Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 428
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Веднъж сложихме малката между нас и не сме мигнали цяла нощ, много се притеснявах да не ѝ направим нещо. Сутрин я взимаме при нас да я гушкаме. Кошарката ѝ е точно до спалнята ни, мъжът ми спи до нея и като не заспива ѝ подава пръст тя се хваща и така заспива.

# 106
Нямам по-голямо дете, но сегашното не го слагам при нас на спалнята. Слагахме я като беше много мъничка, имаше колики и аз се притеснявах да е сама в креватчето - но за не повече от 1-2 часа на нощ. Аз не мога да спя спокойно, ако е между нас. Мъжът ми спи дълбоко, върти се рязко, размята ръце - като нищо ще я удари, както мен, не веднъж. А и не искам да свиква така.

Ако имаш възможност премести креватчето по-близо до теб или използвайте тези тип "next to me" щом не спи спокойно.

# 107
Аз по въпроса със спането бях категорична още преди да забременея, малката си спи в креватчето. Доста време ми отнемаше отначало да я приспя, и сега има вечери, в които като я оставя се събужда и така 3-4 пъти, но не искам да спи при нас. Първо, че ще се притеснявам, второ е и опасно. Иначе през деня спи гушната в мен, но нощем си е в легълцето.

# 108
Popovausmivka, благодаря за полезната информация.
Момичета нямат край моите здравословни драми. Отново ми се възпалиха венците. Този път отидох при друг зъболекар и се оказа, че зъба, който правих като бременна не е направен както трябва и е за вадене. Болката беше много силна и се съгласих. Днес го извадиха с 300 мъки. Бях приготвила на бебка размръзена кърма с идеята да пропусна поне две кърмения. Никакъв шанс. Категорично отказа да пие от 3 вида шишета и лъжичка. Страшна драма - много плака, а тя попринцип не плаче. Звъннах на телефона за консултации на НАПК и дамата ме увери, че няма проблем да кърмя след упойката. Вече бях в тотална безисходита и я накърмих. Толкова много не е плакала. Хапна около 10 мин и сега спи. Аз още плача и не мога да се успокоя! Не знам какво че стане ако се наложи пак да се храни с шише. Може ли някой да сподели опит ако му се е случвало?

Здравей, Аз съм в същия цирк от 2 седмици. Чистиха ми каналите, лекуваха го и ми вадиха  друг зъб. + антибиотик (който се оказа ненужен и за малко да я оскубя оная зъболекарката, но това е др тема)

Та , мин седмица бях на зъболекар и  оставих шише на свекървата, цедих, цедих с 300 зора. Върнах се, а бебка не искала и да го помирише тва шише.  А уж е на томи типи , беберон най-близък до майчинаите гърди/ зърна. Почти всичко бебета ги приемали суоер от първия път. Дрън дрън. Аман от реклами.

Само като се замисля колко се притеснявах и смятах кога ще е гладна, за да го запазя в удобен час,  а тя..... Не е плакала и  като се прибрах я кърмих,  не съм спирала. Щом зъболекаря знае че кърмиш и ти я е бил, не се притеснявай.
Аз плаках за зъба ми, голяма мъка ми е да вадя зъб, а вече съм  -1.

# 109
И аз бях на това мнение и досега винаги си е бил в креватчето, нооо от няколко седмици положението е много зле със съня. Постоянно се мята, ставам през 20минути да го галя и да му държа ръчичка. Мисля, че го сърби главата. Има и дерматит, та сигурно от това е толкова неспокоен. А аз от толкова пъти ставане през нощта съм още по-изморена. Имам чувството, че ако просто седя будна ще ми е по-добре. Отделно таткото като беше болен сега, бях самичка и грам няма почивка. Та буквално цял ден със свито сърце си мисля за вечерта. И мен ме е страх да го сложа между нас на спалнята - таткото е опасен 😄 затова се чудих хората, които спят така как го практикуват.

В този ред на мисли, тази съботс ще има уебинар на нани нани бебе за проблемите със съня на бебета от 0 до 6 месеца. Може би няма еа е зле да се вклпча

Аз по въпроса със спането бях категорична още преди да забременея, малката си спи в креватчето. Доста време ми отнемаше отначало да я приспя, и сега има вечери, в които като я оставя се събужда и така 3-4 пъти, но не искам да спи при нас. Първо, че ще се притеснявам, второ е и опасно. Иначе през деня спи гушната в мен, но нощем си е в легълцето.

