Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 538
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моята беба отдавна се завърта от гръб по корем, но после не може да се завърти наобратно. И само вдига дупето и краката и главата и врата и балансира на корем. Относно захранването, и аз мисля да започна с картоф и после с тиква. Мислех след картофа да е морков, но една приятелка ме посъветва да не ги давам един след друг, защото и картофът, и морковът запичали. А тиквата разхлабва. Аз ще ги приготвям сама с уреда за готвене на пара, ще купувам био зеленчуци на Моравско село. Работила съм с тях, познавам ги и им имам доверие. Мислех в началото да давам пюрета на хипп. Но сега дистрибуцията се смени. Преди ги дистрибутираха Авенди, сега Кавен Орбико, които дистрибутират памперсите. Половината асортимент е изчезнал от търговската мрежа. А пюретата, които се предлагат, вече са произведени в Унгария. Сиреч, правени са за източния пазар. Аз в момента давам хипп комбиотик, но го поръчвам от Германия. Един приятел ни го изпраща. Купувала съм и от тук. Искам да ви кажа, че дори на цвят се различават ам от Германия и това, което тук се води хипп комбиотик и пише на етикета, че е произведено ЗА Хипп Германия. Особено имаше една голяма картонена кутия, която бяха пуснали като по-изгоден пакет, с етикет на румънски. Нищо общо със северния елен нямаше. Да не говорим, че когато веднъж ни свърши ам от Германия и се наложи да купя от тук, бебата не искаше да го пие. После се запече. Така става често като се смени млякото. А нали уж е едно и също. Друг път Simple Smile Така че на пюретата изобщо няма да се доверя. Ще купувам само месните заготовки на Плазмон вероятно. Но задължително ще проверя къде са произведени. А кашите вероятно ще ги вземам на Хумана. Защото при тях дори на картонената опаковка на продуктите пише, че гарантират, че са произведени в Германия. Надписите са на немски също. Занимавам се с търговия от 12 години и са ми ясни номерата на дистрибуторите и съм винаги нащрек и много внимавам, какво купувам (ако някой се чуди, дали не съм луда).

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 00:18 от Radi80

# 211
Ето я: https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/baby-toys/0-mont … -za-igri/30372640
Днес я взехме, надявам се да й хареса Simple Smile
Bambolina7 може ли да ми дадеш линк на одеалцето което си показала
Иначе и ние сме с мека гимнастика която не ни е кой знае колко интересна в момента краката са ни най интересното нещо ,държим ги на високо,разглеждаме ги и умираме да си пипаме пръстите..тук се коментираше преди дни за захранването доста съфорумки писаха че ще започнат с тиква,първо тя не е ли плод?и второ е сладка?споделих идеята да започна и аз с тиква и ми казаха че трябвало да започна с картоф защото ако го започна с плод нямало да иска да ми яде зеленчуковите пюрета,по опитните да споделят мнение..

# 212
  • Пловдив
Здравейте.
И при нас има една нервност и сигурно са зъби. Като гледам пак е масово. 2 дни е страшно. Върти се гърчи се чеше си венците. Хапне и избльока всичко...
Спането няма да коментирам. В ръце спи.
Захранването бях писала. И ние мислим от март 18ти , когато ще е на 5 навършени месеца. Как ще удържа не знам..супер.интересна й е храната ни.  Откровено ни зяпа като ядем и мляска с нас. Освен това ни говори докато ние дъвчем и все едно очаква нещо...имам уред на пара..заешкото и месата и аз смятам от пюре да бъдат. Във Виена има избор..съгласна съм за двойния стандарт, уви. И аз съм търговец и ми е ясно. Жалко за нас просто. На Холе видях каши, в био магазина, дали са по-добри от по -масовите?
Въртелива е и енергична, но още не се е обърнала от гръб по корем. Но и няма 4 месеца де.

# 213
..супер.интересна й е храната ни.  Откровено ни зяпа като ядем и мляска с нас. Освен това ни говори докато ние дъвчем и все едно очаква нещо...
Ей това е най-важното условие за захранване Simple Smile И аз мисля да захранвам след минимум 5 навършени месеца, но само ако бебка прояви тези признаци. За сега няма никакъв интерес към храна, а винаги седи до нас на шезлонга, докато ядем.
Готовите пюрета и аз  ще ползвам за разнообразие при месата и при пътувания. Имам наблюдения, че децата понякога свикват с вкуса на готовите пюрета и после отказват домашна храна. А и като ги пробвате ще видите- нямат нищо общо нито на вкус, нито на консистенция, нито на мирис с домашно пюре.Rolling Eyes
Radi, благодаря за препоръката. И аз мисля да започна с био зеленчуци, но постепенно ще преминем на обикновенни естествено. Simple Smile

# 214
Здравейте.
И при нас има една нервност и сигурно са зъби. Като гледам пак е масово. 2 дни е страшно. Върти се гърчи се чеше си венците. Хапне и избльока всичко...
Спането няма да коментирам. В ръце спи.
Захранването бях писала. И ние мислим от март 18ти , когато ще е на 5 навършени месеца. Как ще удържа не знам..супер.интересна й е храната ни.  Откровено ни зяпа като ядем и мляска с нас. Освен това ни говори докато ние дъвчем и все едно очаква нещо...имам уред на пара..заешкото и месата и аз смятам от пюре да бъдат. Във Виена има избор..съгласна съм за двойния стандарт, уви. И аз съм търговец и ми е ясно. Жалко за нас просто. На Холе видях каши, в био магазина, дали са по-добри от по -масовите?
Въртелива е и енергична, но още не се е обърнала от гръб по корем. Но и няма 4 месеца де.
Спокойно, съвсем скоро ще се върти като пумпалче 😁
Малката на 6-ти стана на 4 месеца и изведнъж не мога да я удържа да лежи по гръб 😀

А иначе, тихичко да се похваля, май вече няма колики 😊😊😊

# 215
Къде се продават зеленчуци на Моравско село?
Моята беба отдавна се завърта от гръб по корем, но после не може да се завърти наобратно. И само вдига дупето и краката и главата и врата и балансира на корем. Относно захранването, и аз мисля да започна с картоф и после с тиква. Мислех след картофа да е морков, но една приятелка ме посъветва да не ги давам един след друг, защото и картофът, и морковът запичали. А тиквата разхлабва. Аз ще ги приготвям сама с уреда за готвене на пара, ще купувам био зеленчуци на Моравско село. Работила съм с тях, познавам ги и им имам доверие. Мислех в началото да давам пюрета на хипп. Но сега дистрибуцията се смени. Преди ги дистрибутираха Авенди, сега Кавен Орбико, които дистрибутират памперсите. Половината асортимент е изчезнал от търговската мрежа. А пюретата, които се предлагат, вече са произведени в Унгария. Сиреч, правени са за източния пазар. Аз в момента давам хипп комбиотик, но го поръчвам от Германия. Един приятел ни го изпраща. Купувала съм и от тук. Искам да ви кажа, че дори на цвят се различават ам от Германия и това, което тук се води хипп комбиотик и пише на етикета, че е произведено ЗА Хипп Германия. Особено имаше една голяма картонена кутия, която бяха пуснали като по-изгоден пакет, с етикет на румънски. Нищо общо със северния елен нямаше. Да не говорим, че когато веднъж ни свърши ам от Германия и се наложи да купя от тук, бебата не искаше да го пие. После се запече. Така става често като се смени млякото. А нали уж е едно и също. Друг път Simple Smile Така че на пюретата изобщо няма да се доверя. Ще купувам само месните заготовки на Плазмон вероятно. Но задължително ще проверя къде са произведени. А кашите вероятно ще ги вземам на Хумана. Защото при тях дори на картонената опаковка на продуктите пише, че гарантират, че са произведени в Германия. Надписите са на немски също. Занимавам се с търговия от 12 години и са ми ясни номерата на дистрибуторите и съм винаги нащрек и много внимавам, какво купувам (ако някой се чуди, дали не съм луда).

# 216
  • София
Има ги по хипермаркетите, но там никога не е наличен пълният асортимент. Балев био също ги продават. Най-добре от сайта им: https://shop.biohotel-bg.com/. Доставят с куриер, не само в София. Иначе има и още един сайт myfarm.bg. Там има също разнообразие от зеленчуци от бг производители. Не са био. Тях не ги познавам, но видях, че имат български батати, земна ябълка, пащърнак, дори фенел...
Къде се продават зеленчуци на Моравско село?

# 217
Вчерa прочетох, че Cветовнaтa здрaвнa оргaнизaция препоръчвa зaхрaнвaнето дa зaпочне cлед 6тия меcец. 🤔🤔🤔

# 218
Radi80, благодоря ти за информацията!
Да ви кажа и една смехория, момичета!
И тази нощ ставах 100 пъти заради бебето, после от 5 ч плътно будни и някъде към 9 ч. докато го кърмех съм заспала.... събуждам се в 10:30 ч.(от умора съм била направо в безсъзнание!) и що са видя! Малкият ПРОДЪЛЖАВА да суче! Час и половина! (По принцип яде макс. 15 мин.) Викам си: лелееее, сега ще падне едно повръщане от преяжданеее... а то! Нищо подобно! Толкова е весел и доволен, че няма накъде!

# 219
  • София
Това не се ли отнася само за кърмените бебета?
Вчерa прочетох, че Cветовнaтa здрaвнa оргaнизaция препоръчвa зaхрaнвaнето дa зaпочне cлед 6тия меcец. 🤔🤔🤔

# 220
Не знaм, може, ще погледнa и пaк ще пишa. Дa ви питaм, нa нac ни бихa вaкcинa cрещу хепaтит Б в болницaтa, трябвa ли дa имa реимунизaция тaзи вaкcинa?
Novichka, той може дa cи cуче, aмa товa не знaчи, че яде

# 221
  • Пловдив
Хаха Novichka1 ние сме така закачени за часове всяка вечер! И аз не знам какво става...чак ме е страх да не я удуша.

# 222
  • София
Сега ще ви облъча с една информация от статия за бебешките храни в България. Иска ми се, да не е вярно, но аз лично съм склонна да вярвам https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/ Който иска, може да прочете.

# 223
Аз точно заради това си поръчах уред, с който лесно да правя пюренца. Все пак невъзможно е всичко да е домашно и стерилно, но поне в началото колкото се може по-изчистени неща да се дават. Не, че след това в детската и училище няма да си навакса с разни безобразни... Simple Smile
Сега ще ви облъча с една информация от статия за бебешките храни в България. Иска ми се, да не е вярно, но аз лично съм склонна да вярвам https://zabliznacite.wordpress.com/2013/04/22/balgarski-bebeshki-pureta/ Който иска, може да прочете.

# 224
  • not found
Никога не съм се доверявала на купени детски храни- каши, пюрета , дори на детска кухня . Предпочитам аз да му го сготвя да знам какво има и какво не . На баткото съм давала единствено няколко пюренца с пащърнак , друго не помня , още тогава бях твърдо против .

Общи условия

Активация на акаунт