СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 10

• 29 680
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да вземем и ние да си направим един отбор:)

# 196
Обаче е много гадно във ФЕГ, моля ви се! И там има учители по фвс, които ги тормозят. И базата им е стара. Изобщо не си заслужава да се пише за първо желание.

За къде ще е отборът?

# 197
  • София
Към момента всички сме много разнопосочни, но пък до юни може да ни се е избистрило. 😊

# 198
  • Някъде в Европа...

А професионалната паралелка в ПМГ предполага часове по практика в реални фирми след завършване на първи гимназиален етап.
Т.е професионална паралелка в ПМГ е по-добре от нормална ли? Дава ли повече преимущества и съответно има ли повече усложняване в обучението?
Чуденката ни е тук - коя да е на първо място -професионалната или нормалната паралрлка в ПМГ...

# 199
Зависи. В дългосрочен план, ако целта е продължаване във ВУЗ, в който приемът е с математика, везните биха се наклонили в полза на профилираната паралелка. Сравни учебните планове, особено раздел Б за втори гимназиален етап. Може да се окаже, че в профил математически се учи също толкова информатика като ПП, колкото в профил СХН, но повече математика.

# 200
  • Велико Търново
Air, професионалната паралелка е от две години, тепърва се разработва и тепърва ще си проличи дали е добра. Но на мен ми се струват сходни, въпреки, че имат различни наименования.

# 201
  • Някъде в Европа...
Дидева, благодаря много за съвета. Гледах уж учебните планове, но явно ще трябва много по-задълбочено да сравня..
.Serenity' , така е, да, но пусто децата ни сега са седми клас и сега се решава. И на мен ми се струват абсолютно сходни.
Едно време аз като учех в ЕГ, определени класове имахме модул мениджмънт, на година по няколко седмици учехме само икон. дисциплини, като студенти; всяка година държахме изпити върху изучаваните предмети - явно е въпросното това професионално направление. Накрая държахме задължителни държавни изпити, писмен и устен, по мениджмънт (аз съм от поколението, което само учениците с нисък успех се явяваха на матура по МАТ и БЕЛ; аз не съм се явявала). Освен дипломата от ЕГ за френски имам и удостоверение за професионална квалификация с нанесени всички изучавани икономически дисциплини - среден мениджър.. Явно тези професионални паралелки сега са нещо такова...

# 202
Аз ги погледнах преди да пиша. За СХН учебният план не е наред. ПП трябва да е от 4 до 8 часа седмично ( раздел Б - ИУЧ). А има заложени предмети съответно с 2 и 10 часа.

# 203
  • Велико Търново
Хи-хи, сигурно сме близки набори, и аз завърших бизнес паралелка, но съм с английски.

# 204
  • София
Имай предвид обаче, че 2 АЕГ от много години е с 4 профила, фиксирани още с държавния план-прием. /Поне до сега беше така и ми се струва малко вероятно да го променят/. Т.е., детето трябва да избере какво ще профилира още при кандидатстването в 7-ми клас и после няма промяна. В 1 АЕГ са с три профилиращи предмета, определени с ДПП. Може и да измислят друго тази година, но вече за два випуска по новата програма положението си е същото. А профилите вече не са това, което бяха. Laughing

Значи в 1 АЕГ фиксираните профили са три, а във 2АЕГ са четири? А това, че след НВО 10-ти клас ще имат право да избират, как се отнася към тези профили фиксирани от началото?

Има ли някъде систематизирана информацията коя гимназия с какви профили е? Може би е добра идея да си направим един такъв файл. Лично аз съм все още доста неориентирана и все повече се обърквам какво избираме сега и какво след 10-ти клас.
Скрит текст:
Отделно дето не знаем какво искаме Simple Smile

# 205
Точно тази таблица чакаме от руо през април.

# 206
  • Някъде в Европа...
Хи-хи, сигурно сме близки набори, и аз завърших бизнес паралелка, но съм с английски.
1998 г. завърших ЕГ - френски с испански 😉. Иначе по години, надничайки в профила ви, сте с 1 г. по-голяма от мен 😉

# 207
Много съжалих, че си взех три дни отпуск тази седмица. Идеята ми беше уж да учим заедно . Изобщо не пробих. Даже не успях да го  накарам да направи ПИ на Бултест. Каза да престана да му пробутвам тия тестове, че от "много задачи ще затъпее". С БЕЛ се случи същото с  опитите за ПИ. Според него всички били едни и същи, да не го занимавам.
Успях с триста зора да надникна как се подготвя за изпитване по БЕЛ. Той никога не ми разрешава, крие си нещата, които пише. Утре ще правят контролно на "Немили -недраги" и учителката им беше дала примерни въпроси. Ужасих се колко лаконично отговаря. "Каква е обстановката в кръчмата на Странджата? " пита учителката, а детето пише "Едновременно е бедна, но и уютна, защото  там се събират хора с близки интереси". И точка.  По подобен начин беше постъпил и с портретните описания на хъшовете. Уж обсъдихме какво може да добави, но не знам дали изобщо ме е слушал. Даже тезите на ПИ са му по-пълни от подготовката за контролното в училище.
По химия също утре ще има тест. Но там всичко, според него, било толкова лесно, че няма нужда да се учи:smile:

# 208
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле, още първият ден от 2- рия срок ги започват с контролни!

# 209
Тези контролни бяха предвидени още за преди ваканцията, но не успяха да ги направят.

Общи условия

Активация на акаунт