Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 565
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Няма значение дали са кърмени или на АМ, препоръките на Световната здравна организация са да се захранва след 6я месец.
 До тогава червата са пропускливи и риска от алергии е по-голям. Също така е важно бебето да може да седи стабилно, особено ако се захранва по т.нар. захранване водени от бебето.

# 241
Здравейте, момичета!
Нашето момче става на 4 месеца на 22.02 - чудя се, нормално ли е "белега" от ваксината от родилното все още да изглежда по този начин? Педиатърката и дерматолог преди около месец казаха, че е ок, но аз все пак и вас да попитам за мнение Grinning

И нашия белег е такъв, дори по-червен и всеки път му се радват колко хубаво била хванала ваксината и как нямало да се прави манту... Хубав белег няма хах, но явно няма място за притеснение.

# 242
А нашият дори не се вижда, явно при всеки е различно 🙄

# 243
  • София
Нашият белег засъхна и сега е една тъмно червена точка.

# 244
Нашият юнак за женене- 4м и 12дни,7.330кг ,67.5см и с първата си ваксина. Стискайте палци да няма проблеми и температура. BMR, сега сте вие наред, дано и вашия бъде ваксиниран скоро 🙋‍♀️

# 245
И моят бебок стана вече на 4 месеца, но ще се теглим другата седмица и ще слагаме първа ваксина. Иначе вече два дни е ужасно кисел... спеше по цяла нощ като пич, дори сам си заспиваше  и изведнъж вече две вечери е голяма борба, върти се, напъва се, мята ръце и крака и изобщо не може да си намери място и се събужда на 1-2 часа. Пълен ужас. Сутринта казах на ММ да го вземе за малко, че поне един час да поспя. Е, да ама мъжка му работа. Взел го, сложил го на гимнастиката и заспал на дивана и аз след малко чувам едно бебешко мрънкане, викане, а баща му не отлепя 😁 Това мъжете са опасна работа!

# 246
Моя мъж пък го вземе, държи го пет минути и му пиcне. Вcе cи нaмирa рaботa нещо 😀 Нямa търпение дa го друcкa, люлее, инaче му пее пеcнички, и го гушкa. Онзи ден му пуcнa и двете въртележки, еднa от еднaтa cтрaнa нa леглото, еднa от другaтa 😀 cтaнa тaкaвa кaкaфония, чудя cе изобщо кaк изобщо му идвa нa aкълa.  Aбе мъжкa му рaботa!

# 247
Ооо, същата работа! Веднага си намира нещо за правене... 😁 И има голям късмет. Уж ще го гледа, за да се изкъпя примерно и бам, бебето заспи 😁😁😁

# 248
Стискаме палци да я понесе добре. Ние още борим дерматит. Ще тр да изчакаме още 2 седмици за вторичен при дерматолога и ако каже, че е ок, веднага отиваме на ваксина

Нашият юнак за женене- 4м и 12дни,7.330кг ,67.5см и с първата си ваксина. Стискайте палци да няма проблеми и температура. BMR, сега сте вие наред, дано и вашия бъде ваксиниран скоро 🙋♀

# 249
И ние сме така със спането от около седмица-две.. вече и аз не знам колко... ужасТ е.. заспи за 1 час и после се започва пъшкане, мятане, дере си челото и главата.. долепихме му креватчето до нашето, за да мога лежейки да го успокоявам, че е много трудно иначе. На ръце спи като разпран. Снощи от 1 до 4 не сме спали изобщо. После се кърмихме и го приспах към 5, но се буди в 6, 7ч и в 8 вече окончателно стана. Като се сетя, че мрънках като се будеше на 3 часа 😀 сега си мечтая за 3 часа непрекъснат сън. Четох за регресия на съня в 4ти месец - обръщали им се фазите и затова така ставали неспокойни.

Момичета, аз да питам нещо друго. Как се справяте с готвенето вкъщи? На мен до гуша ми дойде само да готвя. Всеки ден тр нещо да се прави. От това готвене и покрай малкия, нищо др не мога да свърша.

# 250
Здравейте мами, бебка имаше запек 4 дни, поне мисля че е запек. Но не е давала признаци на дискомфорт или болка. Тук ми обясняват, че и 2 седм. Можело да няма аки, и е ок Expressionless четох, и съветват да се даде водичка. Така о направих, но свърши работа, но беше доста странно, някак си като течно лепило. Да видим днес как ще е.

Иначе аз имам съмнение за вагинална инфекция, заради засилено течение, днес съм на док. Някоя от вас има ли такъв проблем?

