Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 467
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Хаха ох, като ви чета се сещам, че и аз бях така с първото дете. Смисъл осъзнах, че ми е безинтересно да си купувам неща. А доста се глезих преди...
Всичко гледам все за децата. За мен трудно ми става интересно нещо. За кучето дори ми е по-забавно, отколкото на мен дрехи. Имам подарък goPro камера от 4 месеца и стои в кутията....не съм я отворила, уж я исках. Срам ме е чак хах.

# 136
  • not found
Аз се дразня като избирам дрехи за себе си , покрай нас доста кръщенета има последно време , а аз съм още 20 кг над моите си 🤪 20 вече свалих , но ми се ще да изглеждам както преди 😂😎 Дрехи си купувам само за поводите , иначе щях да си взема чак на лято . Само да се похваля , че старите ми дънки ми стават , но с роклите си от преди изглеждам потресаващо зле 😂😂😂
За детето купувам умерено дрехи , не обичам разхищенията .

# 137
За съжаление никак не ми намаля желанието за покупки за мен и мъжът 😁 толкова неща си харесах и взех. Взимам и на малката, но не много защото знам колко бързо ги израства.
Давате ли вода и по колко на бебетата, аз още не съм, но от няколко дни ме следи винаги когато пия вода. Изцяло е на кърма и сметнах до момента, че няма нужда, но сега се замислям вече.

# 138
За съжаление никак не ми намаля желанието за покупки за мен и мъжът 😁 толкова неща си харесах и взех. Взимам и на малката, но не много защото знам колко бързо ги израства.
Давате ли вода и по колко на бебетата, аз още не съм, но от няколко дни ме следи винаги когато пия вода. Изцяло е на кърма и сметнах до момента, че няма нужда, но сега се замислям вече.

Аз му давам вода отдавна. Мързи ме всеки ден, защото преди с шишето - стерилизирай, преварявай, а той не искаше да пие. Сега се изхитрих-преварявам и давам с една пипетка и той гълта и се кефи.

# 139
Аз давам вода . На АМ е , но и преди , когато беше на кърма пак и давах. Между храненията предлагам и тя си пие по малко. Гледай да не и даваш преди хранене. Трябвало да има 1 час до хранене , за да не се напълни стомахчето с вода само. Не знам защо говоря в женски род хахахха

# 140
  • Пловдив
Хахах ох хора, така ми разведрявате. На един хал сме с тия мозъци полуработещи. И като ви чета , докато кисна по цял ден у нас и ми е забавно. Все влизам да видя кой какво е казал.
Ние не пием вода. Педиатърката каза със захранването. Купих едно шише бебешка вода. Освен да я стопля, защото на стайна темп ми се струва студена..вие на каква темп им я давате? Кърмата е 36 градуса нали...?! Или е по-малко ..мислех и аз варианта с пипета. С шише пробвах, но без успех, иначе знам, че между хранения се дава да не пълни корема.
Днес сме навън..едно слънце тука и 6 градуса. Обаче е ветровито и ще изкарам около 1 час.
Дана всички успеете да излезете.

# 141
Diva, и моя ме гледa кaто пия водa, едно жaдно тaковa 😀🤔 И aз cъм cе зaчудилa от когa дa зaпочнa дa предлaгaм водa, cкоро cигурно.  Във форумa зa кърменето кaзaхa cлед шеcтия дa зaпочнa c водaтa.

# 142
Здравейте мами! Аз давам вода на бебчо още от 1-вия месец. Той пие по съвсем малко( между храненията). Аз имам да споделя няколко неща и съответно имам нужда от мнения(съвети).
От една седмица бебчо започна да става много нервен(предимно вечер). Започва да си търка лицето с двете ръце много силно и такъв си върти главата.. не знам на какво се дължи. Наблюдавам го и не го прави като му се спи... много странно.. Единственото което ми идва наум е да са венците, защото постоянно си бута юмручето в устата.. гледам му венците- не се вижда да са побелели но е много нервен..
Другото което е, че единственият вариант вечер да се спи е да го вземем  при  нас на лееглоото и така спим, защото постоянно както казах се събужда и се търка и нервничи... Не ми се иска така да го научим и да спи при нас, но на този етап друга опция не намирам.. Трябва да стоя права до кошарата и да му давам бибата през 10 минути.. Така съжалявам че не взехме кошарка тип "next to me"...  ама трябваше да мисля тогава...
оффф надух ви главите Grinning Sad

А, и да добавя-- ще го купя този жираф, дано помогне !

