Лазерна епилация и електроепилация – 7

• 48 440
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да, имам проблем с щитовидната, с Хашимото съм, но заболяването ми е не е от толкова отдавна, а и не би трябвало да има никаква връзка с окосмяването. Чела съм много източници през годините и всички твърдят, че ако половите ти хормони и показателите на надбъбречните жлези са наред, прекомерното окосмяване не следва да се дължи на хормонални фактори. При мен те са с много добри стойности.
Твоят приятел защо смята, че причината лазерната епилация да не му влияе е именно приемът на "Еутирокс"? За мен няма логика. Дори бих казала, че е точно обратното - синтетичният хормон подпомага всички функции на организма и регулира съществуващи нередности. Ако си бил пълен, започваш много по-лесно да сваляш тегло; някакви съмнителни болежки и проблемчета изчезват от само себе си; косопадът, ако е имало такъв, спира; и разни други позитиви. Поне при повечето хора е така, защото организмът вече получава нужното количество хормони, за да функционира правилно.
При мен по-скоро всичко се дължи на генетиката.

Причината за НЕизчезването на космите е точно хормоналното ти заболяване Хашимото.Лично съм проучвала въпроса.Правим епилация 3-4 процедури и след 6 месеца започват да растат космите отново заради хапчетата ,които стимулират метаболизма и имоторат работата на Щитовидната жлеза.

# 646
Причината за НЕизчезването на космите е точно хормоналното ти заболяване Хашимото.Лично съм проучвала въпроса.Правим епилация 3-4 процедури и след 6 месеца започват да растат космите отново заради хапчетата ,които стимулират метаболизма и имоторат работата на Щитовидната жлеза.
Дай достоверен източник, моля, на английски език. Иначе, приемам думите ти за пълна фатасмагория и приключвам дискусията по въпроса.
Не можеш да знаеш повече от мен за заболяването, щом го нямаш. Simple Smile
А и писах вече - Хашимото имам от няколко години и от едва 2 приемам хормон. Проблемът е окосмяването и невъзможността за изтрепването му е от над 10 - да не кажа, от детските ми години.

Мélisande, ще отговоря малко по-късно, че сега нямам време за подробно включване.

# 647
  • Mediterraneo
Е, че в самото студио си връзват гащите с хормоналните заболявания. Поне аз съм подписвала, че няма да им търся кусури, ако имам проблеми с хормоните и резултатът не е очакваният. Нормално е при хормонални проблеми да нямаш добри резултати.

# 648
Точно определени хормони отговарят за прекомерното или устойчиво окосмяване. Не всички възможни. Simple Smile Тези на щитовидната жлеза не са асоциират с потенциални отклонения, свързани с окосмяването.

Аз не съм подписвала такива декларации, но и в България мисля, че няма вариант да ги съдиш, при наличие на лоши резултати.

# 649
  • София
Отговарят, ама не за подмишници и крака. Че и ръце. Освен ако не са в небесата хормоните и не ти е мутирал гласът.
Ама иди обяснявай.

# 650
Така е. Бедата е там, че както незапознати със здравословните състояния хора, така и "професионалисти" (в лицето на лекарите), погрешно смятат, че едно-единствено заболяване е способно да обясни всички симптоми и оплаквания, от които страдаш. А това е просто нелепо и невъзможно. Отиваш на какъвто и да е лекар, казваш си неуредиците и бааам: "Ами, от Хашимото-то ти е.". Е, как разбра, че точно Хашимото-то е виновно, като дори не си ми пуснал изследвания? Откъде знаеш, че хроничното заболяване е в основата на проблема, а не липсата на някой ценен витамин, например? Как си сигурен, че няма паралелно протичащо заболяване, което все още не е излязло наяве? Абе, ако не беше жалко, щеше да е смешно. Другото ми "любимо" лекарско оправдание е: "Всичко идва от психиката ти. / Много се вглеждаш.", макар години наред да бях пълната противоположност на хипохондрик.
Извинявам се, че малко се отклоних от темата.

