Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 538
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
Въпреки че имаме печка в банята, предпочитам къпането да става в коритце в стаята. Да, хамалогия е цялото това разнасяне. Имаме си даже един голям найлон, който се слага на пода под коритото, а след къпане се забърсва с парцал и се прибира до следващия път (циркът е пълен).

# 436
Аз нали съм ви казала, че сме много по-смели и джаста-праста от първия път, та с никакви вани не си занимаваме! В банята го къпем за няколко минути и хайдеее... Ха-ха!
А като се сетя с първато дете... Мъкаааа! Мъжът ми влачеше вода, вани, кофи, канчета в спалнята, то едно суетене, термометри за ваната... лелее! Не бих си го причинила отново. После хайде вода, кофи, вани обратно, миене, поливане на всичко това с вряла вода... излишни мъки! Междувременно в стаята ставаше сауна, ад! И финално: бърсане на пода от капалата от ваната вода... Сума ти време за излишни мъки.

# 437
  • Пловдив
При нас удоволствието от ваната с премиване под душа няма да го отнема. Въпреки, че аз не обичам да стоя във вана. Но поне до годинката нека се пълцика. Имам стойка, но я къпем във ваната, сложена на масата в кухнята, коьто е до банята . В банята няма място. Пръскаме с вода навсякъде, но нямам хамалогия с найлони (не ви ли е страх , че ще се хлъзнете като държите бебето някой път) , нито драми, че пръска водата...цял живот живях(е, до 23 годишна)  в аптека и сега ми се е паднало да правя хаос и мръсотия без да трябва да избърша на секундата , йее!

И ние бихме днес 6 валентната. За 1ви път. На нас ни я разделиха тази от другата. Днес сложиха нея като инжекция и 3ти прием на ротавирус. Дано няма темп. Рева горкото, после премина на караница. Спи уж сега вече 2 часа..

# 438
И ние бяхме днес за втората ваксина, сложиха ги и двете и ротавируса (ама ми казаха, че от него са само 2 приема), поплака малко, сега спи, дано не вдига температури.
7300гр., 65см в понедилник става на 4м.

Попитах за зъбите какво да взема, каза ми нищо, да не съм си давала парите, че нищо не помага и имало ледокаин в препаратите, което ограничавало броя слагания....единствено панадол, ако видя зор, но въпреки това смятам, че трябва да купя някое мазило...ще прочета назад в темата какво препоръчвате.

# 439
Малкият много се кефи на ваната. Рита с крака, размахва ръце, пищи от радост. Къпем го през ден по препоръка на дерматолог и вечерите, когато не го къпем, го мия на чешмата - дупе, личице, ръчички, ама не му е кеф там. Така че не ми се иска все още да му прекратявам ваните. Ако можеше и мен така да ме къпят, а аз само да си лежа и да си ритам... вчера си мислих и за рязходките... ех, ако можеше мен да ме бутат в количка, а аз да си се излежавам хахаха

# 440
Малкият много се кефи на ваната. Рита с крака, размахва ръце, пищи от радост. Къпем го през ден по препоръка на дерматолог и вечерите, когато не го къпем, го мия на чешмата - дупе, личице, ръчички, ама не му е кеф там. Така че не ми се иска все още да му прекратявам ваните. Ако можеше и мен така да ме къпят, а аз само да си лежа и да си ритам... вчера си мислих и за рязходките... ех, ако можеше мен да ме бутат в количка, а аз да си се излежавам хахаха
Един път си минала по този път, повече не ти се полага😁 И ние сме утре на ваксина, нещо му похърква нослето, надявам се, че е от климатика а не е настинка..

# 441
Аз нали съм ви казала, че сме много по-смели и джаста-праста от първия път, та с никакви вани не си занимаваме! В банята го къпем за няколко минути и хайдеее... Ха-ха!
А като се сетя с първато дете... Мъкаааа! Мъжът ми влачеше вода, вани, кофи, канчета в спалнята, то едно суетене, термометри за ваната... лелее! Не бих си го причинила отново. После хайде вода, кофи, вани обратно, миене, поливане на всичко това с вряла вода... излишни мъки! Междувременно в стаята ставаше сауна, ад! И финално: бърсане на пода от капалата от ваната вода... Сума ти време за излишни мъки.

Аз съм същата,вкарвам го във ваната,пляс-пляс си шляпка малко,аз го измивам оттук-оттам и го вадя.Онзи ден за по-бързо(понеже го къпя всеки ден с редки изключения) го изкъпах в мивката,ама е бая голям,а тя малка и не е опция Grinning но в началото голяма драма-докато бяхме при майка ми тя всяваше паника-тука,там,горещини,триене,бърсане....много ме напрягат такива истерии-завивай го,обличай го,тва пък онова Grinning

# 442
Да ви питам: голямото ни детенце ни донесе чудесен нов вирус и мога да се похваля, че съм горд собственик на диария! Вече става досадно... за съжаление и на най-безобидните лекарства за целта, например Ентерол, пише, че не се препоръчват при кърмене. Вие да сте били в такава ситуация? Как се справихте?

