Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 113
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Такъв лак момичета?

Борн прити 08 имам, но той си е червен.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 14:17 от Майка Зайка

# 196
  • София
Прегледах наличностите, най-близък ми е Борн Прити 6055.

# 197
Amini, и аз съм така, не мога да ползвам белеща база, защото ноктите ми се разслояват и базата повлича нокът всеки път. Както и да е, аз установих, че каре с хубава база + киснене нанася по-малко щети от белеща такава. Държи ми по-дълго също.

Трайността е еднаква при мен, около 7-10 дни, но с белеща се база пада цяло, а с обикновена се отчупва някой връх (обикновено показалците).

Базата на Шилак скоро не съм я ползвала, тя остаря и вече със сигурност не е със същото качество, имам Коди каучукови камуфлажни и още някакви белещи се, ще ги редувам и така. Китайски цветни лакове все още нямам, предубедена съм и не искам Simple Smile Не всичко ми е марково, но което не е, е европейско.

# 198
С белеща база на кани съм, но когато дойде време за махане не ми се отлепя цяло парче, а на малки люспи. Много трудно. Да кисна ли в нещо, когато свалям? Да си купя ли електрическа пила за сваляне? Ако да, каква?

# 199
  • Paris, France
Зайка, Beautilux 140 ми прилича в реалността на този, който търсиш. На снимката на продавача е лилав, но реално е магента. Влез в отзивите на купилите го и гледай снимките. На една снимка е сравнен със 141 и това е реалният му цвят. Желе е и може да се сложи сам на 3 тънки слоя, а може и на подложка. 139, 140, 141 и 142 са всичките безумно красиви.

Дейлили, честито, със здраве дълго да си я ползуваш и друга на кога да не ти се наложи да купуваш, белене никакво да нямаш и 😈 да не ни забравяш. Не хвърляй старата лампа! Подари я някому ако не я искаш. Мразя разхищения. Времената за Гелиш ти ги написах още на 9та страница и ти даже цитира тази част от поста ми, хаха. Както и да е. 20-30сек база, 1-2 Мин цвят и 1-2 Мин топ. Не знам какви слоеве правиш. Лакирам супер тънко и базата я печа 20 секс, но ако намажеш по-дебело 30с. Цвят 1 Мин, но бял, Black cherry Berry, Diva, Wiggle fingers wiggle toes....,  и още няколко ги пека по 2 мин за втори и трети слой ако сложа дебело и топ 1-2 Мин, но пека 2 Мин винаги.

С белеща база на кани съм, но когато дойде време за махане не ми се отлепя цяло парче, а на малки люспи. Много трудно. Да кисна ли в нещо, когато свалям? Да си купя ли електрическа пила за сваляне? Ако да, каква?

Не я познавам на Кани белещата се база. И на мене ми се маха на малки люспи като слагам китайски лак. Затова слагам слой реинфорс над базата и тогава се маха на цяла люспа. Любимият ми продукт, благодарение на prinzesata. Понякога не кисна и пак се маха лесно с реинфорс, но е добре да се накисне в гореща вода.

Не, няма смисъл да пилиш с електрическа пила за да свалиш. С пила изпилване гел или акрил, защото са твърди и повличат нокът. Щом се избелва само и нямаш окъртено е по-лесно да белиш.

Сега ще ида да я видя тази база на Кани. Не знаех, че имат такава.

# 200
  • Down south
Цитат
честито, със здраве дълго да си я ползуваш и друга на кога да не ти се наложи да купуваш, белене никакво да нямаш и 😈 да не ни забравяш. Не хвърляй старата лампа! Подари я някому ако не я искаш. Мразя разхищения. Времената за Гелиш ти ги написах още на 9та страница и ти даже цитира тази част от поста ми, хаха. Както и да е. 20-30сек база, 1-2 Мин цвят и 1-2 Мин топ. Не знам какви слоеве правиш.
Посипвам си главата с пепел Close
Страница 9-та
Чукча не читатель! Чукча - писатель
Close

И благодаря Flowers Hibiscus
Май вече трябва да си водя записки.

Цитат
Изпича Гелиш идеално за 20-30 секс база в зависимост от дебелина и дали ръсиш с акрил, 1-2 минути цвят и 2 минути топ.
Ще падне голямо "печене" Smiley

# 201
  • Варна
Не е голямо печене. Невена те презастрахова. Това,което ти е дала като времена е максимума, при който всичко е изпечено гарантирано.. Можеш да започнеш с тях и ако лакираш наистина тънко да сваляш по 30 сек.
 Аз пека база 30сек. рейнорс 1 мин.,цветове 1 мин. и топът на Гелиш 90сек или 120 зависи колко ми е досадно. Пекла съм гелиш и по 1мин. и то тлъст слой- пак е изпечен. Просто дългото печене го правим за гаранция,че няма да останат недопечени продукти по нокът и да си докараме алергия.

