Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 588
  • 764
  •   1
Отговори
# 315

Здравейте ,мами Simple Smile ние на 21-ви ставаме на 4 месеца , в момента сме 70см ,8450гр ... това е захранването,по което мисля да се водя аз .. по препоръка на гастроентероложка ,която съветва да започнем от 4 м и половина ,заради повръщането . Искам да попитам вие как сте тези дни (последната седмица ) .. колко спите през деня ? Вечер будите ли се ? Колко хапват бебчетата ,които са на АМ ? Ние в момента пак сме неспокойни .. едно пъчене на коремчето и плаче след хранене .. през деня спи по 20-30,мин и се събужда и пак плаче .. милия мъчи се нещо, напъва се .. много пръцка... гастро смени млякото на аптамил HA...

# 316
  • Пловдив
Нещо странна ми се струва тая схема...
Прясно мляко през 9--ти месец и то преди киселото, кисели, месо и жълтък доста рано, глутен също...

# 317
Мами помогнете.. как приспивате бебчетата?
Голяма мъка е при нас- сложим ли го в кошарата- рев, та се къса от рев.. не знам какво става.. Лошото е, че не е само вечер.. единственото решение е да е на ръце и то трябва да сме станали и да го държим. Без кръст и гръб останахме с ММ.. трябва да има и друго решение Sad ще се радвам да споделите.

# 318
HriMi точно днес попаднах на едно клипче на едно момиче, обясняваше за същото положение и как само на ръце с голямо друсане е заспивали бебето, дори не и е давала да седне на леглото, постепенно всеки ден по малко е започвала да сяда докато заспи и да го друса, после като е свикнало бебето е започнала да го оставя и накрая е успяла да го проспива легнала на леглото.
Сега ще опитам да го намеря и ще го добавя в коментара си.

https://m.youtube.com/watch?v=lSoqFIWCCm0&t=312s

Аз не мога да дам съвет, бях си решила, още от начало, че няма да го разнасям това бебе, та каквото ще да става и винаги лежах с него на леглото и заспиваше на гърда, сега отново имам успех с биберона, но пак лежа до него, за да спи.
Всяко едно приспиване си има недостатък, моят спи в кревата при мен и не иска в неговият си.

Не знам как ги учат хората сами да си заспиват. Аз скоро ще пробвам пак да започна са го слагам в неговото легло. Моя позната каза, че просто трябва да го оставиш, в началото ще плаче, ще го успокояваш, няма да спиш една седмица и след това всичко се нарежда.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 22:17 от Amerikkas

# 319
Благодаря предварително...
Много е нервен напоследък.
През деня спи рядко и за кратко. Като го сложа на гимнастиката си играе малко и му писне и започва да пищи, местя го на люлката-същата работа.

Иска нон стоп да го държа, а аз разбира се не го правя и кмам чувството че цял ден пищи и реве.

HriMi точно днес попаднах на едно клипче на едно момиче, обясняваше за същото положение и как само на ръце с голямо друсане е заспивали бебето, дори не и е давала да седне на леглото, постепенно всеки ден по малко е започвала да сяда докато заспи и да го друса, после като е свикнало бебето е започнала да го оставя и накрая е успяла да го проспива легнала на леглото.
Сега ще опитам да го намеря и ще го добавя в коментара си.

# 320
Старая се да оцеля момента, когато й се доспи. Да не я оставям да се преумори, защото заспива още по-трудно и е нервна. През деня я оставям в шезлонга за кратките дрямки, а за обедната - в кошарата. Като й пусна бял шум се успокоява и се унася, понякога пуснал прахосмукачка. Докато изчистя стаята и тя е заспала. Не винаги се получава, но гледам само в краен случай да е на ръце.

Вечер напоследък стана по-трудно, много е активна - размята ръце и крака и ни отнема 30-40 минути приспиването. Дори за разбужда посред нощ, пак така размята ръцете и не й е спокоен сънят.