И нещо друго, което бях споменала, но ще повторя - при мен всички зони се повлияха различно. Ако действително Хашимото-то беше фактор, нямаше да имам зона, от чието изчистване да съм доволна. А реално горната ми устна, например, се повлия добре във времето, макар и с доста на брой сесии. Нищо че се води "хормонална" зона. За мишниците вече споменах, че останаха около 10% от космите. Подбедриците - също, за разлика от бедрата. Ръцете са пълна катастрофа, макар да имам към 8 сесии там - никакъв прогрес.

# 651
Хашимото няма нищо общо с окосмяването - за него отговаря инсулиновата резистентност, която всъщност често върви с него. Понеже имам и двете и съм чела достатъчно. Аз правя брада и нямам амбиции да изчезнат, но от черни и дебели и правещи пъпки, след 5 процедури през 2 месеца са във форма на блед мъх, който спокойно мога 2-3 месеца да подрязвам с тример без да се вижда или да прави възпаления

# 652
  • София
Дай достоверен източник, моля, на английски език. Иначе, приемам думите ти за пълна фатасмагория и приключвам дискусията по въпроса.
Не можеш да знаеш повече от мен за заболяването, щом го нямаш. Simple Smile
А и писах вече - Хашимото имам от няколко години и от едва 2 приемам хормон. Проблемът е окосмяването и невъзможността за изтрепването му е от над 10 - да не кажа, от детските ми години.

Мélisande, ще отговоря малко по-късно, че сега нямам време за подробно включване.

Не твърдя ,че е най-достоверния, но много хора имат твоя казус:
https://www.realself.com/question/delhi-la-question-laser-treatm … -thyroid-harmonal
http://www.ayoungyou.com/2010/01/can-hair-removal-work-on-someon … r-hypothyroidism/
По-скоро може би при теб има втория казус - по-слаба пигментация,оттам неефективна лазерна епилация.Разбира се настройките на апаратите в клиниките където си ходила също имат значение,т.е. ако персонала не е компетентен....няма да получиш очаквания ефект.

# 653
А ти не си ли мислела че може и причина да е  това че лазерът не се настройва на подходящите параметри с цел да идваш по-често или от некометенция? Кое е по-изгодно за едно студио - да ти направят 6 процедури и да не те виждат повече или да си им клиент до живот за "поддържащи" процедури?
Дойде време да ти отговоря, извинявай, че се забавих толкова много.
Не, не просто не съм мислила, че това, което пишеш, е възможно, а съм сигурна на 100%, че няма как да е. Причините са доста повече от 1-2. Разбира се, тук е уместно да сложа едно предварително пояснение, че говоря изцяло от свой опит, т.е. мнението ми не е меродавно и е съвсем възможно за друг човек (респективно, друг организъм) нещата да не стоят по идентичен начин.
Та, защо смятам, че съм взела най-доброто от лазерната епилация и повече едва ли бих могла да очаквам:

1. Писала съм нееднократно, че си правя процедури от над 10 г. За този въздълъг период съм обиколила почти всички реномирани и добре познати студиа в София, правила съм си сесии с поне 6 различни вида лазери, общувала съм с над 15 различни козметички, с някои от които съм водила напоителни разговори нееднократно. На почти всички места съм била повече от веднъж, т.е. не съм си правила една процедура и да зачезна след това, а обикновено съм залагала на 3-4 сесии една след друга. Добре, ако приемем, че някои студиа не държат на репутацията си и са склонни да разчитат на дребни измами и подвеждане на клиентите, няма как да приема, че това е възможно да важи за напълно всички от центровете, с които съм имала отношения. Просто е нереално всички да процедират по един и същ непрофесионален начин. Освен това, посочвала съм, че например, "Lege Artis" изобщо не са печалбарски настроени - връщаха ме няколко пъти, като отказваха да ми направят процедури на крака и ръце, защото сметнаха, че съм съм с прекалено тъмен тен. При тях ("Lege Artis") съм правила други зони (на които нямам тен и са третирани на достатъчно висока мощност на лазера) и не бих казала, че резултатът е по-добър от този, постигнат в други студиа - "Versus", "Borex" и др.

