Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 642
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Леле, в тази уютна и вкусна темичка, човек и да е ял, пак огладнява.
Страхотни неща сте приготвили, момичета.
От мен един аперитив преди вечеря:

И вечерята: мариновани пържолки и ребърца на скара, ориз балдо със зеленчуци и домат за гарнитура:

Скрит текст:

# 211
Уханен топъл коблер с ябълки

# 212
У нас салатка,

майонеза от авокадо

и пилешки пържоли с картофи на фурна.

# 213
Ани, много хубави бисквитки. Може ли рецептата!
https://www.bonappetit.com/recipe/sour-cream-biscuits-with-sausa … intcid=inline_amp
Заповядай. Кажи ако имаш нужда от помощ за превода. Това което аз променям е че слагам малко чедър и при прегъването на тестото мажа с масло.
Да не е спам, вечерята

# 214
# 215
  • Sofia
Когато се успиш, суфлето отиде...
Едни прости бъркани яйца със сирене и домат. Wink

# 216
  • там където има винаги вятър
Пърленки - вида им малко е Thinking всяка за себе си Sweat Smile

Солени мъфини - със сирене, колбас, кисели краставички.

# 217
  • Mediterraneo
Лазаня

Супа от свинско месо

Султан кебап. за първи път правя, но определено влиза в менюто ни!

Скрит текст:

И ориз със свински ребърца

# 218
Тарталета , по коя рецепта ти е "Султан кебапа" ?-заплени ме !

Печени пилешки кожички (Тайна , 😘)-хапнах си ги сама вместо джънк , докато си четох темите във форума...

Солени мъфини (Поли 🌻😘)

# 219
  • Mediterraneo
Тарталета , по коя рецепта ти е "Султан кебапа" ?-заплени ме !

Да ти кажа, май е съвкупност от няколко. Прехвърлих няколко рецепти да видя принципа на приготвяне само. запържих патладжан на кубчета; после праз, морков и зелена чушка. Накрая пилешко филе на хапки. Смесих всичко, добавих консерва грах и доматено пюре. Завих топките, залях с бешамел и поръсих с моцарела и гауда( обикновено тези сирена купувам готови настъргани). По желание на ММ, следващия път ще го залея не с бешамел, а с доматен сос.

# 220
  • Варна
Красиво,вкусно и апетитно е от всички...за днес в почивния ден малко пържолки,рибка,миш- маш,палачинки,портокалови мъфини с шоколад и кашкавалки
Желая ви уютна и топла вечер  Flowers HibiscusTwo HeartsFlowers Hibiscus

# 221
  • София
denyil, успя ли да ги докараш до хрупкави?

Аз колкото да не е без нищо - принцеси от вчера и едни американски палачинки.Днес е мусака, даже не съм я снимала.

# 222
  • Sofia
У нас - Зелен боб яхния.

# 223
И аз със султан кебап, ама не баш....Корите се оказаха отвратителни, трошат се, късат се, с триста зора завих нещо там, после гаудата не знам що не щя да се зачерви. Единственото хубаво беше, че се получи все пак нещо вкусно. Simple Smile Следващия път турски кори ще си търся.

# 224
denyil,  ти ме разби! Обожавам пилешки кожички, но някой друг да ми ги изпържи и да има соев сос. Simple Smile За сега съм ги яла само на 3 места( София, Пловдив и Панагюрище), без да броя вмирисването у дома Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт