СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 10

• 29 269
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
София от понеделник е първа смяна - ще е зор ранното ставане, но пък ще има повече време да учи, до обяд по нищо не насмогваше, особено както има кръжоци и курсове. И така, като се замисля, май това е последната й втора смяна в образованието Wink ако я приемат в АК, там се учи от 8.00 до 14.00, в ЕГ май пак са на едносменен режим.
Снощи я чаках с нетърпение да сподели впечатления от АК - върна се с цяла папка с тестове, помощни материали, тетрадка и химикали, които са им раздали там. Беше наплашена от конкуренцията, защото имало много знаещи, особено по математика/нали там е "слабото място"/. Решавали са заедно тестове, подобни на такива, които ще дават на изпита, по БЕЛ имало неща, които още не са учили /естествено, при нашата класна може и до края на годината да не преполовят учебника/ и ще се наложи да учи напред уроците. С две думи, днес й се ходеше с нетърпение отново, пък да видим - целият ден ще учат английски, че там е най-сериозният изпит.
Освен това, тази година ще предлагат освен немски език като втори, и испански. Дали са им анкетен лист за предпочитанията.

# 511
Моята завършва фег, обожава френския, ама гаджето й е в Германия и споменава за ходене там Joy шарен свят Joy

# 512
  • Варна
Споделям мнението на Ред, важно е да се научат да учат, а за това е нужно добра среда. Покрай моята 12-класничка виждам едни умни, проактивни деца, всеки работи по интереса си, мотивират се един друг, и да, неголяма част от класа ще продължи с информатика (профила), а толкова разнопосочни идеи движат останалите - бъдещи лекари, юристи, физици, математици, художници, бизнес ориентирани...
  За седмокласничката се надявам на добри резултати, които да и позволят МГ или ЕГ, а тя пък предпочита да и е лесно и английският вероятно ще е водещ език. За съжаление през годините установих, че добро образование в училище е кауза пердута, та оставаме на собствени мишци и едната добра среда.

# 513
  • София
Сега, аз съм последният човек, който може да е критерий по математика, но за факториел не бях чувала. Не съм виждала корен с удивителна - щеше да ми направи впечатление подобна интердисциплинарна връзка. Joy

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 11:25 от sanaka

# 514
  • София
Май факториел и корен не са непременно взаимосвързани. Удивителната може скромно да си стои до числото и пак ще си е факториел, няма нужда от чадър Simple Smile

Бисквитка, за някаква школа за подготовка за АК ли разказваш? Не разбрах английският за какво е?

# 515
Аз май съм най-зле. По принцип съм чувалА думата (факториел), но дефакто даже не знам за какво се използва Blush
С две думи исках да гласувам, но нямах желание Joy

# 516
  • Някъде в Европа...
За факториел и аз от вас чувам - набор 79...

Бисквитка , успех и стискаме палци. Видях, че изпитите са пролетната ваканция, е, със сигурност, няма да ви конкурираме 😀 - тогава летим за Пирамидите....(разбира се, не почивката е причината 😀)

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 11:53 от AIR

# 517
Призма, Бисквитка визира АК Аркус.( май им е важна оценката от англ.ез.)

# 518
  • Велико Търново
Да, Аркус визирам Wink има организиран, тридневен курс, на който обясняват на децата какви ще бъдат тестовете за приемните изпити/малко по-различни са от НВО, например - по математика имат доста логически задачи, по БЕЛ не правят преразказ, а съчинение върху житейски въпрос, имат и отделен изпит по английски език, на който освен тестовите задачи за слушане и разбиране, има и съчинение на английски, пак по житейски въпрос, с не по-малко от 180 думи.

# 519
  • София
Май факториел и корен не са непременно взаимосвързани. Удивителната може скромно да си стои до числото и пак ще си е факториел, няма нужда от чадър.

Да, Призме, разбрах какво е факториел /ако този форум съществуваше, когато бях ученичка, щях да съм много по-силна по математика Joy /, но използвах забележителния израз на Звънче за усилване на ефекта. Laughing

# 520
  • София
Това помагало по БЕЛ ли писахте, че е добро? https://www.book.store.bg/p156690/11-probni-izpita-po-bylgarski- … tml    
По математика ще взема на Регалия.

# 521
Здравейте,
Утре сме на пробен по математика в “Междучасие”. Разпределението на времето е 1.30 мин. първи модул и 1 час втори модул. Нали не съм в грешка?

# 522
  • София
След НОМ наборът сякаш затвърди първо желание НПМГ с физика... Което не пречи сега да е на 4 часов урок по рисуване, на който е много по-съсредоточен и изпълнителен отколкото по каквото и да е друго...
Тази седмица, обаче, за сетен път се убеждавам, че по-важно от здравето няма. Малкият се оплакваше от остри главоболия. Препоръчаха ЯМР, за да се отхвърлят по-сериозни диагнози, които ние дори не смеехме да произнесем. Слава Богу, ЯМР е чист. Засега диагнозата е детска мигрена. Та да са ни здрави децата и ние покрай тях е най-важно.

# 523
  • София
Здравейте,
Утре сме на пробен по математика в “Междучасие”. Разпределението на времето е 1.30 мин. първи модул и 1 час втори модул. Нали не съм в грешка?
Обратното е - час за първи и час и половина за втори

# 524
  • Отвъд алеята зад шкафа
След НОМ наборът сякаш затвърди първо желание НПМГ с физика... Което не пречи сега да е на 4 часов урок по рисуване, на който е много по-съсредоточен и изпълнителен отколкото по каквото и да е друго...
Тази седмица, обаче, за сетен път се убеждавам, че по-важно от здравето няма. Малкият се оплакваше от остри главоболия. Препоръчаха ЯМР, за да се отхвърлят по-сериозни диагнози, които ние дори не смеехме да произнесем. Слава Богу, ЯМР е чист. Засега диагнозата е детска мигрена. Та да са ни здрави децата и ние покрай тях е най-важно.

Ема се оплаква вече няколко пъти от много силно главоболие и й давам обезболяващи. Вероятно е същата диагноза. Лекарят какво каза за причина и лечение?

Общи условия

Активация на акаунт