Възпален троичен нерв

• 5 249
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
По същия начин съм и аз вече година, също вдясно. Вече не знам при какъв специалист да отида, за да ми помогнат. Ходих на невролог, унг, лицево-челюстен хирург. Предстои ми и вадене на мъдрец, който расте накриво. При мен всичко започна след прекаран ковид имах и световъртеж, когато той премина се появи тази болка.
Минах курс от 5 процедури - физиотерапия за облекчение на темпоромандибуларна става...ефект никакъв...
Обезболяващи не помагат. Мъдрец нямам горе вдясно...вече съм в позиция на махам коронката , да не би да е алергична реакция към нея

# 16
И аз имам същия проблем. По-натък ще разкажа в подробности какви интервенции са ми се случили, а тук ще споделя нещата, от които съм усетила подобрение и тези, които правят положението по-зле. В момента ходя по различни лекари и никой не ми дава точно становище, казват ми да чакам, но със чакане стигнах до стопяване на костта. Затова следващият лекар , който ще посетя, е ревматолог.

Това, което ми помогна са упражнения, хуск(фибри от живовлек) и може би нурофен. Нурофенът го пия при настинки/грип. При последната такава подуването в областта намаля, но не мога да кажа със сигурност дали е заради приема на нурофен или заради по-активната имунна система. Не смея да лекувам зъба с нурофен, първо защото знам, че натоварва черния дроб, второ защото ни съм чувала за курсове на лечение с него и трето, защото ако един ден ме заболи, така, че да трябва да пия обезболяващи, то това обезболяващо да е нурофен и организмът ми да не се е пренаситил с него или да съм си увредила черния дроб.

Нещата от, които се влошавам са алкохол, сладко и хранене късно вечер (това го установих като започнах нова работа и приключвах в 2 часа през нощта). В случай че съм се хранила посреднощ, се събуждах с болка/тежест, която е по-изразена от обикновено.

Упражненията ми бяха предписани от доктор Венцислав Стоев. Правих ги 1 месец, всяка сутрин, обед и вечер, но след като ги спрях усещанията се върнаха. Не си спомням дали не бяха изчезнали напълно по едно време през този 1 месец. Не бяха малко на брой и не знам дали имам право да снимам листа с упражнения, но ще ви кажа това, от което усетих най-голямо облекчение.

Отваряте уста и слагате върха на езика зад долните зъби. Слагате ръце на брадичката и се опитвате да преглътнете, движейки само задната част на езика (в гърлото). Ще усетите съпротивление, защото устата ви ще тръгне да се затваря. Затова трябва да държите с ръце брадичката и да придържате челюстта отворена. След това премествате езика зад горните зъби и отново преглъщате. И накрая слагате върха на езика на небцето, колкото можете по-навътре към гърлото и отново преглъщате. Това беше първото упражнение, което изпълних веднага след прегледа при доктора и дясното ми ухо отглъхна, а дясната ми ноздра се отпуши. Друго упражнение, което той ме накара да правя е дълбоко дишане. Не знам дали ми се струва, но сякаш покрай ковид значимостта на дълбокото дишане стана по-общтоизвестна. Това също го препоръчвам. Също така и различните йога техники за дишане.

Хускът започнах да го пия по съвсем друга причина (хроничен запек, кървене при изхождане и болка в ануса по време на менструация). Беше ми изписано да приемам по едно саше мукофалк вечер в рамките на 2 седмици. С изненада установих, че от него усещанията в областта на лекувания зъб отслабнаха. Също така изчезнаха и гъбичките, които имах между пръстите на краката. Те ми се появиха след една от интервенциите по зъба, но предположих, че причината за появата им е носенето на тесни обувки в топло време, а не това, че съм пила интибиотик, заради зъба.

Преди няколко седмици разговарях с жена, която е работела като сервитьорка последните 20 години, докато не я диагностицират с рак на гърдата. След 1 година лечение (с химиотерапия, лазер и изрязване на гърдата) решава да се върне на работа, но палците на краката и започват да гноясват. Ходи няколко пъти на хирург да и почистват гнойта, защото продължавала да се събира. Казали и, че било от тесни обувки и от натоварване на краката, но тя предполагала, че е старничен ефект от лечението, защото от 20 години работи това и никога не и се е случвало подобно нещо. Близки я посъветвали да слага листа от живовлек върху палците си и така спрели да се възпаляват.

След разговора с нея и моите наблюдения върху хуска, реших да пробвам да се лекувам с билки и други алтернативни техники, щом конвенционалната медицина не предлага решие на моя проблем.

Ще пиша как е минал прегледа при ревматолога. Много бих се радвала да пъддържаме дискусията и да споделяте вашите наблюдения. Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 14:08 от Margarita Petrova

# 17
Ходих вече на невролог, дори на двама, единия ми изписа антидепресанти, другия ми изписа хапчета за епилепсия и невробекс. Търся някакви алтернативи, тъй като едната невроложка го отдава на любимата диагноза на лекарите "нервна почва", когато не им се занимава да търсят причината, а другата си помисли за възпален троичен нерв, но не беше сигурна, ще посетя и трети невролог, имам запазен час вече, но до тогава всякакви препоръки ще ми бъдат полезни. Болката ми е  лицева, предимно от дясно, скулата, дори зъбите ме болят, носа, слепоочието, веждите и челото. От това, което прочетох в интернет на мен много ми прилича на възпален троичен нерв, да не говорим, че болката е непоносима на моменти, придърпваща, пареща, ужасна.... От два месеца всеки ден ме боли, ходих и на ЯМР, правих панорамна снимка на зъбите (уж са ок, въпреки че и те ме болят, предимно през нощта е болката в зъбите, през другото време все едно нещо ми дърпа скулата от ушите към бузата и започва мн гадна болка в слепоочието, веждите, около очите, челото и носа).
Вече незнам какво да правя, не се търпи...…..
[/quote

Здравейте!Как се справихте с проблема с троичния нерв?Това което сте писали преди години все едно аз съм го писала в момента преминавам през всичко това?Минах днес невролог който ми изписа лекарство за епилепсия със страшни нежелани ефекти което не желая да започвам ,защото денонощно се грижа за дете с аутизъм и трябва да съм добре и в кондиция.Болката ми е от месеци от ляво под окото все едно нещо ми притиска и дърпа  окото едно гадно чувство и мравучкане в слепоочието.Болката е като все едно съм ударена по скулата.Мислех че е зъб,панорамни снимки ,два отваряи зъба затваряни ,антибиотици,препращане уши нос гърло да не би да е синуса ,тя ме връща отново към стоматолог и това вече с месеци.Накрая стоматоложката каза абе да не е троичния нерв ти си за Невролог.Ето днес отидох,чакайки две седмици за часа си.През това време послушах стоматоложката препоръча ми да мажа Волтарен, мазах слепоочието и под окото скулата всичко.Ми то почти ми мина от това мазило ,но спрях не знам дали е хубави дълго време да мажа и то лицето си.Но все още си усещам притискането към окото ,това странно усещане отляво като отнесена ми е главата,но болката почти я няма.Знам ,че е временно  и търсех решение.След като ми изписа това лекарство Лирика 75мл 2х1т. днес Невролога и прочетох за него не смея да го купя и пия.Моля вие или някой друг с подобен проблем да пише как се е справил?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт