Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 496
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
При вас къде се настанил дерматита? Ние имаме много по челото, но това допълнително се раздразни от една вълнена шапка. Отделно по сгъвките на глезена и при китките. Другаде големи зачервявания няма. Надявам се бързо да мине.
Усещаш ли бебето да е нервно от сърбежите? Нашият напоследък все недоволства и сега си го обяснявам с факта, че го е сърбяло ...
Ние сме с атопичен дерматит. От около 2 месеца го борим. Супер упорито... днес пак бяхме на доктор. Изписа едно кремче имуносупресор (по-лека версия на кортикостероид) - Протопик се казва. Отделно ни даде нова козметика за мазане и каза 3 пъти на ден минимум. За захранването ми лаза, че няма проблем. Също понеже е на кърма каза да спра да спазвам диети, защото само се мъча.

Ваксини още не сме слагали, заради тая напаст.
Чакаме да се успокои сега и се надявам до края на месеца да ги започнем. Мосля все пак и на алерголог да отидем, ако не се оправи от това лечение.

Козметика всякаква вече измазахме. Досега не е имало подобрение. Днес изписа някаква нова та ще видим. Нещо не мога да разчета рецептата да видя каква е 😀😀😀

Мами, малкия е с атопичен дерматит. Има ли и други бебоци? Не е много голям обрива, предимно по сгъвки,но челцето го сърби и се дращи много. Днес бяхме на лекар и изписа мазила, едно от които е с кортикостероиди, но явно друг начин няма. Препоръчаха ни и изследване за хранителни алергии преди захранването, за да знаем какво правим, а не да гадаем. Боцка се пръстчето и не боли.

# 196
При нас е по коремчето, гърдичките, гръб, рамена, горната част на ръчичките. Въобще по целия торс.
Отделно има супер упорити крусти и често е мнгоо нервен и се чеше по главата и си дърпа ушите.  Дано мине бързо при вас. Ние от около 2 месеца вече се борим. Нямам търпение да дойде пролетта. Дерматитът се обостря от студа. Голяма напаст

При вас къде се настанил дерматита? Ние имаме много по челото, но това допълнително се раздразни от една вълнена шапка. Отделно по сгъвките на глезена и при китките. Другаде големи зачервявания няма. Надявам се бързо да мине.
Усещаш ли бебето да е нервно от сърбежите? Нашият напоследък все недоволства и сега си го обяснявам с факта, че го е сърбяло ...
Ние сме с атопичен дерматит. От около 2 месеца го борим. Супер упорито... днес пак бяхме на доктор. Изписа едно кремче имуносупресор (по-лека версия на кортикостероид) - Протопик се казва. Отделно ни даде нова козметика за мазане и каза 3 пъти на ден минимум. За захранването ми лаза, че няма проблем. Също понеже е на кърма каза да спра да спазвам диети, защото само се мъча.

Ваксини още не сме слагали, заради тая напаст.
Чакаме да се успокои сега и се надявам до края на месеца да ги започнем. Мосля все пак и на алерголог да отидем, ако не се оправи от това лечение.

Козметика всякаква вече измазахме. Досега не е имало подобрение. Днес изписа някаква нова та ще видим. Нещо не мога да разчета рецептата да видя каква е 😀😀😀

Мами, малкия е с атопичен дерматит. Има ли и други бебоци? Не е много голям обрива, предимно по сгъвки,но челцето го сърби и се дращи много. Днес бяхме на лекар и изписа мазила, едно от които е с кортикостероиди, но явно друг начин няма. Препоръчаха ни и изследване за хранителни алергии преди захранването, за да знаем какво правим, а не да гадаем. Боцка се пръстчето и не боли.

# 197
Ние днеc бяхме нa лекaр и той кaзa, че могa дa зaпочa дa го зaхрaвaм лекa полекa.  Но нa мен ми cе cтрувa много рaно 🤨 Мaмите, които дaвaт водa, в кaкво превaрявaте? Челa бях, че нaй-добре е дa cе вaри в cтъкло, но имaм еднa инокcовa кaнa и cе чудя дaли могa дa я ползвaм

# 198
В момента преварявам в стъклена кана, но до скоро имах иноксова. Не мисля, че има някаква разлика. Аз давам АМ, така че преварявам вода постоянно и просто иноксовата кана изгоря, иначе нямаше да я сменям.

# 199
Bambolina7 може ли да ми дадеш линк на одеалцето което си показала
Иначе и ние сме с мека гимнастика която не ни е кой знае колко интересна в момента краката са ни най интересното нещо ,държим ги на високо,разглеждаме ги и умираме да си пипаме пръстите..тук се коментираше преди дни за захранването доста съфорумки писаха че ще започнат с тиква,първо тя не е ли плод?и второ е сладка?споделих идеята да започна и аз с тиква и ми казаха че трябвало да започна с картоф защото ако го започна с плод нямало да иска да ми яде зеленчуковите пюрета,по опитните да споделят мнение..

# 200
vesenceto_85, моят мечо е от яшните и лекарката ми каза повече от 130-140 да не му давам, защото наддава повечко (ама как жално смуче милия от вече празното шише с надежда да капне още малко) Simple Smile. А каката пък на неговата възраст зорлем я карах с едни смешни количества - 100-110, рядко 120 (уф, като се сетя...). Това бе причина (по предложение на педиатъра, разбира се) да започвам захранването още преди навършени 4 месеца. Тогава по старата схема започнах с ябълка, круша, сливите я разстройваха малко, но после не съм имала никакви проблеми със зеленчуците и месото. На 5-6 месеца простата зеленчукова супа беше голям хит Simple Smile После кашички, попарка със сиренце, четвърт жълтъче, месце и така (дано си спомням правилно). Нашите бебчета са в един ден, нали? Аз като го заведа вдругиден на консултация, ще коментираме и ще споделя тук, искам да почваме вече полека-лека.

