Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 366
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Салатка от сурово червено цвекло, морков и зелена ябълка, с лимон, зехтин, сол и скилидка чесън:

Скрит текст:
Нямах магданоз и орехи, но и така е много вкусна тази салатка.

Пп Malika, купувала съм готови миксове зеле с моркови, един път и с цвекло съм купувала, но не са точно моето нещо. Микс зелени салати не съм купувала. Обикновено от Лидъл вземам бейби спанак и рукола в тарелка. Доволна съм, но от миксовете не съвсем. Grinning

# 91
Вместо запис лава кейка на дъщеря ми 😋

# 92
Аз днес се отчитам на порции: обяда е парти бутчета с картофи и грах от свеки:

Скрит текст:
И от снощната вечеря:

# 93
  • Sofia
Цоп и аз в новата тема... Карахме грипна ваканция, та почивах от ранното ставане за кутиите с храна.
Вкъщи пък не съм готвила нещо интересно или непоказвано и така... От днес пак съм с кутиите.
Та ето една салата Уолдорф, с участието на жълтата ряпа (брюква) Simple Smile

# 94
Шаран с кисело зеле 
Благодаря на Бианка за споделената рецепта! Flowers Tulip

Фалшива лазаня

Напукани портокалови сладки

Не ми се получават толкова напукани.....

# 95
# 96
Чета ви , но все забравям да снимам. Днес обаче се сетих 😊

Бисквитена торта с крема сирене

Вечерята в действие - пилешко с гъби с маги фикс

# 97
  • София
Яйца на очи с кисели краставички и бутчета със зелен фасул, на фурна.

# 98
Деспи,Лабрекс,Джаста,много сте мили, момичета,благодаря.
Днес съм добре,даже с кучето излизах.Готвих това-пил.бутчета и броколи с масло и чесън

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 19:07 от Peggy Bundy

# 99
Последните две парченца от вчерашния кекс, който не успях да снимам цял. Дори ММ ми ме попита дали вече пека кексове по половинка. С много орехи и ябълки.
Скрит текст:

Тарталета, изглежда невероятно. Много моля за рецептата.. HugBlush

# 100
  • Mediterraneo
О, благодаря ти. Кексът е елементарен, правя винаги по тази рецепта, като разнообразявам с аромати и добавки.
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко с 1 к.л. сода
1 и 1/2. ч.ч. брашно
В случая съм сложила и една настъргана ябълка, както и счукани на едро орехи( на око). Често деля сместа на три, в едната слагам канела, в другата какао. Понякога го оставям само бял, но пък слагам замразени плодове. Вариации много, но все на око ги правя. Настъргани лимонени и портокалови кори, ванилия, есенция ром или бадем, каквото ми хрумне слагам на момента. Така хем всеки път е една и съща рецептата, хем всеки път е с различен вкус за радост на домашните.

# 101
  • Bарна, морето, сините вълни

Оризов кекс със сладко от сушени червени боровинки

Царевичен хляб
Скрит текст:

Яхния с обикновен и сладък картоф и свинско

Сладки картофи и пуешко бутче с моцарела

# 102
пеп-4о, може ли рецепта за чесновия пастет? Като малка в селото на майка ми правиха нещо подобно и много го харесвах, но за съжаление когато станах на възраст да готвя, вече нямаше от кой да поискам рецептата Disappointed .
рецепта е силно казано, ето го http://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html
просто фино счукан чесън със сол и малко по малко към него наливам олио и пак пасирам - става като кашица и не е толкова лют.  Пробвала съм с пасатора, като майонеза, но не става толкова нежен.

кисело зеле с джолан у нас от вчера http://pep-4o.blogspot.com/2016/02/blog-post_19.html

днес дивеч  Simple Smile фотосесия от тавата, че го разпределих в кутии Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post.html

супа топчета   http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

и яйца на очи

# 103
  • Варна

Св. ребра и вино от Лидъл, печени картофи - домашно отглеждани от Девин, салата - печен пипер, розов домат и турско сирене, дунапрен хлебчета от Ваня

# 104
Домашна кокошка в две ястия, супа и с булгур и ориз.

Общи условия

Активация на акаунт