# 321
  • Белгия
Бебчо си заспива към 21, но пък започна да се буди пак много често... Cry Сигурно 4-5 пъти на нощ, опитвам се да дам биберон, да попея нещо в просъница, но се успокоява само на гърда... Не мога вече. А и майка ми си замина, (ще идва пак чак май месец) и се чувствам толкова самотна и преуморена! Свекърва ми ще започне да идва по три пъти на седмица, (тя е от друг град) дано това малко да ми оправи ритъма...

Иначе юнакът ни ака по 2 пъти на ден, че даже в почти едни и същи часове започнах да го засичам, за да евентуално го слагам (държейки го) на гърне около времето когато му се ходи. 

На мен педиатъра каза, че не било хубаво прекалено дълго да се дава пробиотик, ние пихме 2 опаковки по 30 капсулки и това е. За щастие няма вече колики. Hug

Смятам да захранвам след 5,5 - 6 месец, но виждам как малчо вече изявява огромен интерес към храната ни. Следи ни, притихнал, смее се, гука, че и си отваря устата заедно с нас, но ще си изчака още. Hug

# 322
Привет мами, заспиването е много тегава работа и при нас е с променлив успех. Това, което установих е че, ако няма някакви болежки, режимът много помага хах.  Имам си две опорни точки - дълга дрямка между 12-13ч, което почти винаги е разходка, и вечерен сън в 21ч. По принцип прави и по една кратка дрямка към 10 и към 17-18, но при тях просто го наблюдавам и като видя, че очичките се смаляват си го гушвам с бибата и заспива. Важен е момента, изпусна ли го и отиде 1 час приспиване. За дългия сън го слагам на гърда и докато си хапне е заспал, което май не е много ОК амаааа преди много искаше на ръце и беше едно маршируване из стаите като Наполеонов войник, та на гърда по-лесно. На моя бебок големият проблем му е че спи много леко. Тази сутрин в 6ч тъкмо си хапна, заспа и баща му се закашля и малкия като изцъклили едни очиии и после няма заспиване. Вечер като го приспим и ходим на пръсти вкъщи, ужас. Аз спя така леко и сигурно от мен го е взел.

Иначе да ви се похваля, взехме столче за хранене с опцията да пада облегалката назад и бебо да си полегне. Сложихме го и той много се изкефи, че е на високо и може да ни гледа. Голямо кискане падна. И уредът за бебешко пюре пристигна и утре смятам да го пробвам, ще направя за нас едни картофено пюре.

Мами, вие четете ли книжки на бебоците? До сега му четях Хари Потър, ама като няма картинки и май бързо се разсейва. Днес взех едни детски с малко текст и много картинки, ама той не иска да ги гледа, а да ги пипа и да ги яде. Хване ли книгата и придърпва към устата, а мен ме хваща ужас да не си изкара окото с тези остри ъгли... дайте някакви съвети Laughing

# 323
Бебчо си заспива към 21, но пък започна да се буди пак много често... Cry Сигурно 4-5 пъти на нощ, опитвам се да дам биберон, да попея нещо в просъница, но се успокоява само на гърда... Не мога вече. А и майка ми си замина, (ще идва пак чак май месец) и се чувствам толкова самотна и преуморена! Свекърва ми ще започне да идва по три пъти на седмица, (тя е от друг град) дано това малко да ми оправи ритъма...

Иначе юнакът ни ака по 2 пъти на ден, че даже в почти едни и същи часове започнах да го засичам, за да евентуално го слагам (държейки го) на гърне около времето когато му се ходи. 

На мен педиатъра каза, че не било хубаво прекалено дълго да се дава пробиотик, ние пихме 2 опаковки по 30 капсулки и това е. За щастие няма вече колики. Hug

Смятам да захранвам след 5,5 - 6 месец, но виждам как малчо вече изявява огромен интерес към храната ни. Следи ни, притихнал, смее се, гука, че и си отваря устата заедно с нас, но ще си изчака още. Hug

При мен беше така по едно време.Оказа се, че е гладен и реших проблема като му давам с шише хапване в 12ч без да го събуждам. Но моят н хапва много наведнъж и пропуска сам 1 хранене вечер в 3ч.

