Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 125
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Varna
Дами, може ли да ми препоръчате техника за нанасяне на каучукова база? Като гледам по клипчетата как леко и гладко ги нанасят, чак се изумявам! Най-вероятно аз някъде бъркам, но ми е много трудно да нанеса на тънък слой нещо, което е тооолкова гъсто.
За момента правя следното - с полу-отцедена четка нанасям в основата на нокътя; доотцеждам четката и я използвам, за да разнеса по цялата дължина до свободния край. И все пак не ми се получава толкова тънко, колкото си мисля че трябва да бъде.

# 166
Ако поръчвате от Несс ме бройте и мен.

# 167
Сега погледнах сайта на мейкъп и не виждам смисъл да се поръчва от Neess. Лаковете в момента са по около 7 лв. и има доволно количество цветове, над 50 са налични.1 лев е разликата между мейкъп и Neess.

# 168
  • Варна
tanch, доста цветове се изчерпаха в make up, повечето сме хвърлили око и на белещата им база, която отдавна свърши в make up..,та затова..

# 169
  • Paris, France
Дами, може ли да ми препоръчате техника за нанасяне на каучукова база? Като гледам по клипчетата как леко и гладко ги нанасят, чак се изумявам! Най-вероятно аз някъде бъркам, но ми е много трудно да нанеса на тънък слой нещо, което е тооолкова гъсто.
За момента правя следното - с полу-отцедена четка нанасям в основата на нокътя; доотцеждам четката и я използвам, за да разнеса по цялата дължина до свободния край. И все пак не ми се получава толкова тънко, колкото си мисля че трябва да бъде.

Нямам опит с каучукови бази, но за да нанесеш тънко гъста база ти трябва четка с къси, твърди косми. Малко като четката на базата на Гелиш. Ползувам каучукова база само за да закрепвам декорации и я мажа с четка за гел. Моята каучукова база е рядка и в буренце без четка. Saviland rubber е тази, която слагам.

Не пишеш коя е твоята база, предполагам Коди. Четките на флаконите на Коди са едни дълги и меки и аз не бих могла да поставя с тях тази база тънко.

Гелиш го слагах така - махам всичко от пластмасовата дръжка и космите на четката, мацвам малко по всички нокти, започвайки с най-големия (на палеца) трите средни и най-накрая кутрето и намазвам всеки нокът от палец към кутре. После минавам с кръгови движения по всеки пръст, запечатвам, поставяйки четката перпендикулярно, с връх нагоре. Минавам с дървена пръчка между нокът и кожа и пека. Но това не става с всяка четка.

Определено предпочитам редки бази.

Ако със сегашната ти е трудно, вземи Савиланд от Али - вони малко на борови дръвчета, но е рядка. Не знам само сегашната партида каква е, че рускините се оплакваха, че е рядка и китайчо може да я е посгъстил. Другата е на Komilfo, но е малко по-гъста и пак с дълга, гнусна, тънка, мека четка.

Gelish rules.

Идея е да лакираш със свободен край надолу и после да обърнеш пръстите с нокът към маса, та гравитацията да я изравни и събере в средата, така че в краищата да седи тънка, но, както писах, не съм фен на гъстите бази и дебелия слой база.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 15:39 от Nevena Virolan

# 170
  • Down south
Много полезно за Gelish!
Благодаря, Nevena!

# 171
  • София
Аз имам малко глупав въпрос..., но не намерих отговор и ще питам ....

Когато се слага каре под белещата база и след това се маха лака /процедурата беше намазване с някакво олио и киснене в гореща вода 10-15 мин, ако не се лъжа/.. гел лака пада на цяла люспа, но карето отдолу предполагам си стои, него с лакочистител ли почиствате? т.е. падат само слоевете гел лак, които са нанесени на нокътя?

И друго ... след като се маха по този лесен начин има ли вероятност да пада при домакинска работа ...? не че мия на ръка, но доста се плицикам с вода....

# 172
  • Paris, France

Когато се слага каре под белещата база и след това се маха лака /процедурата беше намазване с някакво олио и киснене в гореща вода 10-15 мин, ако не се лъжа/.. гел лака пада на цяла люспа, но карето отдолу предполагам си стои, него с лакочистител ли почиствате? т.е. падат само слоевете гел лак, които са нанесени на нокътя?

И друго ... след като се маха по този лесен начин има ли вероятност да пада при домакинска работа ...? не че мия на ръка, но доста се плицикам с вода....

Сто пъти писахме, че не пада от домакинска работа и къпане. Ако пада, се оставя 1мм без каре, а в ъглите на свободния се слага ултрабонд до нокът нито легло и по свободния на поне 1-2мм. Тогава си седи.