# 202
  • на брега на морето
Аз си пускам телевизора нещо да гледам( по- точно слушам) докато се лакирвам, така не ми е скучно. Е, гледам да не е нещо много интересно, че да не се заглеждам много.Joy

# 203
  • Varna
Флъфи, на мен не ми изглежда толкова ужасно. На кой ден е показаният нокът? Маникюрът с гел няма как да изглежда като с обикновен лак. И лека полека ще свикнеш да се лакираш по- тъничко.Hug

Мелина, наистина не е ужасно, имайки предвид че снимката е с доста зуум, за да си личи ясно какво точно ме притенява. Просто като ходя на маникюр е толкова фино, че направо се слива с повърхността на естествения нокът. Снимката е на 5ти ден...

Fluffy, дразнещата бабуна се получава от това, че дебелите слоеве гел леко се свиват при катализация. Няма да има такова нещо ако лакираш тънко. Другото е да отделяш база от нокът с пръчка или точкатор.

.....

Без да те критикувам, защото си се лакирала съвсем прилично, мисля, че трябва да се концентрираш върху чиста линия в гънки (които са почти оклепани 😇) и около кожа.

Невена, много благодаря за всички препоръки! Новачка съм и си личи (това ми е втори опит), и наистина искам да постигна перфектната линия около кожата, която добрите маникюристки докарват с лекота... Има още много хляб да изям! Smile
А може ли да ми изясниш тази техника, която споменаваш в началото - да се отделя базата от нокътя? т.е. преди печенето да я обера отстрани около кожите с точкатора ли?

Благодаря!  Flowers Bouquet

# 204
Аз снощи пак се лакирах... този път нанесох базата на коди изллючително тънко... ии сега ноктите ми се огъват.. май пак ще си я нанасям малко по-дебело.

# 205
Като споменахте Коди, в сайта на mynails има леко намаление на каучукова база и топ - 32 лв.
Скрит текст:

# 206
  • Paris, France
Fluffy, щом се налага да обираш база си я сложила дебело. Под отделяне се подразбира да минеш с дебелия край на дървена пръчка или точкатор между нокът и кожа, така че ако си докоснала кожа базата да се отдели. Ако по точкатора има гел, сложила си прекалено много. След цвят или минаваш с четка, потопена в спирт или побутваш под кутикули с тънка четка, но второто аз не го умея.

Не искам да те отчайвам, но трудно ще постигнеш тънкото към кутикули покритие като в салон с броя слоеве, които правиш в момента. Лакирам се сама от 7 години с гел-лак, постигам с лекота тънко покритие, но само с много тънки слоеве. За да е тънко както в салон трябва пръстите ти да са с връх надолу от поставяне на четката до пъхване в лампата, тоест, да се лакираш с вдигната ръка и пръсти с връх към маса. Първо се правят 4 пръста, пече се и после палец отделно. Когато нямам време и трябва да се лакирам за максимум 20 минути не правя такава гимнастика, но слагам тънко, тънко, тънко, с нищо по четката и на 2 слой все още да прозира. Мортиша имаше обяснение със снимки.

Можеш да минеш с четка и спирт след опичане на база и тогава линията е по-чиста около кожа, обаче лакът бяга от там и първият слой трябва да е буквално с нищо по четката.

След топ се отделя с точкатор, но не се чисти със спирт.

Всичките сме се омазвали, споко. Първите няколко пъти се лакирах супер добре и после ми писна и като взех да плескам дебели слоеве стана една.......

Дейлили, принцесата ти е обяснила какво имам предвид. Първото, по-ниско време е абсолютния минимум за да си нямаш дертове. Второто е застраховане. Пека по минута цвят и топ и са си идеално изпечени, но ако ще пътувам ги пека по 1.30 Мин.

# 207

Смених след 1 седмица, защото предишния ми писна. Това е каучукова на Коди, три пласта Canni 239 BL 2029( не знам кой е номера) и топ без лепкав слой на Коди. Бялото е купено за под неони, но го сложих за първи път и се оказа доста млечно бяло, не е наситен. Чудя се с мога ли да добавя акцент и какъв.
Аз махам много лесно каучуковата, без каре и ноктите са здрави.
Каня се от доста време да вземе цветен лак на Коди и все отлагам, но ще купя защото нещо цветовете все не са това, което си мисля.
Иначе съм доволна от Canni и GDCoco.

# 208
Здравейте,
Днес за първи път си направих гел лак вкъщи, но има нещо, което ме притеснява. Лакът изглежда ок, но когато го натисна с нокът по самата повърхност оставя чертички и след малко си връща нормалната форма. Тъй като никога до сега не съм си правила гел лак (дори и при маникюрист) се притеснявам това нормално ли е.
Лампата ми е SUN X5 MAX, използвах спирт, обикновен заздравител, белеща се база на Коди, цветен лак на Коди - 2 пласта и топ лак отново на Коди. Пекох всичко по 99 секунди с изключения на топа, който пекох 120 + 99.

# 209
  • Paris, France
Анелия пан, не пишеш кой е топа. Ако седи лъскав и е изпечен добре няма проблем. Много топове са меки и като ги натиснеш остава следа, която след време се изправя. Така поне се се дращят. Други са си твърди. Ако мекотата те дразни, купи твърд топ. Тези на които пише "Tempered (закален)" са доста твърди. Gelish top it off е средно твърд, IBD Instant seal е твърд. Тези, които са белеща се база и топ в едно са винаги меки. Каучуковите също са по-меки.

На мене меките топове са ми дразнещи.

Общи условия

Активация на акаунт