Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 482
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Reniiito, моят бебок е с много силен рефлукс и с киселини, та какво ли не съм пробвала, но повечето неща нямат ефект. Ще трябва да сме търпеливи и те ще си го израснат. Гастроентерологът ми каза, че повечето деца го израстват между 6 и 8 месеца. Най-важно е след хранене да се държат бебетата изправени 15-30 мин. Като сте на АМ можеш да питаш за анти рефлуксно мляко, но ако бебките наддават и си връщат без нещо да ги тормози - не се притеснявай Simple Smile  Иначе чайчето се води храносмилателно с лайка и анасон, но аз го давам за рефлукса защото лайката успокоява киселините. Ако трябва да съм честна няма особен ефект, но все пак давам по няколко глътки след като върне, за да му се оправи вкуса. Ако решиш пробваш да знаеш, че лайката е алерген и след като дадеш първия път трябва малко да изчакаш и да наблюдаваш за алергична реакция.

В началото малкият като започна да спи през нощта и аз не се цедях и ми намаля кърмата. Сега цедя преди да легна всеки път и през ден ставам през нощта да цедя.

# 181
Свекър ми и той все казва, че малката иска да я вземем и разбира се той е пръв доброволец 😁 тя е кръстена на него и направо така й се радва, чак още се чудим, вдетинява се покрай нея 😃

Иначе аз гледах една мека гимнастика, ще приложа снимка:
А килимчето е ето това:

А относно нощната пауза, малката спи по цяла нощ от почти 3 месеца вече, никога не съм се цедила.
И мен майма ми ме караше да давам вода, но я отрязах, не ми трябват непоискани съвети. Изгледала била две деца, хубаво, но това е моето дете. Иначе и тя ми казва - виж жадно е или виж иска да я вземеш, как го разбра от камерата на телефона само не знам. Прочела съм и съм се запознала с мнения по въпроса. Свекърва ми е изключително съобразителна и не налага мнение за нищо жената и слаба богу. Педиатърката ни каза както преценим, бебето е само на кърма. Но принципно няма как друг да ме убеди да давам или не ако аз вече съм решила.
Активната гимнастика на ИКЕА е страхотна, малката й се радва толкова много, тя е дървена съвсем обикновена, но е много яка, малката хваща елементите, тегли ги към нея, мести я цялата вече Grinning
Майките, които кърмите, ако бебето прави по-голяма пауза ставате ли да се цедите. Бебка и снощи спа от 22:00 до 06:00 и се чудя дали да не ставам в 03:00 да се цедя, за да не ми намалее кърмата.

# 182
От тази гимнастика ли сте доволни?:

# 183
Здравейте и от нас.
Мнооого сте писали,ще се върна да чета докато палечко спи.
Крусти имаме малко,сресвам и падат по малко.
Вода не пие много,давам,но повечето пъти дъвче бабата или я бута с език.
За съня не мога да се оплача,- вечер хапва в 20 часа,заспива и се буди чак 6/7 часа сутринта.
Спи си в кошарата, вече не е при нас,но прави едни номера- дърпа с ръчички  одеалото  и се завива през глава,така няколко пъти вече и вечер и през деня и мен ме е страх да не се задуши и вече е с чувалче.
Смее се с глас,вече поиграва малко с активната гимнастика ,но като цяло най-обича да си говорим на неговия език и да играем заедно.
Някой започна ли да захранва?
Ние още сме на 130мл Лактана и къде я изяжда,къде не...но се нахранва,яде някога и през 5 часа. Има ли други като нас да хапват толкова малко?

# 184
Аз имам тази меката, а дървената също ми се струва добре, защото по лесно може да в местиш където искаш и отдолу няма значение каква е повърхността.

# 185
Reniiito, моят бебок е с много силен рефлукс и с киселини, та какво ли не съм пробвала, но повечето неща нямат ефект. Ще трябва да сме търпеливи и те ще си го израснат. Гастроентерологът ми каза, че повечето деца го израстват между 6 и 8 месеца. Най-важно е след хранене да се държат бебетата изправени 15-30 мин. Като сте на АМ можеш да питаш за анти рефлуксно мляко, но ако бебките наддават и си връщат без нещо да ги тормози - не се притеснявай Simple Smile  Иначе чайчето се води храносмилателно с лайка и анасон, но аз го давам за рефлукса защото лайката успокоява киселините. Ако трябва да съм честна няма особен ефект, но все пак давам по няколко глътки след като върне, за да му се оправи вкуса. Ако решиш пробваш да знаеш, че лайката е алерген и след като дадеш първия път трябва малко да изчакаш и да наблюдаваш за алергична реакция.

В началото малкият като започна да спи през нощта и аз не се цедях и ми намаля кърмата. Сега цедя преди да легна всеки път и през ден ставам през нощта да цедя.
Много повръщат, но си наддават по 800-900 всеки месец  ( Вече гоним 5 кг) Simple Smile Педито каза, че няма нищо притеснително, ама мен ми е много мъчно като ги гледам, че се мъчат всеки път. Аз им давам след обилното повръщане по една глътка вода да оправят вкуса, но мога да пробвам и с чайче Simple Smile Hug

# 186
Да, аз имам тази. Понякога отгоре на дървеното й слагам любимата кукла и се мъчи да я стигне и така доста се занимава на нея.
От тази гимнастика ли сте доволни?:

# 187
Diva19
Аз ставам да се цедя, защото имаше един период, в който не го правех, и забелязах, че кърмата ми намаля (но от това, което съм чела по форумите, май при всеки е различно).