# 143
  • София
Здравейте мами! Аз давам вода на бебчо още от 1-вия месец. Той пие по съвсем малко( между храненията). Аз имам да споделя няколко неща и съответно имам нужда от мнения(съвети).
От една седмица бебчо започна да става много нервен(предимно вечер). Започва да си търка лицето с двете ръце много силно и такъв си върти главата.. не знам на какво се дължи. Наблюдавам го и не го прави като му се спи... много странно.. Единственото което ми идва наум е да са венците, защото постоянно си бута юмручето в устата.. гледам му венците- не се вижда да са побелели но е много нервен..
Другото което е, че единственият вариант вечер да се спи е да го вземем  при  нас на лееглоото и така спим, защото постоянно както казах се събужда и се търка и нервничи... Не ми се иска така да го научим и да спи при нас, но на този етап друга опция не намирам.. Трябва да стоя права до кошарата и да му давам бибата през 10 минути.. Така съжалявам че не взехме кошарка тип "next to me"...  ама трябваше да мисля тогава...
оффф надух ви главите Grinning Sad

А, и да добавя-- ще го купя този жираф, дано помогне !
При нас беше същото при заспиване. Нерви, ръмжене и усилено пипане на ръцете. И непрекъснато търсеше нещо, което да хване с ръчички. Оказа се, че бебата иска да е гушната, когато заспива. Търси физическа близост. Като я взех и гушнах при заспиване, се успокои. И така разбрах, че иска да заспива гушната.

# 144
Благодаря, довечера ще пробвам Simple Smile

# 145
Ние сме в абсолютно същата драма в момента. Мята се и постоянно си пипа главата. През 10 минути ставам... Мисля си, че или са зъбки, или го сърби главата, или му е некомфортно заради обривите от дерматита.. отделно днес бях на една лекция - говориха за регресията на съня в 4месец, та може и това да е...

спим единствено, когато е до нас на спалнята и аз супер много съжалявам, че не взехме next to me... тясно ни е да спим тримата на леглото и таткото ходи в хола на дивана, а ми е много мъчно. Не искам да спим отделени. Все пк сме едно семейство.

С дървена кошара сме и мисля да махнем решетката и да я допрем до леглото. Малкият да спи в кошарата, но хем да е близо до нас, че се чувствам самотна таткото като не е с нас..

# 146
Моят бебешор е същата работа, но не само вечер, а и през деня. Постоянно си търка лицето с ръце или с играчките, дърпа си носа и търка очите, абе все е червен. Като спи на една страна се върти, за да си търка лицето в чаршафа. Юмруците яростно ги завира в устата и чак се ядосва. Крещи понякога с юмрук в устата. Може би са зъби, ама нищо не се белее...

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 08:23 от Jorito99

# 147
Оххх не знам.. дано се поуспокоят и да отмине този период.. и нашият татко ходи да спи на дивана и това още повече ме депресира..
относно дерматита- ние имахме червени петна(като екземи) по тялото, отидохме на дерматолог и каза че не било дерматит( аз много не му вярвам)... както и да е, на една приятелка дъщеря и е с проблемна кожа и ме посъветва да сменя козметиката на А-дерма- купих и кремчето, което е за чувствителна кожа, смених и прахът за пране- на Persil Sensitive и да ви кажа се поуспокоиха петната... даже на някои места изчезнаха..
За кърмещите мами да кажа, че ние сме 4м  само на кърма и не съм се ограничавалав храните(ям си и млечни продукти и ядки), не мисля че би било от това, особено ако се консумират с мярка. Simple Smile

# 148
При нас за жалост тези кремчета не помогнаха... в понеделник пак сме на дерматолог.

Пазих зверски диети един месец и не се оправи. Резултатът= намаля ми кърмата и не му достига сега... вече си хапвам всичко. Стимулирам, но да видим дали не е късно. Така че, ако има друга кърмеща мама с подобен проблем - да внимава с диетите. Аз сега си патя

Оххх не знам.. дано се поуспокоят и да отмине този период.. и нашият татко ходи да спи на дивана и това още повече ме депресира..
относно дерматита- ние имахме червени петна(като екземи) по тялото, отидохме на дерматолог и каза че не било дерматит( аз много не му вярвам)... както и да е, на една приятелка дъщеря и е с проблемна кожа и ме посъветва да сменя козметиката на А-дерма- купих и кремчето, което е за чувствителна кожа, смених и прахът за пране- на Persil Sensitive и да ви кажа се поуспокоиха петната... даже на някои места изчезнаха..
За кърмещите мами да кажа, че ние сме 4м  само на кърма и не съм се ограничавалав храните(ям си и млечни продукти и ядки), не мисля че би било от това, особено ако се консумират с мярка. Simple Smile

# 149
Дайте съвет за крустите. Реша ги и пак се появяват, май няма да се размина с купуването на мазило за незнайна сума. Педиатърката ни даде някакво име да купим, но аз си продължих да го мажа и реша както си правех и изчезват и сега пак, побъркват ме... От това дали ще е дълготраен ефектът или...

Общи условия

Активация на акаунт