Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 120
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Невена, рейнфорса на Кани пили ли се?

# 181
  • Paris, France
Невена, рейнфорса на Кани пили ли се?

Да. Оформям с диамантен конус около кожа след като махна лепкавия слой. Много лесно се пили. Среден към груб диамантен конус с грубост 70-100 на скорост около 10-15 000 оборота. Ако искаш да го изпилиш изцяло, със същия конус,с дългата страна на 15-20 000 оборота. Ако съм го сложила за възглавница над белеща се база, под твърд гел, изпилвам част от гела, но беля останалото. Веднъж изпилих и реинфорса и много трудно махнах базата. Трябваше да я чопля, а с реинфорс се маха на цяла люспа.

Ти докъде стигна? Белиш ли сега или киснеш?

# 182
  • София
Запечатване - лакиране на ръба на нокътя. Натисни с нокът ръката си. Това, което опира в нея е ръба.

Еми, честно да ти кажа е по-добре дъщеря ти да се оправя сама. Моята дъщеря непрекъснато иска да и оправям кутикули, да я лакирам, но не ще тя да ме лакира или да се лакира сама. Че и ме хока като не и хареса нещо. На колко е години? Най-добре и дай линк към темата, а тя да идва да чете! Може да и купиш стартовите неща. Вкарваш си таралеж в гащите.
Благодаря, на 14 е, аз вече си вкарах таралежа.... Няма да седне да чете и се налага аз да го правя....Една приятелка й подари лампа, стара /то от там започна всичко/. После купих 3 лака, ултабонд, топ, база, течност за сваляне от маникюристката при която ходя. Не бяха евтини около 25-26 лв едната бройка.. каза, че са хипоалергенни, дали е така не знам.  И по-късно открих едно магазинче до нас, където продават "всичко за маникюра" и от там си взех още 2-3 лака, гръцки. Дъщеря ми не иска да й правя маникюр, но обича да ме лакира и се старае, но не искам да си съсипвам ноктите и затова търся "щадящи" варианти и се допитвам до вас. Благодаря за търпението и съдействието.

# 183
  • Varna
Още съм съвсем новак в гел-лака, та не мога да преценя дали дебелия слой база свалям по-лесно от тънкия... всякак има киснене с лакочистител и "изчагъркване".
Но при всички случаи не ми харесва как изглежда дебелия слой, броени дни след лакиране (при малко израстване на нокътя) се получава тази много дразнеща бабуна: Unamused

Скрит текст:

Ще търся арт магазин, да видим какво ще скалъпя с четката!

# 184
  • на брега на морето
Флъфи, на мен не ми изглежда толкова ужасно. На кой ден е показаният нокът? Маникюрът с гел няма как да изглежда като с обикновен лак. И лека полека ще свикнеш да се лакираш по- тъничко.Hug

# 185
Здравейте,днес ми пристигнаха поръчките и нямах търпение да се лакирам.
Нищо че розовото не е толкова телесно а по скоро бебешко ...
На лявата ръка се справих,ама на дясната беше трагедия ,а и топа като изпекох ..леле майко ,слагах втори слой.
Прикачвам снимка,приемам критики.Старах се да пазя кожите,но явно където е бил по дебел слой лак се е разтекъл леко.
Забравих по дебела четка да си купя да оформям овала.
А и може ли да ми кажете как се премахва този предпазващ лепкав слой за кожите(skin defender -kodi) ?
Явно много тънко го нанасям,едва го отлепям и се накъсва..
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 21:10 от X.T

# 186
  • Paris, France
Fluffy, дразнещата бабуна се получава от това, че дебелите слоеве гел леко се свиват при катализация. Няма да има такова нещо ако лакираш тънко. Другото е да отделяш база от нокът с пръчка или точкатор.

Разгледай руските маникюри в Ютюб! Лакират с тънка четка под кутикули и 10 дена изобщо не си личи израстло.

Третото е да чистиш след цветен лак с четка, потопена в спирт. Така под кожа се срещат само база и топ и преходът е плавен, но си личи израстло.

