Всичко за всички марки гел лакове- 28

• 28 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • Paris, France
Уау, Обичах, какви нокти! Какъв цвят! Каква декорация! Голяма майсторка си.

кристина, забравих да обясня защо не разтварям гелове - ми не щат да се разтворят. Тези, които се разтварят лесно са леко меки и не ми харесват за удължаване. Другото е че аз често пипам химикали и това размеква, малко или много гела. Пробвала съм доста разтворими гелове и единственият, който ми хареса беше Brisa Lite sculpting gel (не smoothing). Твърд, здрав и като се поизпили, остатъците падат за около 15 Мин в ацетон. Установих, че само неразтворимите ми харесват.

Веднъж се излъгах да сложа неразтворим гел върху база на Гелиш без каре, че нали уж базата е разтворима. Пилих, киснах и нищо не падна. С каре пада.

# 271
Невена, какъв оцет ползваш за горните цели? Много мразя миризмата и вкуса му, но за красотата може да се жертвам 😉

# 272
  • Paris, France
Един прозрачен, като вода, най-евтините, 8% разтвор на оцетна киселина във вода. В България се продава и на прах. Това е оцетът, който мирише най-малко. Ябълковият, 5% е този по магазините мирише. Виненият също мирише. Тях ги ползувам за готвене и салати.

Лимонът мирише приятно даже. Има лимонтозу на прах. Сложи в търсачка "лимонена киселина 1кг" и ще ти излезе! Купувам го от турски магазин тук. С него си правя коламаската за веждите, за космите в носа 👺, абееее, за всякакви косми, с него чистя пералнята и миялната.

Най-лесно е с лимон - режеш на две, бъркаш с пръста и въртиш пръста. Отива под нокти, около нокти. Само внимавай да не си пипнеш очите след това.

Кажи как са ти ноктите ако решиш да пробваш!

Аз съм по-доволна от оцет, а принцесата от лимон.

# 273
От какво зависи лесното сваляне, от базата ли? Имам две отлепяща и не отлепяща и с двете цял час не нога да го слаля...
Ако е от базата препоръчате ми такава която да пада на цяла люспа. Не мога да пазаря от али експрес или амазон. Някоя, която да я поръчам в бг.
Или от лака ли е това трудно сваляне, вече три пъти с различни се лакирам и все така.

# 274
  • Paris, France
От какво зависи лесното сваляне, от базата ли? Имам две отлепяща и не отлепяща и с двете цял час не нога да го слаля...
Ако е от базата препоръчате ми такава която да пада на цяла люспа. Не мога да пазаря от али експрес или амазон. Някоя, която да я поръчам в бг.
Или от лака ли е това трудно сваляне, вече три пъти с различни се лакирам и все така.

От много фактори зависи, не само базата.

1) дали ноктите са матирани, награпени или естествено порозни. Базата влиза в порите, между власинките и няма как да се отлепи лесно без да ги повлече. За по-лесно сваляне полиране, слагаме каре, така че на места базата да не може да се вкопчи в нокът.

2) форма в 3Д на нокътя. Ако е неправилен, крив, на някои места има вдлъбнатини, свободния край гледа нагоре или надолу базата може да се стече в ямите, да оголи някои места, да не се опече по свободния край на нокти като на баба Яга ако лампата няма отразяващо дъно.

3) дали ноктите са добре обезмаслени и обезводнени преди нанасяне. Ако има остатъчна влага или мазнина базата не се захваща, защото водата и мазнината я отблъскват. Обезмасляваме със спирт, ацетон, клензър, преп (фрешер), киселинен праймер (силно, той е евентуална следваща стъпка и не е задължителен.

4) дали ноктите са алкални или кисели. Сапуните алкализират. Фрешер (преп, pH bond) леко подкиселяват, киселинният праймер силно, но кисел праймер се ползува само в краен случай, тъй като ожълтява покритието и може да причини изгаряне и алергия. Фрешерът може да е интегриран в клензъра и избърсване с клензър като Scrubfresh да е достатъчен за повечето нокти.

5) дали има каре, колко е дебело, добре ли е изсъхнало, на каква площ е. С дебело каре на цял, полиран до блясък нокът пада всичко, дори неразтворим гел, но по-бавно

6) дали е ползуван ултрабонд. Тук четох, че свалят IBD за 5-10 Мин киснене в ацетон, но в салон са ми го слагали с ултрабонда им и половин час не мръдваше. Ултрабондът създава двувалентна връзка с нокът и същата с гел. Затова слагаме само ако не ни държи без ултрабонд и само на места, от които геловете се белят.