2. В моя род има хора, предимно мъже, с много силно и устойчиво окосмяване. Аз съм го наследила в известна степен, макар че съм жена. Чела съм различни медицински журнали и в някои от тях се споменава, че ако една жена е по-силно окосмена по природа, дори да е с нормални нива на хормоните (както съм аз), пак може да се окаже, че окосмяването и' ще е много трудно за перманентно премахване, поради генетични причини. Много козметички са отбелязвали, че космите ми им се струват много жилави и упорити - по доста неща може да се прецени. В този ред на мисли, не смятам, че е чудно, че лазерната епилация не е нещо супер ефективно при мен.

3. Нестандартен типаж съм - с матова кожа по рождение, много лесно почернявам от слънцето, очите ми по-скоро са пъстри, отколкото кафяви, но космите ми, напук на тъмната кожа и лесното почерняване, не са от най-пигментираните. Виждала съм жени със светла кожа, но с много черни и груби косми. Моите са далеч от такива. Даже, когато за пръв път си правих процедура на интим (това беше много отдавна), козметичката, виждайки космите ми там, на секундата отбеляза, че това не е типът окосмяване, което би се повлияло добре. Спомена, че окосмяването просто не е достатъчно пигментирано, че е по-скоро в светло- към среднокафявата гама и резултатите няма да са задоволителни, колкото и сесии да направя. Оказа се права - мога да потвърдя от сегашна гледна точка, но не съм в състояние да преценя дали причината действително е липсата на достатъчно изявен пигмент.
Има и друг момент - забелязала съм, че чест от космите ми са тъмни по дължините, но руси или дори прозрачни в корена и близо до него. На тях лазерът няма как да окаже влияние. Не знам, обаче, какъв процент са тези косми от общото ми окосмяване.

4. Окосмяването ми се състои от различни по вид косми. Не всички хора са така, доколкото съм забелязала, но аз явно съм изтеглила късата клечка. Имам както нормално изглеждащи косми, така и мъх, по почти всички зони на тялото си, а и по лицето. Мъхчетата нерядко са с различна дължина - някои от тях са къси и почти незабележими, други - непривично дълги и се нуждаят от премахване, не мога да ги оставя да си растат свободно. В този смисъл, лазерът ми върши работа само за определен % от крайния брой на космите, с които разполагам.

5. Към момента не мога да правя процедури на всеки 3-4 месеца, както е препоръчително, а два пъти годишно - през януари и през април. Причината е, че през останалото време на годината съм с тен и това, както знаем, пречи при процедури с "GentleLase Pro", към каквито аз предимно се стремя. Исках да кажа, че от доста време насам не мога да спазвам стандартния график на процедури, а някакъв мой си, измислен. Grinning

6. Живея много стресов живот (кой ли не е така вече), та се чудя дали и това не е фактор, стимулиращ растежа на космите.

Сигурно има и други фактори, разбира се, но в момента се сещам само за тези. В известна степен обясняват защо смятам, че проблемът не е някъде другаде, а в мен самата. А също не вярвам, че лазерната епилация е панацеята, за която я спрягат. Обясних в по-предишен пост каква е позицията на една от най-големите здравни агенции в света. Всеки си има мнение, моето е такова.

Alex Alexandra, първият посочен линк от теб няма много общо с моя случай и с това, което коментирахме, защото при мен специално лицето е една от най-добре повлиялите се зони в дългосрочен план. Естествено, там имам и най-много процедури, по разбираеми причини.
Отговорът на лекаря от втория линк не го разбрах съвсем, честно казано. Имам предвид - превеждам си го идеално, но не виждам логическа връзка между отделните изречения. Защото на въпроса дали лазерната епилация действа при прием на синтетичен хормон, докторът отговаря същото, което и аз ти написах по-назад - че не би трябвало да има никакъв проблем. А и завършва със същото твърдение. Но е споменал и някои условни неща - например, че при хора, при които Хашимото-то причинява промени в окосмяването, резултатът, един вид, може да не е добър, поради недостатъчна активност. Това е някакъв частен случай. Аз затова се опитах да ти обясня и по-назад, че Хашимото стандартно не е заболяване, което има пряко отношение към окосмяването. Вече, ако половите хормони са разбъркани, тогава - да, но пак е относително. При мен, например, никога не е имало вариации в окосмяването, нито преди да се разболея, нито след това. Не регистрирам никаква разлика или отслабване на космените фоликули, заради заболяването. Напротив - все така упорити са си гадовете. Grinning Да, при мен пигментацията на космите не е идеална за целите на лазерната епилация, но това е генетично, просто не съм с достатъчно тъмна коса и окосмяване по тялото. Със сигурност не е в следствие на хормонални проблеми, защото съм така още от дете, тогава даже се водех светлокестенява, сега съм умерено.