# 188
Здравейте,
Отдавна не съм се включвала, но си свалих едно приложение за упражнения и сега малкото ми свободни минутки ги ползвам за клякания и планкове. Smile Онзи ден пак се премерих и вече много се сдухах. Пак съм +6кг, а след изписването бях само +4. Но с това кърмене няма как. Един ден да не ям стабилно и кърмата определено намалява и бебека започва да стои по 1 час на гърда и да се сърди. Явно с упражнения трябва да стане работата.
А иначе тя си спи от 22 до 6 още от самото начало и не ставам да се цедя. Случвало ми се е само 1-2 пъти да заспи по-рано и гърдите ми да се препълнят и тогава се събуждам от болка в тях. В такъв случай съм ставала да изцедя малко, колкото да спадне напрежението, но ако са спокойни няма нужда. Само да отбележа обаче, че сега с второто много по-бързо и лесно ми се рагулира кърмата. С първото бебе имах по-чести кризи с липса на кърма, или пък буци, подути и болезнени гърди. Та с две думи- гърдите сами ще си покажат има ли нужда от цедене. Simple Smile
За крустите не правя нищо, а и с баткото не правех.Те са си съвсем нормално нещо, което пада от само себе си. Зачудих се защо пък някой педиатър ще се скара за тях? Проблем ли са?  Косата я мием на 3-4 дни със Себамед шампоан.

# 189
Мамита,бебоците ви имат ли още тремор и си търся някоя мама за разходка от град Пловдив ( Съдийски или Тракия около Мебелна къща )

# 190
При нас крустите са много и са проблем, защото го сърби главата и се буди на всеки час да се чеше. По принцип знам, че не са проблем и ако няма дразнене, може да не се третират с нищо. При нас са много упорити - мажа и падат. След 2-3 дни пк се появяват. Какво ли не изпробвахме... просто пак си се появяват. Понякога се буди вечер и като му пипна главата, цялата е лепкава. Все едно току-що се е отделило веществото, което ги образува. На следващия ден са засъхнали и гадни, че даже косата му е залепнала за тях. Ужас е. Бяхме днес на дерматолог. Изписа ни някакви неща, пък да видим

Дано ги преборим скоро, че май заради това не спим вечер.

Ние допряхме дървената кошара до нашата спалня и махнахме решетката. Стана като next to me. Е, пак се буди вечер, но поне аз не ставам и не вися над леглото му. Днес съм много по-добре от обикновено.

# 191
Мами, малкия е с атопичен дерматит. Има ли и други бебоци? Не е много голям обрива, предимно по сгъвки,но челцето го сърби и се дращи много. Днес бяхме на лекар и изписа мазила, едно от които е с кортикостероиди, но явно друг начин няма. Препоръчаха ни и изследване за хранителни алергии преди захранването, за да знаем какво правим, а не да гадаем. Боцка се пръстчето и не боли.

# 192
Мами, малкия е с атопичен дерматит. Има ли и други бебоци? Не е много голям обрива, предимно по сгъвки,но челцето го сърби и се дращи много. Днес бяхме на лекар и изписа мазила, едно от които е с кортикостероиди, но явно друг начин няма. Препоръчаха ни и изследване за хранителни алергии преди захранването, за да знаем какво правим, а не да гадаем. Боцка се пръстчето и не боли.
На моята бебка миналата седмица й се появи едно сухо петно на крачето, мажа я с Егзомега на А-дерма.

# 193
Ние сме с атопичен дерматит. От около 2 месеца го борим. Супер упорито... днес пак бяхме на доктор. Изписа едно кремче имуносупресор (по-лека версия на кортикостероид) - Протопик се казва. Отделно ни даде нова козметика за мазане и каза 3 пъти на ден минимум. За захранването ми лаза, че няма проблем. Също понеже е на кърма каза да спра да спазвам диети, защото само се мъча.

Ваксини още не сме слагали, заради тая напаст.
Чакаме да се успокои сега и се надявам до края на месеца да ги започнем. Мосля все пак и на алерголог да отидем, ако не се оправи от това лечение.

Козметика всякаква вече измазахме. Досега не е имало подобрение. Днес изписа някаква нова та ще видим. Нещо не мога да разчета рецептата да видя каква е 😀😀😀

# 194
Голямото ни дете беше с атопичен дерматит. Обиколихме де що има дерматолози, алерголози....
Всъщност от опит и много месеци ходене по мъките ще споделя: когато е много тежко положението и кожата е много раздразнена- локално на малък участък тънък слой кортикостероид- май Fucidin H ползвахме. През останалото време яко мазане с Адерма- емолиентен крем.

Общи условия

Активация на акаунт