6) от базата и колко време е печена. CND Shellac, OPI Gelcolor и други разтворими бази падат лесно, китайските и руските доста по-трудно с ацетон.

7) от това дали над базата има лесно разтворим гел или гел-лак или сме сложили неразтворим. Китайските гелове и гел-лакове може и да не се разтворят за половин час над база на Шилак. Белите и черни понякога се махат трудно.

8 ) от дебелина на покритие. Дебелото покритие трудно се разтваря или бели. База, 2 слоя цвят и топ падат по-лесно от 2 слоя база, 3 слоя лак и 2 слоя топ. Ако се изпили голяма част всичко се маха по-лесно.

9) вграден брокат - доста затруднява свалянето, но не винаги.

10) топ - Гелиш не е разтворим и трябва да се поизпили. Китайските също.

11) с какво сваляме. Най-бързо ми е с чист ацетон, но това не важи при всички гелове и гел-лакове. Някои течности са по-бързо действуващи.

10) температура. На студено се разтварят по-бавно и белещите се бази се белят по-трудно. Решението е да се маха след гореща вана или над ръката да се поставя сгорещен пакет, от тези, дето се греят в микровълнова.

11) за белещите се бази - колкото повече слоеве се сложат, толкова по-лесно се бели. Гъстите се белят лесно ако се нанесат дебело. Редките се слагат на 2 слоя.

12) белещите се бази се белят по-лесно и на цяла люспа ако над тях се сложи слой реинфорс. Над реинфорса може гел, акрил, но е добре да се изпилят, защото са много твърди.

Амен

А какви са базите, които не можеш да свалиш за час?

# 275
  • Варна
Тъкмо ми попадна реклама на една течност за сваляне, маже се като лак с четка, за който се интересува. Има коментари и май всички са доволни, copeya remover. Нямам лични впечатления, аз беля засега

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 08:55 от ivka_smile

# 276
  • Варна
Ivka,тези течности са някакви супер агресивни, много пъти е коментирани.

Невена, ти дуал форми ползваш с гел за по-лесно оформяне ли?
Пристигнаха ми YS nails след 2 месеца и кусур, ще трябва да ги тествам като има време.
Хубав ден!

# 277
  • Варна
Обичах само ни "дразни" с тези красоти:hugs:! Как искам и аз един такъв валентински маникюр! Ей това е едно от нещата, което ми липсва точно в домашното лакиране - красиви декорации.

# 278
Здравейте, много хубава тема, чак сега я виждам, откривам.
Да попитам, когато се слага гел-лак, кога се рисува - махаме лепкавия слой на цвета и рисуваме, върху лепкавия ли рисуваме или слагаме топ лак - рисуваме и пак топ лак?

# 279
  • На плажа
Обичах...каква красота само си сътворила,защо не го работиш? И би ли казала кой е уебминара,който те научи на тези красоти?

# 280
  • Варна
Попитах за състава на онази течност, това ми пратиха
Състава е следния:

Polyacrylic acid, Citric acid, Thiourea, Ethyl alcohol, Sodium hydroxide, Sodium polyacrylate, Distilled water

# 281
Аз ще тествам да сложа нов цвят върху готов маникюр ( съответно изпечен топ без лепкав слой) защото моя цвят ме дразни нещо. Точно тези черти на Canni.

# 282
Разнообразявала съм маникюр след няколко дни с печат, защото ми се струваше скучен Trollface

Преди и след
Скрит текст:

Отново печат/не особено успешен Smirk/
Скрит текст:

В момента
Скрит текст:

# 283
Здравейте, начинаеща съм и тепърва започвам да се ограмотявам в тази материя. Понеже не успях да намеря отзиви, според вас гел лаковете на GDcoco стават ли като за начало. Колко горе долу издържат. Също и тези на CND Shellac (подариха ми един такъв). Между двата кой е по-добрия вариант. Благодаря предварително.

# 284
  • Paris, France
Невена, ти дуал форми ползваш с гел за по-лесно оформяне ли?
Пристигнаха ми YS nails след 2 месеца и кусур, ще трябва да ги тествам като има време.

Да, с гел, с акригел. Много е бързо. За ръцете, но и за безименните и кутретата на краката ползувам точно YS dual forms. С правите имах отлепяне, а с тези апексът отива където му е мястото.

Попитах за състава на онази течност, това ми пратиха
Състава е следния:

Polyacrylic acid, Citric acid, Thiourea, Ethyl alcohol, Sodium hydroxide, Sodium polyacrylate, Distilled water

Удебеленото, сода каустик в 7-8% е активната съставка. Внимавайте, гори ако попадне по кожа, размеква не само лак, но и нокти.

Общи условия

Активация на акаунт