# 654
  • София
Здравей и благодаря за подробния отговор.
Разбирам твоите проблеми и опит.
Но това не противоречи на теорията ми че може би не се настройват добре лазерите.
Ори теб с вс тези фактори явно не може да се постигне по-добър ефект, но аз нямам нито един от нещата които изброи и пак не постигам ефект, нито двете ми приятелки.
Затова почвам дс търся проблема по веригата.
Смятам да си направя сесии с gentle lase pro догодина в чужбина и искам да видя ефекта какъв ще бъде.

# 655
  • София
А ти не си ли мислела че може и причина да е  това че лазерът не се настройва на подходящите параметри с цел да идваш по-често или от некометенция? Кое е по-изгодно за едно студио - да ти направят 6 процедури и да не те виждат повече или да си им клиент до живот за "поддържащи" процедури?
Дойде време да ти отговоря, извинявай, че се забавих толкова много.
Не, не просто не съм мислила, че това, което пишеш, е възможно, а съм сигурна на 100%, че няма как да е. Причините са доста повече от 1-2. Разбира се, тук е уместно да сложа едно предварително пояснение, че говоря изцяло от свой опит, т.е. мнението ми не е меродавно и е съвсем възможно за друг човек (респективно, друг организъм) нещата да не стоят по идентичен начин.
Та, защо смятам, че съм взела най-доброто от лазерната епилация и повече едва ли бих могла да очаквам:

1. Писала съм нееднократно, че си правя процедури от над 10 г. За този въздълъг период съм обиколила почти всички реномирани и добре познати студиа в София, правила съм си сесии с поне 6 различни вида лазери, общувала съм с над 15 различни козметички, с някои от които съм водила напоителни разговори нееднократно. На почти всички места съм била повече от веднъж, т.е. не съм си правила една процедура и да зачезна след това, а обикновено съм залагала на 3-4 сесии една след друга. Добре, ако приемем, че някои студиа не държат на репутацията си и са склонни да разчитат на дребни измами и подвеждане на клиентите, няма как да приема, че това е възможно да важи за напълно всички от центровете, с които съм имала отношения. Просто е нереално всички да процедират по един и същ непрофесионален начин. Освен това, посочвала съм, че например, "Lege Artis" изобщо не са печалбарски настроени - връщаха ме няколко пъти, като отказваха да ми направят процедури на крака и ръце, защото сметнаха, че съм съм с прекалено тъмен тен. При тях ("Lege Artis") съм правила други зони (на които нямам тен и са третирани на достатъчно висока мощност на лазера) и не бих казала, че резултатът е по-добър от този, постигнат в други студиа - "Versus", "Borex" и др.

2. В моя род има хора, предимно мъже, с много силно и устойчиво окосмяване. Аз съм го наследила в известна степен, макар че съм жена. Чела съм различни медицински журнали и в някои от тях се споменава, че ако една жена е по-силно окосмена по природа, дори да е с нормални нива на хормоните (както съм аз), пак може да се окаже, че окосмяването и' ще е много трудно за перманентно премахване, поради генетични причини. Много козметички са отбелязвали, че космите ми им се струват много жилави и упорити - по доста неща може да се прецени. В този ред на мисли, не смятам, че е чудно, че лазерната епилация не е нещо супер ефективно при мен.

3. Нестандартен типаж съм - с матова кожа по рождение, много лесно почернявам от слънцето, очите ми по-скоро са пъстри, отколкото кафяви, но космите ми, напук на тъмната кожа и лесното почерняване, не са от най-пигментираните. Виждала съм жени със светла кожа, но с много черни и груби косми. Моите са далеч от такива. Даже, когато за пръв път си правих процедура на интим (това беше много отдавна), козметичката, виждайки космите ми там, на секундата отбеляза, че това не е типът окосмяване, което би се повлияло добре. Спомена, че окосмяването просто не е достатъчно пигментирано, че е по-скоро в светло- към среднокафявата гама и резултатите няма да са задоволителни, колкото и сесии да направя. Оказа се права - мога да потвърдя от сегашна гледна точка, но не съм в състояние да преценя дали причината действително е липсата на достатъчно изявен пигмент.
Има и друг момент - забелязала съм, че чест от космите ми са тъмни по дължините, но руси или дори прозрачни в корена и близо до него. На тях лазерът няма как да окаже влияние. Не знам, обаче, какъв процент са тези косми от общото ми окосмяване.

