СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 10

• 29 221
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
  • Велико Търново
Ние няма да умуваме много с желанията - на първо място слага езиците, на второ /но без ентусиазъм/ - софтуерни науки. Това за АК. Ако не я приемат там, играе за ЕГ - първо желание немски + английски, второ желание - английски + немски Smile

# 151
,pitanka, просто паралелките за които ще кандидатства синът ми не са от тези с космически бала. Трябва наистина много да се издъни, за да не го приемат и в двете. Затова и съм относително спокойна. Нямаше да е така, ако му трябваше бал 450+.

# 152
  • Някъде в Европа...
.*Biskvitka*  , няма да сте ни пряка конкуренция 😉 Ние ще атакуваме на първо желание МГ - компютърните паралелки..

В тази връзка се породи един въпрос - при подреждането се изброяват паралелки ли, независимо, че са в различни училища или първо се пише дадено училище и желаните паралелки и тогава второто училище? Например: нашето първо желание е паралелка в училище х; второто ни желание е паралелка в училище у; трето и четвърто са други две паралелки в училището х пак. Ще мога ли така да ги подредя?

# 153
Паралелки се изброяват.

# 154
  • София
В тази връзка се породи един въпрос - при подреждането се изброяват паралелки ли, независимо, че са в различни училища или първо се пише дадено училище и желаните паралелки и тогава второто училище? Например: нашето първо желание е паралелка в училище х; второто ни желание е паралелка в училище у; трето и четвърто са други две паралелки в училището х пак. Ще мога ли така да ги подредя?

Ще можеш. Всяка паралелка си има собствен код и той се поставя в заявлението.
Интересното е, че понякога цели училища (напр. НЕГ - 7 паралелки) са с един код, а други като 73-то всяка паралелка е с различен профил и отделен код при кандидатставнето. Така, че за това училище трябва да се изброят 5-6 реда (не знам колко са профилите) в заявлението.

# 155
  • Велико Търново
AIR, с удоволствие отстъпваме мястото в МГ Wink Майтапа настрана, на моя много близка приятелка синът й е 10 клас в ПМГ, с паралелка софтуерни науки - много е доволен. Дано приемат синът ти и на него му допадне профила.

# 156
Аз се поуспокоих, защото му харесах паралелка с немски в училище, което не се води за елитно, но според мен не е никак лошо. Балът не е космически висок. Много ни е удобно като локация.
Иначе той иска най-много в Първа АЕГ - английски и немски, но за там доста трябва да се потруди с математиката.

# 157
  • София
Някой с по-голямо дете в езикова гимназия може ли да сподели дали наистина е много материала и натоварването в осми клас по избраният първи език? Ако е английски, който все пак е учен на някакво училищо ниво досега дали и дете, което не е с афинитет към езика би могло да се справи и би имало полза за него?
Едната близначка категорично отказва езикова, защото смята, че няма да се справи с това натоварване и аз съм склонна да се съглася с нея. За съжаление не се е насочила към нищо друго, така че все пак някакъв език си остава опция.

# 158
  • София
От моя личен опит в ЕГ мога да кажа, че всички, попаднали там научават езика, дори и тези с по-ниски оценки. Все пак 5 години слушаш мелодията на този език. Това беше преди, когато всички учители се отнасяха отговорно към призванието си, сега може да е друго.

Чудя се какви съвети да дадем при подредбата на желанията, ученикът не се е фиксирал върху основен избор. Вероятно ще е много важна локацията. Много е натоварващо да се кръстосва цяла София ежедневно, затова и няма да се пробва в АК.

# 159
Снощи бяхме на концерт на някаква тийн звезда (Мелани Мартинез). Аз бях най-стара Simple Smile. Май ще се минава вече на концерти с приятели, но много ме е страх. Беше добре уредено и вентилирано, но си ме е страх от тълпи. Имаше припаднали. От друга страна ми е ясно, че децата растат и е ненормално да ги спираме. Започват годините на треперене. Добре си ни беше с малки деца.
Между другото 90% от момчетата си бяха гей двойки. (Беше предимно момичешка публика.) Дали е нормално на по 15 да са се осъзнали като гей или е някаква мода, желание да си различен и интересен?

# 160
  • Някъде в Европа...
.*Biskvitka* , благодаря! И на вас желая от сърце в желаното училище и паралелка да влезете!

Ох, и един друг въпрос - при нас в МГ има нормална паралелка Софтуер и хардуер и професионална - професия "Приложен програмист". Въпросът ми е: какви са разликите в това дали ще си в нормална паралелка или професионална - не говоря за изучавани предмети, а по-скоро какви са преимуществата на професионалната и съответно недостатъците? (За протокола - балът за професионалната е по-висок и се запълни цялата още на първо класиране мин.год.)

# 161
Снощи бяхме на концерт на някаква тийн звезда (Мелани Мартинез). Аз бях най-стара Simple Smile. Май ще се минава вече на концерти с приятели, но много ме е страх. Беше добре уредено и вентилирано, но си ме е страх от тълпи. Имаше припаднали. От друга страна ми е ясно, че децата растат и е ненормално да ги спираме. Започват годините на треперене. Добре си ни беше с малки деца.
Между другото 90% от момчетата си бяха гей двойки. (Беше предимно момичешка публика.) Дали е нормално на по 15 да са се осъзнали като гей или е някаква мода, желание да си различен и интересен?
Хайде сега! Колко да си стара на 18 +Х години опит? Grinning
Мисля, че е глезотия гействането на 15, ама това е положението.
Както казваш ще треперим и господ да ги пази от залитания.
Все повече информация събирам, че това от което се страхуваме се вихри май без да пита "елитно" ли е училището.

# 162
  • Велико Търново
Ако не я приемат там, играе за ЕГ - първо желание немски + английски, второ желание - английски + немски Smile

Тази година има английски с руски и английски с френски Simple Smile
А професионалната паралелка в ПМГ предполага часове по практика в реални фирми след завършване на първи гимназиален етап.

# 163
  • София
Ние не сме бистрили подредба, защото освен първото му желание НЕГ и евентуално НПМГ няма идея какво би искал, затова ще го мислим( дано не се налага) след резултатите.
Мария, според мен е по-скоро мода, на 15 си нямат идея какви са и що са пък камо ли сексуална ориентация.

# 164
  • София
Аз пък, май откакто взехме да правим и проекти по Пожарна безопасност от около 10 години, много се бъгнах на тема масови събития в зали. Като попадна на такова мероприятие, първата ми работа е да локализирам евакуационните изходи. Те често са заключени, де. Ми това е положението - ставамстара.ком.
Всичко на тема хомосексуална ориентация не смея да коментирам. Като не ми е до главата, няма как знам специфики и е много вероятно да не преценя правилно.

Общи условия

Активация на акаунт