пак доста по-остарял (предвид времето когато го е правила) лазер.
Космите и са тъмни, кожата светла, както и при мен.
След 10 процедури александрит и то този който се води най-добрият Gentlelase pro аз продължавам да си ходя като поп на процедури на всеки 4 месеца. Уж поддръжка. Изследвах си абсолютно всички хормони, дадох маса пари и са ми в ред.
Къде е проблема питам аз?

Най-добрата ми приятелка също е с черни косми, цял живот бръснати.
Направи 6 процедури във Лондон на диоден лазер - повтарям само 6 - нея много я боля и не се е подлагала от тогава, минаха 3 години и дори в момента без поддържащи има по-малко косми от мен.

Тук иде въпроса, защо?

Изчетох много по темата и тук много добре се описва според мен къде е проблема - https://bodyaesthetics.bg/9-te-realni-riska-pri-lazerno-obezkosmyavane/
И мисля да сменя студио Върсус.
Защото не може след 10 процедури интим да ми излизат пак.
Това просто НЕ Е НОРМАЛНО.

И това с цените много зависи къде в чужбина е.
За нашата средна заплата цените тук са си направо космически.
Ето например в Испания с александрит Gentlelase pro https://laserest.es/ofertas/ за цяло тяло искат 200 евро на процедура.
За сравнение цяло тяло в реномираните студия в СОфия с такъв лазер или не се предлага, или излиза към 1000 (https://bodyaesthetics.bg/tseni/)

ЦИТИРАМ ПрОБЛЕМА :

Лазерната епилация НЕ е процедура, която се прави всеки месец цял живот или докато изчезнат космите. С правилната апаратура и експертиза ви трябват 6 процедури през различен период за различните зони от тялото и в следващите 15 години ще забравите за нежеланото окосмяване. Ето истината:

Само космите на косата растат постоянно и едновременно, но по тялото космите НЕ растат едновременно и постоянно. Във всеки един момент само около 20 % от космените фоликули са кръвоснабдени и от тях излизат косъмчета. Те растат до определен момент, след което опадат и на тяхно място излизат нова „порция” косми. Всички фоликули дават косми за около 6 цикъла на растеж. В различните зони растежът е с различна скорост. Епилацията се прави когато космите са в анагенна (активна) фаза на растеж и имат корен – защото него искаме да унищожим. Затова процедурите на лице се правят през 30-45 дни; в торса – на ръце, подмишници, гръб, кръст, корем, интим – на 45-60 дни; а на крака през 60-90 дни. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Епилацията всеки месец не е вредна, но не е ефективна и излиза много по-скъпо за вас и много по-изгодно за салона. Важно е с напредването на процедурите да се увеличава и периода, през който се прави лазерната епилация, защото след 3-тата процедура тя забавя растежа на космите в третираната зона. Те стават тънки и светли и увеличаваме и параметрите. Неспазването на тези условия също може да понижи или компрометира ефекта на епилацията.

# 597
Здравейте Simple Smile Може ли да споделите от кой лазерен център / лазерно студио в Пловдив сте доволни? В момента разглеждам сайта на Дерма Плюс и ми направи впечатление, че те явно използват някаква комбинация от два лазера:
"Апаратурата Duetto MT EVO, с която работим, съчетава в себе си двата златни стандарта за лазерна епилация:
Александрит 755 nm, признат за „златен стандарт“ при епилация на тънки и светли косми и най-ефективен лазер при третиране на светла кожа (I-IV фототип),
Nd: YAG 1064 nm, най-сигурният лазер за третиране на тъмни типове кожа (V-VI фототип), включително и на пациенти, които имат тен. Тази дължина на вълната (Nd: YAG 1064 nm) прониква най-дълбоко в кожата от всички дължини, използвани за лазерна епилация, и дава възможност за лесно и безпроблемно разрушаване дори и на най-дълбоко разположените космени фоликули. Duetto MT EVO е съвременна, модерна технология, комбинираща в себе си два лазера -Александрит и Nd:YAG, произвеждайки от тях един самостоятелен импулс. Това уникално по рода си миксиране позволява на оператора да подбере правилното съотношение на двете дължини, необходимо за разрушаване на космените фоликули, в зависимост от индивидуалното количество на пигмент в косъма и кожата на пациента. Duetto MT EVO може да работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение, в сравнение с другите апарати за лазерна епилация, които функционират на пазара в момента. Благодарение на тази иновативна технология, ние имаме възможността да подходим към всеки един от нашите пациенти с необходимото за постигане на оптимални резултати лично отношение и да назначим индивидуална терапия, която да е съобразена с конкретнтите специфики на всеки един човек. А това, от своя страна, е гаранция за максимална ефективност и безопасност на процедурата по лазерна епилация, предлагана в клиника DermaPlus.
"

Това добре ли е ?

# 598
Melisande, решила си да пробваш студиото от линка ли? Аз вчера бях на първа процедура на цели крака във Версус. Ужасно ме боля на половината площ от краката и ми беше страшно студено и неприятно, но мисля все пак да продължа. Не съм чела достатъчно в темата назад, но масово ли има жени, които не ходят на поддръжка? т.е. това ли се очаква след 6-8 процедури по принцип? И не е нормално да има нужда от поддръжка?

# 599
  • Somewhere far away
Много скъпа ще излезе тая поддръжка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт