Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 482
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Аз я слагам в чувалче и реално няма как да се завърти.. или поне аз така си мисля 😃

# 511
Моят много спи, през два часа. Докога ще в кара така не знам.
Става в 8, после в 10-11 спи, после 14 спи, после 17, към 19 пак и ляга към 21.
Спи по 30 минути като будилник е, заспива и знам че имам точно 30мин.
И моята Емма точно така спи на два часа по 30 минути. И аз така като заспи си знам,че имам точно половин час. Но напоследък трудно взе да заспива. А преди можеше сама като я оставя. Сега иска на ръце пак. През нощите пък от будене на два часа, сега понякога е и на един - по-зле и от новоредено.Четох за регресия на съня в 4 тия месец и разбира се не ни пропусна и това. Дано мине по-бързо,че малко съм недоспала всяка сутрин. Мечтая си да започне да спи по цял нощ, ама едва ли ще е скоро. Обеден сън 3-4 часа също ми звучи нереално при нас. Навън не спи повече от колкото вкъщи, пак е по половин час.

# 512
Bambolina7, малкият не е толкова въртелив, ноооо каката... горе-долу на тая възраст беше - просто както си лежеше си вдигаше двата крака със засилка и се мяташе на една страна, заедно с чувалчето 😁.

# 513
  • София
Хаха. И нашата беба така прави. Вдига краката непрекъснато и понякога даже ми се струва театрално, все едно прави някакъв пърформанс. А понякога се засилва с цяло тяло, дръпва се максимално назад на една страна и се обръща на другата страна. После се плези, диша като кученце и се хили. И това го прави и с чувалчето. Но като е гола е много по-ловка и бърза в движенията.

Bambolina7, малкият не е толкова въртелив, ноооо каката... горе-долу на тая възраст беше - просто както си лежеше си вдигаше двата крака със засилка и се мяташе на една страна, заедно с чувалчето 😁.

# 514
И моят в чувалче не може да се върти и аз спрях да го слагам, защтото ми се струва неудобно.
Иначе много често спи на една кълка, сам си се върти така, аз го оставям да спи както иска, само да спи Simple Smile

И при нас от три нощи е зле положението със съня, не знам какво му стана.

Адски съм изморена вече. Дори и бебето да спи, аз мн трудно заспивам, мозъка ми е мн натоварен. В малкото нощи в които заспивам дълбоко сънувам само кошмари. Понякога по един час лежа с затворени очи и не мога да заспя. Sad
Някой да каже тия бебета към кой месец махат всички нощни хранения. Имам спомени, че към 7-8 все още ядат по веднъж.

# 515
Нашият е в чувалче и това въобще не му пречи. Върти се, вдига краката и иска да ги хване. Сега спи по корем, такова чудо не се беше случвало....

# 516
И ние през деня спим малко - вчера стана на 4м ( спи 2-3пъти на 2 часа .. понякога През целия ден спи за по 25-30мин,друг път (като вчера ) сутринта към 10:30 заспа за 2ч и 30мин ,а после в 15:00 и 18:30 за по 25-30мин ..

Вечер спи ,но се събужда за мляко в 1:30-2:00 и после в 5:30-6:00 ... ,след което пак заспива за час-два ..

Охх ние още имаме газове .. през деня е кошмар.. след почти всяко хранене едно пънене .. стискане на ръцете ..пръцкане ..взимаме го на ръце и както стои става на дъга ,започва един рев и иска да го оставиш .. наистина не разбирам защо така прави .. не съм чула за бебе ,което да не иска да стои в ръце Sad

# 517
Най-сетне една хубава статия за споделеното спане , която да успокои съ вестта на майките и да им даде кураж да правят най-естественото нещо - да спят близо да рожбите си.Не са далеч времената , когато и креватчета не е имало и всички са спяли сгушени на земята - познайте бебето къде е било - до мама. Така съм гледала голямото ми дете .На 7 месеца го сложих в леглото му - проблем никакъв.На 3,5г сам пожела да спи в своя стая.Къремен е 2г .Сега е на 11г -умно , уверено и самостоятелно дете е ! Лятото сам прелетя океана и нито ми е вързан за полата , нито има някаква болезнена потребност от прекомерно обгрижване.За мен това беше и е идеална форма за адаптация на новия живот.Бебето си спи до мен , спокойна е,всички спят......Без оплаквания.
И моята бебка спи по 30 мин през деня през около 2 часа.Навън в количката може и 3 часа😂.Вечер ляга в 9 /след баня/ и сутрин ставаме около 6.30-7 .През нощта не се буди , има леки примрънквания ,при които аз давам гърда - ако е гладна хапва без да се буди , ако не е , спяща само си цоква за успокояване . Вече сме се научили и двете да правим всичко това спейки.
Знам как ще прозвучи, но откакто имам бебе спя повече от преди ☺.Просто си лягам рано и следвам нейният режим.Това ми е другата философия - аз следвам бебето, а не то мен. Все пак аз съм била бебе , а тя никога не е била възрастен ☺.

# 518
BG US обичам да те чета. Simple Smile

# 519
Най-добрият съвет, който чувам от всеки с дете е спи когато бебето спи. Легне ли малката дори и в 21:00 веднага лягаме и ние 😁 изобщо не ни интересува, остовяме всичко да оправяме сутринта. Две сутрини става към 07:00 или 08:00 и както играе на гимнастиката към 09:00 просто заспива. Сутринта към 05:10 стана да яде и ме мързеше да я върна в кошчето и я сложихме между нас, заспа си веднага, но ние спим на пресекулки така с таткото да не я смажем 😁 явно не сме свикнали и се притесняваме иначе е толкова мило като се събудя и тя ме гледа право в очите ❤
Понякога като играе на дивана се обръща на една кълка и рамо, не знам дали за рамото няма проблем да лежи, тъй като е малка още сякаш 🙄
Вие питахте ли педиатрите дали може да се ваксинират по новия калиндар 2020.

# 520
Момичета, четох назад, но не мога да открия от кои роботчета за почистване и миене бяхте доволни (явно е в някоя от старите теми), тъй като днес ще ходим да купуваме? Хубаво ли мият? Навсякъде ли минават?
За ваксините: ние следваме календар 2020 г.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 12:16 от Novichka1

# 521
BG US обичам да те чета. Simple Smile

❤❤❤Чувствата са взаимни!
Аз винаги прекалявам с писането, но си признавам, че нямам приятелки с бебета (все са им по-големички децата,да не казвам   teens ) и вие сте ми единствените сродни души, а ежедневието с бебе е толкова споделително😂😂😂😂😂все ти се иска да си разкажеш .В този ред на мисли, моето е доста самотно.Надявам се да наваксам лятото в България ❤❤❤

# 522
Мисля да взема бънджи, но не знам от кой месец може да се ползва. Някой наясно ли е? Ако сте ползвали преди. Паяк не мисля да взимам а от тези уолкър или как се пише не знам точно. Нооо бънджи мисля, че ще ми е от полза понеже от сега иска цял ден да скача в ръцете ми, да стои прав и има голяма опора в краката, но пък аз оставам без ръце 8,200 е вече и постоянно съм с мускулна треска😁

# 523
Golden, доколкото знам ротавирусната ваксина тр да се започне до 20та седмица, така че нямаш  много време за мислене.

За бънджито не знам, но предполагам, че поне тр да може да седи самостоятелно и да изявява желание да ходи. Предполагам след 7-8месец.

Ние сме ужасно зле със съня от почти месец вече. По-зле от новородено. Буди се почти през час, много неспокоен. През деня също не спи - има 2 дрямки по 15мин и в количката каквото спи. Ако не излизаме, изобщо не мигва и цял ден реве.

Мисля, че и зъбките се обаждат вече - зверски се чеше и ръмжи докато дъвче. Ако не дъвче нищо - реве. Взех му този гел дентокинд, ама не виждам особен ефект.

Отделно май и коликите се връщат, та започнах пак да давам пробиотик, та да видим....

Цирк сме ние.. хем зъби, хем колики, регресии и не знам си още какво. С таткото сме на ръба на силите си и само се караме. Снощи спах от 2 до 4 и после от 7 до 8.. три часа за денонощието и днес не знам разболявам ли се или просто от недоспиване не се чувствам добре, ама не мога да събера сили за банята на детето.

Взимам го и при мен на спалнята, но така изобщо не мога да спя - само се притеснявам да не го смачкам.

Малко се наоплаквах, ама през тежък период преминаваме. Отделно днес майка ми ми заяви, че не съм чела достатъчно книги и затова не спи малкият.

# 524
  • София
Моята беба неистово се опитва да си сваля чорапите като си търка краката един в друг. Даже успява. Единият крак го е одрала с ноктите на другия. Крачетата й са влажни имат мирис на изпотено и са зачервени отдолу. Дали не са някакви гъбички? Как мислите? Като я събуя боса и гола си е абсолютно спокойна и не спира да пее и да бърбори.

Общи условия

Активация на акаунт