Студенти в UK - 12

• 70 679
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Да, от България. Но информацията, дадена от Дънди университет е, че само UK карти приема Асда. Инфото е дадено на студент, който е в УК и който ще си поръчва храна за карантината.

# 721
Здравейте! Моля за помощ, ако някой се е сблъсквал със следния проблем и как се е чекирал!?
Дъщеря ми имаше билет на EasyJet, но м.март отмениха полета. Сега тя използва билетите, като ги премести- с единият ще лети сега към Лондон, с другия билет ще лети януари пак към Лондон. Сега реши да чекира допълнително багаж, но се добавя автоматично багаж и за другия полет🤔 Как може да се поправи това? Звъни на телефоните-никой не се обажда; писа им във фейсбук- казаха да се обади на телефоните 😞. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как се разрешава? Благодаря!

# 722
  • UK
Да, от България. Но информацията, дадена от Дънди университет е, че само UK карти приема Асда. Инфото е дадено на студент, който е в УК и който ще си поръчва храна за карантината.

Не приема само UK карти Асда, с карта дебитна на ДСК съм плащала и не е имало проблем. Предполагам че може да трябва да си правите поръчката от UK обаче...

# 723
Искам да попитам важи ли още в УК ползването на телефон и интернет в роуминг при условията на ЕС?

# 724
До края на годината важи ползването на роуминг в условия на ЕС.

# 725
  • Варна
Има ли значение къде посочваш жителство при регистрация за карта на Револют?

# 726
Има ли значение къде посочваш жителство при регистрация за карта на Револют?
Да има. Например приятел на дъщеря ми искаше да си направи от Америка, но се оказа, че има лист на чакащи.

# 727
  • Варна
Не знам какво значение има. Ние си посочихме бг адреса, проблеми засега няма. Получихме и пластиките в срок.

# 728
Да се оплача - извадих си дебитна карта Виза към ОББ (искат 30 лв за нея!!, но си имах валутна сметка там заради работа), за да правя бързи преводи през трансферуайз, а то Виза центъра не позволявал тази карта, според обяснението на кол центъра на ОББ. Сега ще пробвам Револют.

# 729
Здравейте.
Да споделя,че все още нямаме писма от Студентско Финнсиране,но ни дадоха номера след разговор със служител.
Който все още няма,да звъни и пита,както ни посъветвахте да направим..
Успех желая!
Здравей✋👋, би ли ми дала номера на който да проверим за кредита, понеже и ние не получихме писмо

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 09:11 от AnMary

# 730
Контакти Student Finance. Вечер са до 20.00 ч. английско време/ събота и неделя не знам дали работят/. Дъщеря ми им звъни на телефона за EU / трябва вместо 0 да изберете +44/

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 19:43 от i_nenova

# 731
  • Варна
Във фейсбук, ми излезе тази статия за новите правила за чуждестранни студенти :

https://www.economic.bg/bg/a/view/velikobritanija-predstavi-novi … i-studenti-120508

Не са посочили източник, но като че ли е от това съобщение на правителството :

https://www.gov.uk/government/news/new-international-student-imm … routes-open-early

Скрит текст:
Students will require a total of 70 points to be granted leave. They will achieve the required points if they can demonstrate that they have an offer from an approved educational institution, speak English and are able to support themselves during their studies in the UK.

We also want to ensure we retain the brightest and the best students to continue to contribute to the UK post-study, which is why we are launching the Graduate route in the summer of 2021. This additional new route will allow those who have completed a degree at a UK Higher Education provider with a track record of compliance to stay in the UK for two years (three years for PhD graduates) and work at any skill level, and to switch into work routes if they find a suitable job.

# 732
Сребърна паричка, да, това е източникът. Но са пропуснали най-важната информация за ЕС студентите, вкл. българските.

Британското правителство още преди 2 години, по времето на Мей, обяви, че ще третира ЕС студентите като трети страни. Което значи такси като на трети страни и невъзможност за заем. Сега го потвърждават. От сайта на правителството, 10 септември 2020:

The routes treat all students equally, with international students, including those from Europe coming to study after the transition period ends, using the same, simplified route when it opens for applications.

https://www.gov.uk/government/news/new-international-student-imm … routes-open-early

# 733
  • Варна
Това за таксите , беше ясно ,че ще са като за тези от трети страни.

Доколкото прочетох / от друг източник /, кандидатстването за виза също ще се заплаща + ще се изисква здравна застраховка за студенти .

Скрит текст:
If you plan to arrive in the UK from 1 January 2021 onwards, you will need to apply for a student visa if you are studying a course which is longer than six months in length.

You will need to complete an application, pay an application fee (£348 for students), and have a current passport or other valid travel document.

Most people will be able to complete their application, including identity verification, using a smartphone app. If you can’t access the smartphone app or you don’t have a biometric passport, you may need to go to a Visa Application Centre in your country.

You will also need to pay a fee called an Immigration Health Surcharge. This gives you access to the UK’s National Health Service. Students receive a 25 per cent discount on the usual cost of this surcharge. Details of costs will be available shortly.

You will be able to apply for a student visa up to six months before your course starts.

Въобще, ще стане много сложно и ще трябват много пари.

# 734
Паричка, за теб знам, че си наясно, написах го заради мнения назад на други потребителки, че още не било ясно и че щели университетите да измислят нещо за ЕС студентите.

Общи условия

Активация на акаунт