# 324
Аз си я приспивам с гушкане. 5-6 мин и обикновено е заспала, оставям я в леглото й и там си спи. Някой вечери се буди като я оставв, приспивам пак и така. Не ми тежи. Искам да я науча сама, но няма да я оставя да плаче уплашена. Просто искат топлина и гушкане бебенцата ❤

# 325
Здравейте, бебка има режим от 1 месец и си го спазва и ние ѝ помогнахме да го създаде. Но проблемът е , че пропусна ли момента на едно приспиване и е крива и се нарушава и следващият сън. Много ми беше полезна информацията на жена тук от групата за съня на бебето (че на 1:30 е моментът за съм и ако се изпусне ще бодува още 1:30), забелязах, че е така и гледам да хвана момента. Аз я слагам на спалнята за сутрешния сън (10:30) и чета приказки като книгата е нагоре, за да гледа картинките. Може и да заспи така, ако не стане пускам музика ( много обича Куйн) и я гушкам, заспива и я слагам на леглото, сутрин и към 19:00 спи по 30-40 мин. На обяд почти винаги спи в количката на разходка, понякога заспива още в асансьора, а понякога мрънка и плаче докато се предаде. Вечерният сън е на гърда и я мятам в кошарката, като се събуди към 05:20 хапва и малко я галим по веждите това доста я успокоява и заспива веднага.
При спането е хубаво да има ритуал, да знае детето какво се случва, например една песен или приказка само за приспиване, за да прави връзката иначе все едно денят няма край и има само игра.
Пробиотик в Токуда ни казаха само 30 дни да даваме и е достатъчно.
Сложихме ѝ кехлибарено герданче, не вярвам, че помага за зъбите, но е готинко някак 😁
Вашите бебета имат ли ушна кал, на малката доста ѝ излиза от ушето и само леко я хващам с бебешка клечка.

# 326
Привет, имайте предвид, че като порастват се удължава времето за будуване. Аз спазвам схемата и съм много довошна 😊

# 327
И аз гледам да я спазвам, а и забелязах, че малката толкова издържа и започва да търка окото и да се нерви, че вече ѝ се спи.
Привет, имайте предвид, че като порастват се удължава времето за будуване. Аз спазвам схемата и съм много довошна 😊

# 328
Здравейте мамии скоро не съм писала,но пък ви чета редовно. И ние си купихме уред за готвене на томи типи,на 21.02.20 ще направим 4 месеца,прави опити да се обръща но още не успява. Със спането и при нас е голяма драма,преди заспиваше сама само да я врътна на възглавницата и е готова,от извесно време само на ръце пеейки и разнасяйки и аз ръце нямам вече,през деня я слагам в раницата и понякога се унася там друг път почва да се нерви да се изпъва вътре и я свалям да я гушкам. Аз давам пробиотик и то доста дълъг период,трябва да питам дали да го спра. Снощи беше много неспокойна събуди се в 4:00 часа нахраних я и като почна едно мятане едно пъшкане едно въртене и пърдене май пак колики се обаждат,ужъс! Ние не сме ходили на консултация заради грипа,отложиха я и казаха,че ще се обадят кога да отидем,та нз колко е пораснала. Яде по 130мл мляко 5-6 пъти нан ден,нямаме изграден режим всеки ден по различно време се яде. Аз си я гледам сама,идват само да се радват и то до колкото позволя(не давам да се целува,лигави и пипа по лицето :Д) вече свикнаха с това. Не съм ходила на фризьор от 1 година ужъс,трябва да намеря скоро време за себе си :Д Чакам да пишете като започнете захранване и да споделяме аз мисля да започна след ваксините 5-6 дни да видим кога ще ни извикат. А ние акаме по 1 път на ден понякога през ден на АМ сме. Приятна неделяяяя мааами : )

# 329
И аз ще споделя, че схемата на захранване на гастроентероложката по-горе никак не ми допада. Може би е добре да се преосмисли след консултация с педиатъра ви?

Общи условия

Активация на акаунт