# 110
И двете ми дечица спят в техните си легълца, разположени от двете страни на спалнята. Каката (на 3 години и 3 месеца) заспива там с приказки, а бебо го полюшвам на ръце да се унесе и го слагам в полусън в неговото легло-люлка, след което го потупвам по дупето шъткайки, докато напълно заспи 🤪. Случваше се малкия да спи между нас в периодите с колики, а сега много рядко. Според мен не е късно за бебенцата да се научат да спят отделно, дори да са спали само при вас - нещо подобно беше с каката, която към петия-шестия месец окончателно напусна спалнята, че е страшен въртел (но пък никога не е спала нощем сама в стая).

# 111
  • not found
Всяко дете е различно , нашия батко спа много дълго време при нас в спалнята , но той не е виновен , аз си го направих така ... Тойнот новороден си спеше при мен , с малкия си бяхме казали, че ще си спи в леглото, там спи, но ако ми се наложи го слагам при нас , не мога да будувам и да не спя. Стига ми, че всяка вечер ставам по никое време да го храня , не спя ли ставам раздразнителна и крива 🤩🤣 Предпочитам да се наспя, таткото ако ще ми играе джудо в леглото ще го пратя в хола да спи .

# 112
Моята бебка си спи само в леглото през ноща. Майка ми само ми повтаряше да не я уча да спи при нас и да я науча да заспива сама. Взехме кошара тип "next to my" и съм много доволна. Дори в момента все още се побира в гнездото, което слагаме в кошарата. Топ покупка са и двете. Много ми е удобно нощно време. През деня спи както дойде. Баща и също много рита и се върти, а и аз нямах доверие на себе си! Той често боледува и много започна да хърка та спи и в хола, но дори и тогава не я  слагам до мен!
Още не съм купувала легло и не си представям как ще стане трансформацията.
Още не съм я научила да заспива сама. Гушкам се, люшкаме се. Пеем си.
Разбирам  и мамите, които спят с бебетата, за да са спокойни и да могат и те да се наспят. И на мен ми е много важно през деня да съм адекватна. Моята дъщеря спи сравнително добре с 1 нощно хранене. Ако успеете сега да ги свикнете в леглото после ще ви е по лесно, макар че и това не е гаранция. Детето на познати си спеше само в креватчето, но след това до 11 годишно катогорично отказваше да спи само в стая.
Някой беше споменал, че е давал някакви английски прахчета за зъби. Какви са? Как ви действат?

# 113
Здравейте мамита Blush Чета ви с голям интерес, когато успявам да намеря време. Надявам се да ме приемете и да си бъдем взаимно полезни Hug Накратко станах мама на две прекрасни момичета, но твърде рано 30г.с. на 08.10.19 се появиха Димана 1390 кг цели 36см и Петя 1560 кг - 44см. След доста време изкарано в неонатологията и много тревоги сега се гушкаме и се радваме едни на други Heart Надявам се всичко лошо да е зад гърба ни и да ни предстои едно незабравимо детство People Two Women Holding Hands Накратко при нас от скоро почнахме да се усмихваме, а вече и да правим опити за първото агу, макар и плахо Heart Eyes Коликите още ни тормозят - главно вечер (незнам при вас как е - има ли някое мамче с бебчо с колики или вече са отшумели ?) Мили мами радвам се, че ви има Hug

# 114
Здравейте мамита Blush Чета ви с голям интерес, когато успявам да намеря време. Надявам се да ме приемете и да си бъдем взаимно полезни Hug Накратко станах мама на две прекрасни момичета, но твърде рано 30г.с. на 08.10.19 се появиха Димана 1390 кг цели 36см и Петя 1560 кг - 44см. След доста време изкарано в неонатологията и много тревоги сега се гушкаме и се радваме едни на други Heart Надявам се всичко лошо да е зад гърба ни и да ни предстои едно незабравимо детство People Two Women Holding Hands Накратко при нас от скоро почнахме да се усмихваме, а вече и да правим опити за първото агу, макар и плахо Heart Eyes Коликите още ни тормозят - главно вечер (незнам при вас как е - има ли някое мамче с бебчо с колики или вече са отшумели ?) Мили мами радвам се, че ви има Hug
Добре дошла! Simple Smile
При нас коликите уж затихват (родена е  а 06.10.), но знам че при всяко детенце е индивидуално и тъй като твоите госпожици са избързали с появяването, може би ще продължат повече време и коликите. 🙄
При племеника ми, койтонсе роди в 35 г.с. продължиха до края на 5-тия месец.