И четвъртото пръстът винаги да е със свободен край надолу докато лакираш. Това за да няма време да се стече дебело към кожи. Лакираш 4 пръста - лампа, палец - лампа.

Естетически израстнало без лак не е грозно, само по себе си и даже ако нокътят е с много дълго легло спрямо дължината на пръстите е красиво, защото оптически прави нокътят по къс, а пръста по-дълъг.

Изключително грозно е да има обелено по свободния край, протекло, неравна линия около нокът, правилна линия, но показваща крив нокът или разширяващ се нагоре, трапецовиден нокът.

Без да те критикувам, защото си се лакирала съвсем прилично, мисля, че трябва да се концентрираш върху чиста линия в гънки (които са почти оклепани 😇) и около кожа.

Тънко, тънко, тънко. Постижимо е с всеки гел-лак.

Вземи си купи Сребърна и златна боички за нокти и очертай около кожа с тях. Красиво, елегантно, скрива израстнало и залепя стърчащо.

# 187
Невена, благодаря, няма да взимам рейнфорса, нямам пила.
След доста дълъг период с обикновени лакове, два пласта каре и Алесандро обелих лесно на 10 ден, но се оказа, че пак имам поражения върху ноктите, май ще се върна към кисненето.

# 188
  • Paris, France
Невена, благодаря, няма да взимам рейнфорса, нямам пила.
След доста дълъг период с обикновени лакове, два пласта каре и Алесандро обелих лесно на 10 ден, но се оказа, че пак имам поражения върху ноктите, май ще се върна към кисненето.

Милата. Ох, не знам. А лакът над Алесандро Шилак ли беше? Пробвала ли си на запилиш и накиснеш Алесандро с ацетон?

Реинфорсът може и да не се пили ако се сложи тънко и без бомбе. Имам съседка, която маже 2 тънки слоя реинфорс и не пили.

Май за тебе Шилак е идеален. Майка Зайка пусна линкове към руска дълготрайна база, с която носи по месец и сваля бързо ако направи каре. С ацетон махала за 5-10 минути. Само там, където е имало ултрабонд не се махало лесно, но то се изпилва и с блокче.

# 189
  • София
На мен пък ми пада отлепяща база с каре на 7 дни макс, случвало се е и по-бързо ако много пипам вода 🙄☹️. Редовно прелакирам единични нокти. С бонд на свободния, дори с двоен бонд, с каре, с бонд около карето, с и без рейнфорс... Пека в Сън Х с 36 лампи по 60 сек. Особено ако съм с матов топ, виждам мехура с въздух след няколко дни. А обичайно не мия на ръка, съвсем ежедневни мокрения имам 🙃🙄. Все си пада на цели люспи. С каучукова е малко по-добре, но не чак супер. Примирила съм се..

# 190
  • Варна
Amini, и аз съм така, не мога да ползвам белеща база, защото ноктите ми се разслояват и базата повлича нокът всеки път. Както и да е, аз установих, че каре с хубава база + киснене нанася по-малко щети от белеща такава. Държи ми по-дълго също.

# 191
  • Down south
Речено- сторено.
Новият изтребител дойде.
Препоръчано преди страница-две.
Благодаря за съветите.
Ако някой се интересува ще споделя впечатления

# 192
Най-добрата покупка. Със здраве да си я ползваш Simple Smile  Аз много и се кефя на тази придобивка Simple Smile

# 193
  • Down south
Най-добрата покупка. Със здраве да си я ползваш Simple Smile  Аз много и се кефя на тази придобивка Simple Smile
Благодаря ти за препоръката!

Колко секунди на пласт (Gelish) в този "изтребител"?
 Слагам база, два слоя лак и топ пласт.

# 194
Аз имам същата, за Gelish не знам ползвам китайски лакове, база борн прити и алесандро, пека 30 сек. база, 1 мин. цвят, 2 мин. топ / ползвам веналиса или мишей - китайски/.

Общи условия

Активация на акаунт