Четох, писали сте за витамини за кърмачки, аз съм много зле, въобще не съм се й сетила. Знам че са само витамини но бяхте ли посъветвани по конкретна причина да ги вземате или вие до решихте?  Аз след антибиотик исках да пия пробиотик, но аптекарката каза че док трябва да ми каже кои, защото кърмя.

# 251
Ние сме на 4 месеца точно. Бебчо се опитва да се върти , но рядко успява . Преди спеше по цяла нощ и аз ставах да се цедя, защото имам проблеми с кърмата от самото начало. Сега пак започна да става и иска да яде през около 4 часа, което са две събужданията по време на нощния сън. Иначе спи от 10 до 8 горе долу. Започна сега да спи повече през деня. Искам да питам какво мислите за нощното хранене, до кога е нормално да продължава и как да се опитам фа премахна поне едното? Не искам да му пълня с коремчето с вода. Иначе вода му давам преварена чешмяна вода , ни много рядко. Когато Дам обаче си пийва.

# 252
Витамини аг ми препоръча да пия понеже кърмя, каза и витамин д да приемам през зимата.
Аз ще я кърмя нощем докато има нужда, сега спи от 22:00 до 05:30 все още, но ако започне да яде по-често пак ще ѝ давам, ако се събужда значи има нужда.
Взехме ваксините и вероятно втори прием утре ще направим. Тъкмо е спокойна и спи и бам ваксина, дано не ѝ се отрази, на първи прием само плака вечерите малко.
Днес сме на контролен преглед.
Взехме овлажнител да видим дали ще има сухи сополки пак. И тя има петно като розов лишей и ще искам натривка за мен и нея от дерматолог, предната само с лупа ни гледа, дори не пипна петната или да предложи някакво изследване.
Моят съпруг се занимава много с нея, сменя памперс като е в нас, приспива я, сутрин и вечер той сменя пижамата, той спи до кошарата и я люля при нужда, през деня си е изморително с нея и гледа да ме отменя колкото може. Огромна подкрепа и отмяна ми е. Simple Smile

# 253
Здравейте мами, бебка имаше запек 4 дни, поне мисля че е запек. Но не е давала признаци на дискомфорт или болка. Тук ми обясняват, че и 2 седм. Можело да няма аки, и е ок Expressionless четох, и съветват да се даде водичка. Така о направих, но свърши работа, но беше доста странно, някак си като течно лепило. Да видим днес как ще е.

Иначе аз имам съмнение за вагинална инфекция, заради засилено течение, днес съм на док. Някоя от вас има ли такъв проблем?

Четох, писали сте за витамини за кърмачки, аз съм много зле, въобще не съм се й сетила. Знам че са само витамини но бяхте ли посъветвани по конкретна причина да ги вземате или вие до решихте?  Аз след антибиотик исках да пия пробиотик, но аптекарката каза че док трябва да ми каже кои, защото кърмя.

Прегнакеър пиех през бременността, пия и сега за кърмачки. Надявам се да има усвояване, защото съдържат доста витамини. Пробиотик и антибиотик вървят ръка за ръка. Въобще не трябва да се чака според мен някой да ти го каже, защото лечението на гъбични инфекции след това си остава само за нас. И толкова ли е трудно магистър фармацевт да ти препоръча пробиотик за кърмачки... Сигурно и баба ми знае, че про комбо прегна силно се препоръчва и е хубав и тн. Аз лично сигурно съм една от малкото, които или не го понасят или си въобразяват, затова пих Омнибиотик Панда, просто цената му е 2 пъти по-висока. Също така, съвет(непрофесионален, попитайте лекар) обикновено след инфекции, лактобацилите също са на много ниско ниво(да не кажа 0),затова е хубаво и вагинално (примерно Лактажин мисля, че е подходящ за кърмачки), да се слагат глобули за нормализиране нивата им. За тези неща се сещам.

# 254
Благодаря за съветите. Въпросът е че съм Англия и ако аз не поискам нещо от док. те няма да м7 изпишат. Всичко е доста мудно и като цяло аз трябва да съм док. Че да им кажа какво искам да изследват и т.н. Не знам некомпетентни ли са или просто не им се занимава.
Отделно не съм сигурна дали тези пробиотици ги има тук, аз се порових сама в аптеката сред тях и наистина на някои пишеше да консултация с лекар, при кърмене. Направо и аз не знам вече.

Общи условия

Активация на акаунт