# 115
Това са прахчетата, давах ги 2 вечери, но не знам дали бяха зъби, тъй като бяхме на друго място, прибрахме се и вече не е нервна, но пак си смуче юмручето и пръстите и се лигави. Знам от доста позначи, че помагат иначе.
Гледах столчетата за хранене на Икеа и ми се стреват едобни и практични имат и добра цена. Харесвам дървените, но 200 лв за столче ми се стреват доста.
Моята топ покупка е активна гимнастика от Икеа, малката по 1 час върти и играе на нея.
Иначе кошарка до спалнята е страшно удобно , лежим и само люляме 😁
Колики мисля, че и малката има още, но не толкова силни, на 11.02 става на 4 месеца, а още давам капки.

# 116
Reniiito  най доброто предстои. Наистина е възможно да имат по дълго време колики заради ситуацията, но ще мине и това. Важното е, че бебетата са добре пък и за 30гс са били добри килца.
Ще те впиша на първа страница.
Diva19 и аз гледах столчетата на ИКЕА, понеже предлагат да ми подарят такова, само ще си купя възглавничка за него, продава се отделно, за да стане по меко.

# 117
Аз не знам как ще разбера, че малкия е кисел заради зъбите, най-вероятно някое зъбче като се покаже 😁 Пък и мисля позитивно, че няма да плаче много.
Иначе ние спим и в кошарата и заедно. Когато бях бременна купих една голяма дървена кошара с шкафчета отстраним и бях голям оптимист. Сглобихме я в спалнята на има-няма метър от леглото. Е да, ама той твърдо отказва да спи толкова далеч от мен и още като беше новородено спеше на гнездото в спалнята. После купих най-обикновена кошарка с мрежа отстрани, за да може да ме вижда и я долепих до леглото и през повечето време там спи.
Само когато има киселини или е превъзбуден от деня го слагам от моята страна на леглото да спи и да се гушкаме, защото само така се успокоява и изкарва нощта. Аз спя много леко и малкия и той, през нощта ако има някакъв шум веднага се събужда и като е до мен му ш-на малко и заспива. Иначе смятам след време да взема една преграда за легло и да я сложа от моята страна, така като спим няма да се притеснявам, че ще падне.
И да ви се оплача, аз режим на моят хубавец не мога да му направя заради пустия рефлукс. Три дни спеше супер с три дрямки през деня и в 9 дори си заспиваше сам, но вчера такива киселини го хванаха и цял ден не спа и цяла нощ мрънка... и сега за да спи го разхождам в раничката из апартамента като някаква умопобъркана. Какви ли изследвания не му пуснах на бебечо, пък сиропи пи, пък диети правих, АР мляко пи и ефекта няма и няма. Явно ще е мъка докато го израсте, добре че поне наддава, ама цял ден мрънкане и вече не знам гука ли или киселини има ...

# 118
  • not found
Дървено столче за хранене има в Айко , беше намалено скоро около 60 лв.
Скрит текст:
Аз се чудя дали да купувам изобщо.
Кошарата ни е текстилна или как се води не знам , дърпам я вечер до леглото да милвам бебето, после я бутам до стената да мога да ставам спокойно , единственото неудобство спрямо дървената е това , че трябваше допълнително да купуваме шкаф за дрешки и всички необходими козметики на бебчо.
А тези прахчета английски ли са ?

# 119
Да, английски, хомеопатични. На мен ми ги донесе позната от там, но се продават и тук. В интернет може да ги намерите.
Дървено столче за хранене има в Айко , беше намалено скоро около 60 лв.
Скрит текст:
Аз се чудя дали да купувам изобщо.
Кошарата ни е текстилна или как се води не знам , дърпам я вечер до леглото да милвам бебето, после я бутам до стената да мога да ставам спокойно , единственото неудобство спрямо дървената е това , че трябваше допълнително да купуваме шкаф за дрешки и всички необходими козметики на бебчо.
А тези прахчета английски ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт