Номинации за най-голяма муня (тема 3)

• 618 984
  • 5 407
  •   1
Отговори
# 5 310
Веднъж правих баница с амонячна сода. Усетих чак, като започна да се пече. На вкус беше у-жас-на!

# 5 311
Амонячната сода не изветрява ли по време на печенето?

# 5 312
  • Пловдив

По принцип да, но завииси и колко си сложил. Бабите на село много я тачат за курабии - „една рЪка дебели стават“

# 5 313
  • София
Здравейте,  тъкмо си мислех тези дни докато четях темата, че скоро не съм имала мунски прояви и ето, че  сутринта бързо поправих тази неправда. Всяка сутрин си правя 3 в 1 защото свикнах само такова да пия. Само не знам по каква причина на единият котлон на печката съм оставила празна чиния. Сложих вода в джезвето да заври , пуснах котлона и отидох до тоалетната. Върнах се и гледам включила съм котлона с чинията върху него , а не този с  джезвето. Викам си , размина ми се нищо и няма на чинията. В този момент тя буквално се взриви и се разхвърчаха стъкла навсякъде.  За щастие няма пострадали, но наистина имаше парчета стъкло чак в другия край на кухнята. На полузаспалият ми мозък му отне малко време да осъзнае случлото се.

# 5 314
Точно по тази причина не оставям нищо на котлоните. Случвало ми се е да избърша нещо и да хвърля кърпата на студените котлони. Само докато изляза от кухнята и през главата ми започват да преминават всякакви сценарии как случайно пускам котлона и става пожар или как котлонът се поврежда и се пуска сам и пак става пожар и всякакви подобни. По няколко пъти гледам преди да изляза.

# 5 315
На нас веднъж котката ни беше включила керамичните котлони и се разминахме на косъм. Купих си капаци, не оставям нищо. По сто пъти проверявам дали са заключени. За съжаление домочадието понякога е небрежно

# 5 316
На това се надявах! Но, уви - не изветрява достатъчно.

# 5 317
Здравейте,  тъкмо си мислех тези дни докато четях темата, че скоро не съм имала мунски прояви и ето, че  сутринта бързо поправих тази неправда. Всяка сутрин си правя 3 в 1 защото свикнах само такова да пия. Само не знам по каква причина на единият котлон на печката съм оставила празна чиния. Сложих вода в джезвето да заври , пуснах котлона и отидох до тоалетната. Върнах се и гледам включила съм котлона с чинията върху него , а не този с  джезвето. Викам си , размина ми се нищо и няма на чинията. В този момент тя буквално се взриви и се разхвърчаха стъкла навсякъде.  За щастие няма пострадали, но наистина имаше парчета стъкло чак в другия край на кухнята. На полузаспалият ми мозък му отне малко време да осъзнае случлото се.

Аз така зимата на вилата пуснах грешния котлон, върху който имаше една пластмасова чиния. Дори и не разбрах. По едно време замириса, запуши - отивам и гледам тя се стопила и залепната за котлона 😁 както и да е, де, изхвърлих я, изстъргах котлона и е като нов, но още ми се напомня 😄

# 5 318
Май съм го писала и друг път, за една от най-големите ми мунщини. Решила съм да правя сладко от боровинки. Налице са боровинките и два кг захар, която тогава се продаваше в найлонови пликове. Подреждам всичко върху печката, паля котлона и отивам в другата стая. Добре, че се усетих преди да разполагам с два килограма карамел, примесен с найлон. Пак част от захарта беше на карамел върху котлона, свинщината беше неописуема. След около два часа работа бях оправила печката.

# 5 319
Спомних си една от великите мунщини на майка ми, която е правила поне 3 пъти.
Има едни тигани на крачета с капак, на който има реотани. Получава се малко като парти грил. Нашата решила да погледне какво става с яденето, махнала капака и го оставила включен на плота с реотаните надолу. Резултатът? Изгорен плот, който вече не се предлага в тази разцветка и не може да се смени.

# 5 320
Номерът със содата вместо сол ми е "скъп" спомен от студентските години. Слагам сол, опитвам, нещо няма вкус, добавям пак и пак, докато накрая яхнията не стана странно зелена, но все още безсолна. Чак тогава забелязах, че съм сложила сода бикарбонат, вместо сол. Не посмяхме да я ядем тая манджа, въпреки че бяха бедни студентски времена!

# 5 321
Вкъщи всичко е в различни бурканчета ,но с огромни надписи( познайте заради кой😁) ,печката се изключва от контакта ,а за фритюрника да не обяснявам. Общо взето тръгна ли да готвя ,някой ми включва и изключва нещата🤣🤣🤣. Аз онзи ден разбрах ,че таймера на печката не я изключва, а просто съобщава че настроеното време е изтекло 🙄🤔. Панирах един кашкавал ,но след малко първото парче ми се стори по -студено , стоплих го в микровълновата,  не го правете залепна за чинията 😁😁. И още един съвет за катми на плоча ,не слагайте много мед ,силно гори 😉😅

# 5 322
Да се запиша със снощна мунщина. Вадя от офисната раница лакочистител и памучни падчета и ги отнасям на тоалетката. В същото време през ума ми минава мисълта, че трябва да си сваля спиралата с мицеларната вода, стояща и тя на тоалетката. Напоявам памучето, приближавам към окото и на милиметър от него замръзнах. Някой свише ме спря. Щях да обтрия с лакочистител окото Fearful

# 5 323
  • София
Всеки човек си има ангел-хранител, но за муните хранителите ги подбират специално Simple Smile

# 5 324
  • Пловдив
Елиф ти си успяла да се спреш а аз хубаво го обтрих,но ме спаси явно това че бях стигнала окото повече и не влезе нищо в него,но се усетих каква беля сътворих чак когато хубаво ми замириса на лакочистител.Не искам и да си помисля какво щях да си причиня сама от невнимание.

Общи условия

Активация на акаунт