Само няколко страници по-назад отново писах, че карето се вдига заедно с базата и по нокътя нищо не остава. Не ми се е случвало да остане лак по нокът. Не ползувам разтворител след сваляне.

Не винаги пада на цяла люспа, само ако под цветния лак сложа реинфорс. Ако сложа китайски лак чопля и се маха на малки парченца.

Изчети блога на принцесата!

# 173
  • Varna
Не пишеш коя е твоята база, предполагам Коди. Четките на флаконите на Коди са едни дълги и меки и аз не бих могла да поставя с тях тази база тънко.

Да, на Коди е.
Чакам си четките от китайците, но ако не дочакам, ще отида да си купя от някъде Smile пък да видим дали ще се справя по-добре. Наистина и аз бих предпочела по-рядка база, даже в първия момент си помислих, че тази е развалена...

Благодаря за препоръката, Невена! Flowers Hibiscus

# 174
  • София

Сто пъти писахме, че не пада от домакинска работа и къпане. Ако пада, се оставя 1мм без каре, а в ъглите на свободния се слага ултрабонд до нокът нито легло и по свободния на поне 1-2мм. Тогава си седи.

Само няколко страници по-назад отново писах, че карето се вдига заедно с базата и по нокътя нищо не остава. ...

Благодаря за търпението Nevena Virolan, това, че карето пада с базата съм го пропуснала Rolling Eyes а за превантивните мерки прочетох .... Четох на Принцесата блога, но има доста непознати за мен термини ... в процес на обучение съм... Не ползвам китайски лакове за сега.

# 175
Ако сложиш Коди много тънко, после няма сваляне нито лака, нито базата. Ако изграждаш е чудно, но за само гел лак аз не бих си го причинила пак. Слагах я с една четка със изкуствени косъмчета със синя дръжка за стотинки - има ги по крафт/арт магазините масово тези. 0 номер е, плоска четка, върха и е объл, а не квадратен, за да пасне добре на при кутикула, и понеже е изкуствен, евтин косъм е твърда.
Става по-лесно и много ама много по-бързо с такава, но ако ноктите ти не са равни, дори само буферирането им си личи после като сложиш гел лака - така базата не ти изравнява ама нищо. И залепва още по-здраво. По-скоро опитай да сложиш така един слой и после с нормалната четка по-дебел, защото ако ти се струва сега, че не можеш да я махнеш базата, то ако ползваш подобен начин, хептен ще залепне здраво за нокътя.

# 176
  • Paris, France
Всяка разтворима, каучукова, белеща се база се маха по-лесно ако се плесне по-дебело и точно затова препоръчваме да се слага по-дебело ако се маха трудно и по-тънко ако пада преждевременно.

Ако сложа дебело Коди почва да се излющва още на втория ден.

За меко нокти е по-удачно да се сложи базата тънко, а вдлъбнатини и други дефекти да се изравнят с реинфорс след слоя база. Така всичко се маха лесно.

еми, започни с каре по цял нокът ако са ти здрави ноктите. Само няма да запечатваш с карето. Ако се лющи оставяш свободния край без каре, ако пак се лющи слагаш ултрабонд, ако пак има проблем го слагаш на по-голяма площ и така. Само полирай ноктите първия път и мажи усилено 2-3 дена с мазнина преди първия маникюр!

# 177
  • София
.......
еми, започни с каре по цял нокът ако са ти здрави ноктите. Само няма да запечатваш с карето. Ако се лющи оставяш свободния край без каре, ако пак се лющи слагаш ултрабонд, ако пак има проблем го слагаш на по-голяма площ и така. Само полирай ноктите първия път и мажи усилено 2-3 дена с мазнина преди първия маникюр!

Благодаря, Nevena Virolan, имам здрави и твърди нокти. "Само няма да запечатваш с карето" - този израз не знам какво значи...Rolling Eyes Не че е по темата, но това беше прищявка на дъщеря ми, а сега аз трябва да се ограмотявам...

# 178

.......
 "Само няма да запечатваш с карето" - този израз не знам какво значи...Rolling Eyes Не че е по темата, но това беше прищявка на дъщеря ми, а сега аз трябва да се ограмотявам...
Означава да не минаваш ръба на нокътя и под него с лак.

# 179
  • Paris, France
Запечатване - лакиране на ръба на нокътя. Натисни с нокът ръката си. Това, което опира в нея е ръба.

Еми, честно да ти кажа е по-добре дъщеря ти да се оправя сама. Моята дъщеря непрекъснато иска да и оправям кутикули, да я лакирам, но не ще тя да ме лакира или да се лакира сама. Че и ме хока като не и хареса нещо. На колко е години? Най-добре и дай линк към темата, а тя да идва да чете! Може да и купиш стартовите неща. Вкарваш си таралеж в гащите.

Общи условия

Активация на акаунт