4. Окосмяването ми се състои от различни по вид косми. Не всички хора са така, доколкото съм забелязала, но аз явно съм изтеглила късата клечка. Имам както нормално изглеждащи косми, така и мъх, по почти всички зони на тялото си, а и по лицето. Мъхчетата нерядко са с различна дължина - някои от тях са къси и почти незабележими, други - непривично дълги и се нуждаят от премахване, не мога да ги оставя да си растат свободно. В този смисъл, лазерът ми върши работа само за определен % от крайния брой на космите, с които разполагам.

5. Към момента не мога да правя процедури на всеки 3-4 месеца, както е препоръчително, а два пъти годишно - през януари и през април. Причината е, че през останалото време на годината съм с тен и това, както знаем, пречи при процедури с "GentleLase Pro", към каквито аз предимно се стремя. Исках да кажа, че от доста време насам не мога да спазвам стандартния график на процедури, а някакъв мой си, измислен. Grinning

6. Живея много стресов живот (кой ли не е така вече), та се чудя дали и това не е фактор, стимулиращ растежа на космите.

Сигурно има и други фактори, разбира се, но в момента се сещам само за тези. В известна степен обясняват защо смятам, че проблемът не е някъде другаде, а в мен самата. А също не вярвам, че лазерната епилация е панацеята, за която я спрягат. Обясних в по-предишен пост каква е позицията на една от най-големите здравни агенции в света. Всеки си има мнение, моето е такова.

Alex Alexandra, първият посочен линк от теб няма много общо с моя случай и с това, което коментирахме, защото при мен специално лицето е една от най-добре повлиялите се зони в дългосрочен план. Естествено, там имам и най-много процедури, по разбираеми причини.
Отговорът на лекаря от втория линк не го разбрах съвсем, честно казано. Имам предвид - превеждам си го идеално, но не виждам логическа връзка между отделните изречения. Защото на въпроса дали лазерната епилация действа при прием на синтетичен хормон, докторът отговаря същото, което и аз ти написах по-назад - че не би трябвало да има никакъв проблем. А и завършва със същото твърдение. Но е споменал и някои условни неща - например, че при хора, при които Хашимото-то причинява промени в окосмяването, резултатът, един вид, може да не е добър, поради недостатъчна активност. Това е някакъв частен случай. Аз затова се опитах да ти обясня и по-назад, че Хашимото стандартно не е заболяване, което има пряко отношение към окосмяването. Вече, ако половите хормони са разбъркани, тогава - да, но пак е относително. При мен, например, никога не е имало вариации в окосмяването, нито преди да се разболея, нито след това. Не регистрирам никаква разлика или отслабване на космените фоликули, заради заболяването. Напротив - все така упорити са си гадовете. Grinning Да, при мен пигментацията на космите не е идеална за целите на лазерната епилация, но това е генетично, просто не съм с достатъчно тъмна коса и окосмяване по тялото. Със сигурност не е в следствие на хормонални проблеми, защото съм така още от дете, тогава даже се водех светлокестенява, сега съм умерено.

Направо възбуди любопитството ми да ти видя окосмяването Grinning Grinning ......
Съгласна съм с теб,вероятно случая ти е доста по-различен,но относно силното ти окосмяване по родова линия,със сигурност някои мъже също са добре окосмени и епилацията им решава донякъде проблема.Това не трябва да е фактор.

# 656
Здравейте, все още не съм заплатила останалата част от сумата, а днес пуснаха промоция на всички зони на половин цена, та искам да ви попитам според вас дали е удачно да  ги питам дали мога да се вместя в тези промоции, поне за останалата сума ?