# 201
Аз съм на мнение, че е най-добре да се започне първо с зеленчукови пюрета, чак след това плодови. Ще започна захранването след 6-тия месец.

# 202
Здравейте мами и бебета!
Като говорим за захранване в 6 месец Как мислите да процедирате- навършен 5ти и първите дни на 6ти или навършен 6ти и първите дни на 7 ми.  Аз първото си дете захраних на навършен 6ти и началото та 7 ми. Сега мисля първите дни на 6ти.  Мисля да започна с тиквички. Имам мои био от моята градина и ще започна с тях. Започвам вече да си правя подготвителни комбинации,т.е идеи за комбинации.
Планувам да приготвям само домашни пюрета. Специални уреди няма да купувам, ще използвам налични.Както и с баткото , така и сега ще използвам монопродуктови,готови пюрета само за месо - като заешко например. П.с много обичам да си открадвам идеи от готовите пюрета в магазина ☺

# 203
Аз ще изчакам като мине 6 месец, ако може да седи стабилно в столчето значи тогава ще е готова и да проявява интерес към храната когато ние ядем. Дори и педиатърката да настоява аз съм си решила, а и имам кърма защо да не похапне малката. Няма да бързам.
Утре сме на контролен, че прави 4 месеца да видим колко е наддала на кг и височина.
Нещо и на нея ѝ излезнаха петна като розов лишей, а уж ми обясняваше че не се предавал лекарката.

# 204
Розовият лишей е заразен! Преди години бях хванала при проба на дрехи в магазин. Дано бебечето да не го хване.
Аз от няколко дни съм си приготвила разни книги за захранването, но не ми остава време. Бебка е толкова кисела. Досега все едно не съм имала бебе. То е страшно чудо. Венци ли я сърбят, криза на 4 месец ли е? Не знам, ама..... И едвам издържа 2 часа и пак е гладна!

# 205
Аз реших да започвам на 5 навършени, т.е. Другият месец, ще ви кажа как е положението, ако няма някой преди мен, ще започна с картоф ако трябва ще го карам много бавно и по леко до 6м, то реално аз и две седмици мога да седя на един зеленчук. Тоя моят педиатър иска на 4+ да започвам, развиваше ми теории как в Англия така било /проверих и не е така там/, кажете Мамите в Англия как е. И ми обясняваше как е доказано, че колкото по късно се започвало, толкова повече алергии развивали във времето натам, но аз няма да го послушам и ще започна месец по късно, искам да видя на какво ниво ще е развит. Той вече от 10 дни прави обръщането от гръб по корем и се влачи като червей Grinning, та се надявам да започне да седи по- рано от 6+.

# 206
  • not found
Много странна логика - децата след 6 мес. да имат повече алергии от другите захранени по- рано 🤓 Много пъти съм го казвала - колкото лекари , толкова мнения ... да не знаеш кой да слушаш.
Със спането и ние сме зле, спи гушнат или в люлката и когато е преуморен много. Досега такова чудо не е било, презарецжда за 10 мин. и се буди с рев ... и аз започвам да се чудя зъби ли са , какво е , много се лигави, кисел е като се събуди ,а до онзи ден беше едно послушно сладурче , само си заспиваше , само си играеше 😎 Днес искаше да стоя до него до люлката 🤓🤪 Май вече започва да ме работи 😃

# 207
И моят бебчо се върти от гръб по корем от известно време, пълзи (но е много бавен, като охлюв!, изминава например за 2 минути 10 см, ха-ха!). И най- вече: нон стоп преви коремни преси. Умирам от смях и вече чакам да видя плочки на корема му, тъй като яко тренира. Ха-ха!

# 208
Моят път хич не харесва да е по корем. Научи се да се обръща от корем по гръб, защото го мързи да седи 😀 аз го слагам и той веднага се търкулва по гръб. Още докато го връщам обратно, виждам как се подготвя да се обърне пак😂 та, в този ред на мисли не смятам, че скоро би проявил желание да се обръща от гръб по корем сам.

За захранването още не знам точно кога. Мисля да започна със зеленчуково пюре. Иска ми се поне да проявява някакъв интерес къч нашата храна.

# 209
Аз реших да започвам на 5 навършени, т.е. Другият месец, ще ви кажа как е положението, ако няма някой преди мен, ще започна с картоф ако трябва ще го карам много бавно и по леко до 6м, то реално аз и две седмици мога да седя на един зеленчук. Тоя моят педиатър иска на 4+ да започвам, развиваше ми теории как в Англия така било /проверих и не е така там/, кажете Мамите в Англия как е. И ми обясняваше как е доказано, че колкото по късно се започвало, толкова повече алергии развивали във времето натам, но аз няма да го послушам и ще започна месец по късно, искам да видя на какво ниво ще е развит. Той вече от 10 дни прави обръщането от гръб по корем и се влачи като червей Grinning, та се надявам да започне да седи по- рано от 6+.

Масово в Англия, захранват на 6м или когато бебето прояви интерес към храната. Въпреки евтините пюрета, моите наблюдения са, че те дават храна на пара, която детето само си захваща. И аь съм си купила най-продаваната книга тук за ЗВБ но и аз нямам много време да чета. Доста е интересна иначе.

Общи условия

Активация на акаунт