СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 10

• 29 206
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
Дали  е възможно родителите  да допуснали техническа грешка при кандидатстването 🤔

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 00:18 от Biserka_a

# 136
Доколкото помня от старото училище на детето бяха уверили родителите, че балът му е достатъчен, за да бъде прието пак там и те бяха попълнили само това училище като желание. Вероятно паралелката е била една.

# 137
Откакто се кандидатства през системата, подалите заявления от други области без намерение да се запишат ( просто за проба) хич не са за подценяване като бройка.

А как се процедира, ако в твоята област си приет по първо желание, но в другата област си приет на по-задно и искаш да продължиш на второ класиране?

# 138
  • София
Мен също ме интересува желанията за 2 области в едно заявление ли се подават? Или колкото области, толкова и списъци с желания?

# 139
Ако в едната област сте класирани на първо желание се записвате. Там няма къде по-напред да се преместите.
В другата област, ако сте класирани на по-задно желание отивате на място и подавате заявление за второ класиране.
Ако на второ класиране се преместите напред и тази област е вашето желание отивате в първото училище, изтегляте документите и се записвате на ново в другата област.

Ако и в двете области се приети на по-задни желания отивате на място в училищата, където сте приети и подавате заявления за второ класиране.

Ако и в двете области сте приети по първо желание (честито Sunglasses) просто си избирате в кое училище да се запишете и отивате да жулите коктейли Joy

За всяка област се кандидатства отделно. В системата е много лесно направено, не се притеснявайте.

# 140
.
Ако и в двете области сте приети по първо желание (честито Sunglasses) просто си избирате в кое училище да се запишете и отивате да жулите коктейли Joy
Силно се надявам точно това да стане и младежът да каже тежката си дума 😃

# 141
Оттам пък идват местата за трето, четвърто, пето ..  класиране и където е и прозореца за наместването на свои хора.
Беше си филм миналата година като следях седмокласната тема. Не е домислено твърде.

# 142
  • София
И мен доста ме притеснява как ще подредим желанията. Но да видим първо резултатите. Нещо ме е хванало отчаяние, че дори да има 80 т. по математика и 80-90 т. по БЕЛ (които са мечтани резултати) не стигат например за английските гимназии, където бала от миналата година гледам е около 450 т.

Ваканцията ѝ се отрази доста отпускащо. Тъкмо беше набрала някаква инерция с ученето за завършване на срока и изведнъж всичко секна.

И ние на 16ти сме на Бай Ганьо с още две съученички на Соня.

# 143
Чета с голям интерес обясненията, защото и аз от няколко дни не мога да си обясня от къде ще дойдат места за второ класиране, ако се запълни паралелката и да речем, 5 деца отидат на второ, но и пазят тези места, как ще може шесто дете да се класира в същата паралелка. Е, отказах се да го мисля, явно други вече са го измислили.
Имам питане може ли да ми препоръчате витамини, които да давам на наборката, защото се е превърнала в едно безжизнено, лежащо, мързящо го да стане дори до тоалетната дете и съм се видяла в чудо, дали не е анемична нещо.

# 144
Ами нали се подава и заявление за участие във второ класиране.

# 145
Чета с голям интерес обясненията, защото и аз от няколко дни не мога да си обясня от къде ще дойдат места за второ класиране, ако се запълни паралелката и да речем, 5 деца отидат на второ, но и пазят тези места, как ще може шесто дете да се класира в същата паралелка.
" Пазят" е условно в смисъл, че или се придвижваш нагоре, или оставаш там, където си приет на първо класиране.  Нямаш право да избираш между паралелките, в които си бил приет на първо и на второ класиране. Ако се придвижиш нагоре по желанията си, освобождаваш място, на което на свой ред ще се придвижи друго дете и така по цялата верига. Място освобождаваш и ако си участвал в държавния план-прием, но не се запишеш или ако си участвал в класирането в повече от една област.

# 146
Mama blonde, пусни една пълна кръвна картина плюс В12.
Въпреки, че съм скептична по отношение  на витамините на таблетки, давах лятото по препоръка на приятелка( лекар) . Има за тинейджъри- витамини+ минерали.

# 147
  • София
Имам питане може ли да ми препоръчате витамини, които да давам на наборката, защото се е превърнала в едно безжизнено, лежащо, мързящо го да стане дори до тоалетната дете и съм се видяла в чудо, дали не е анемична нещо.
MamaBlonde, май няма лекарства срещу тази тийнейджерска "болест" Satisfied
Това в кръга не шегата. Yum
Иначе аз давам Ескимо -3 кидс пастили, дъвчащи, защото при растежа са нужни мастни киселини, подпомага физическото и интелектуално развитие на децата, повишава способностите за запаметяване и концентрация, има и противовъзпалително действие, оказва и положително въздействие върху зрението. Има и други есенциални мастни киселини, които са подходящи.

# 148
  • Sofia
.
Силно се надявам точно това да стане и младежът да каже тежката си дума 😃

и това не е лесно Simple Smile, но ви пожелавам това да ви е мъката!

# 149
  • у дома

Ето от къде се появяват свободните места след 1во класиране за чудещите се.-и от записалите се в АК и ЧУ.

Общи условия

Активация на акаунт