# 657
  • София
Здравейте, все още не съм заплатила останалата част от сумата, а днес пуснаха промоция на всички зони на половин цена, та искам да ви попитам според вас дали е удачно да  ги питам дали мога да се вместя в тези промоции, поне за останалата сума ?

По принцип е нормално да преговаряш,обаче познавайки повечето български салони ме съмнява да направят компромис.
За кой салон ставаше дума и каква е промоцията?

# 658
Но това не противоречи на теорията ми че може би не се настройват добре лазерите.
Ами, поне според моя опит - противоречи. Simple Smile Защото, пак казвам, с някои козметички сме коментирали много прецизно на какви настройки да ме работят. Освен това, случвало се е няколко пъти да ме изгорят, леко или по-сериозно - което на практика означава, че лазерът е бил достатъчно усилен, даже прекомерно.
Дори и някъде да не знаят как да боравят с машините, с които разполагат, не мога да приема, че е масово и повсеместно.
Ето, vici е в САЩ и е правила доста на брой сесии. Ще се радвам да ни припомни какви и' бяха резултатите. Имам спомен, че не са брилянтни.

Направо възбуди любопитството ми да ти видя окосмяването Grinning Grinning ......
Всъщност, косми като косми. Не съм братовчедка на Йети в никакъв случай. Grinning А и успях да разредя окосмяването в много зони, посредством лазерната епилация, та не се оплаквам. Просто обичам да обяснявам доста обстоятелствено, както ми личи, и може би затова на моменти звуча по-фрапиращо. Simple Smile Ситуацията си е съвсем тривиална при мен, но обичам да задълбавам в материята.

# 659
Ооо Гърненце, разбира се мога да кажа пак какви са ми резултатите, стига да не ставам досадна че се повтарям. Почвам 😂
Като цяло имам по 6 процедури на всякъде. На крака може и да са към 7-8 грубо.
1. Крака - след 2-3 процедура видимо оредяли. Към днешна дата  7-8 имам може би по 5-6 косъма на крак, които нямат махане напълно. Иначе са тънки, светли, вяли. Въобще не смятам да се занимавам с тях повече. Удрям им бръснича, но и да ги оставя са толкова рехави, че само аз си ги знам. Всичките процедури на крака са с диоден Light Sheer. Единствено последната ми е от февруари тази година с александритен. Толкова много ме боля, че въобше не мисля да ходя пак. Ще си бръсна петяхто косъма и това е. Нищо не ги повлия. Същите 5 косъма продължвват да си никнат.

2. Горна устна - тук космите си стоят. Още с първите 2 процедури се махнаха твърдите косми. Три години по-късно всички косми са там, но уеднаквени, тънки, като мъх на всякъде, светли. Напълно ме удовлетворява резултата. Там приключих. Повече няма да ходя. Всичко с Light Sheer ми е правено на лице.

3. Мишници - тук видях най-бързи резултати. Буквално от първа процедура. Имам 6 с   Диодния и 2 с NgYag, 1 с александритен. Но пак имам по 5 косъма под мишница, които са просто немахаеми 😂. Тегля им бръснича. Междувременно докато си разкарам космаците, взех че остарях и минах в непокис мод. И реших да не си късам нервите и да се вманиячавам. Колко пъти ходих специално за тия 5 косъма. Специално ги показвам, специално и целенасочено третираме. Е не става и не става. Същите, точно тези 5 си избиват всеки път.

4. Интим - тук оправия няма. Стоя си на 50% и докато си стоя ги зарязах. Не ми се бори с торнадо. Иначе каквото опада не се е върнало. Все на 50% си стои грубо. Но покрай бикини всичко се махна напълно. Но под бикините са тези 50%. Имам още 2 предплатени, но няма да ходя. Ще питам ако мога да ги ползвам поне за крака. На Интим само с диоден съм правена.

Това е от мен. Всяка зона различно се повлия. Аз съм със светло кестенява коса, тънък косъм, окосмяването ми по тялото е рехаво, с бяла кожа, жълт подтон. 100% изчистване нямам никъде. Но и от това съм супер доволна. На 45 години съм. От тук на сетне ни къси рокли ще нося, ни твърде разголени бански. Абе сложила съм си някакви ограничения, та не са ми прблем останалите косми.

Общи условия

Активация на акаунт