# 443
Аз го къпя в банята от самото начало още. Доста често не го изплаквам после с чиста водя, защото го къпя сама и ми е сложно. Купих си Стойка за коритото в която да лежи, тя поне не го държа. Пълня ваната и го потапям, после с малко сапун дупето и мишниците и е готов.
В крайна сметка пък на ден по 2 пъти му мия дупето след като ака. То не знам колко е и добре да се мият толкова често с препарат, бил той и био дори. Те са толкова чисти сега тия бебета, нито се потят, нито лазят по земята. Може би трябва да мия само с водя повечето пъти, поне докато не пролзи.

# 444
Сутрин пускам духалка в банята и я къпя без косата под подвижния душ над чешмата. Понякога направо и косата й мия. Така ми е по-лесно, отколкото да мия само дупе, ръце и лице. Ваничката ползваме само в събота и неделя като има кой да ми помогне за да я вдигна и изплакна после с душа.
Ние днес сутринта бяхме на втория прием ваксини. От 16 до 18ч не спря да реве. Cold Sweat Винаги съм била против даването на Панадол без температура, но сега дадох и най-накрая се успокои и заспа. Дано не плаче и през нощта. Само ние ли толкова тежко ги приемаме ваксините? С първия прием не мигнахме цяла нощ, имаше и температура. Затова сега не издържах и дадох Панадола.

# 445
При всеки прием плаче малката така от 16:00 и нещо до към 18:00 и нещо после заспива от умора може би. Утре сме пак и изтръпвам.
Ние не даваме нищо след ваксината, но може да взема да имаме панадол.
Сутрин пускам духалка в банята и я къпя без косата под подвижния душ над чешмата. Понякога направо и косата й мия. Така ми е по-лесно, отколкото да мия само дупе, ръце и лице. Ваничката ползваме само в събота и неделя като има кой да ми помогне за да я вдигна и изплакна после с душа.
Ние днес сутринта бяхме на втория прием ваксини. От 16 до 18ч не спря да реве. Cold Sweat Винаги съм била против даването на Панадол без температура, но сега дадох и най-накрая се успокои и заспа. Дано не плаче и през нощта. Само ние ли толкова тежко ги приемаме ваксините? С първия прием не мигнахме цяла нощ, имаше и температура. Затова сега не издържах и дадох Панадола.

# 446
  • not found
Къпя го всяка вечер , ритуал го направих . Къпя го в коритце в банята , топля коридора и оставям вратата на банята отворена да не е студено , от ден първи е така . Първо го къпех в мивката ,след около 20-30 ден започнах в коритцето , имаме си подложка и си го въртя и по гръб и по корем , сапунисвам го и изплаквам с душа , докато го направя коритото се пълни . Вдигам го и го изплаквам . От известно време се отритва и се нагълтва с вода ... Но това го радва , шашка се първите секунди и после почва да се смее ...
Вчера бяхме на преглед , 7 кг 67 см . Сложиха ни първите ваксини , едното му краче е зачервено от боцкането. Рева ,мрънка ... и вчера и днес .
За прахчетата Teetha направих едно разучаване в Англия са 7£ 2 опаковки , тук за 1 пакет 24 лв от аптеките в нета ... Ми много се ядосвам така , не стига дето за нашия пазар само боклуци изнасят ми и цените ни цени . В нета също , памперсите Мамиа са 4,8£ размер 4 , аз ги купувам от една борса по 19 лв. Сега си поръчах от там , ясно ми е , че всеки може да продава на каквито цени иска и че от това ххората се хранят , но много често прекаляват . Все едно клиента е някакъв балък безумен.

# 447
Здравейте на всички!
Точно се връщаме от консултация. 7300гр и 64см.Доволна съм от резултата 😂.
ВаксиниТе ще слагаме следващата седмица, че баткото е болен.
Къпем я във ваничка в банята, от самото начало.Къпем я всяка вечер, но с шампоан само 2 пъти в седмицата ☺.Винаги на финала я обливаме с чиста вода.
Доста е активна -говори , смее се, следи ни с поглед , хваща , дърпа , лапа всичко .
За сега се е обърщала само веднъж от корем по гръб.
За зъбите, за сега нищо няма да вземам.ще изстудявам гризалки само.
Поздрави за всички 😚😚😚
Ние ще излезем малко на разходка
Днес при нас е топло , само -3°😉

# 448
  • София
И ние днес бяхме на консултация с ваксини. Последните до годинката. Мина добре. Иначе сме точно 6 кг, 65 см. Сега спи, ама е доста нервна. Много я дразнят венците и реве много. От два дни трудно заспива - със страшен рев. До сега не се е случвало. Нашето къпане е в банята всяка вечер. През няколко дни в корито на стойка, иначе на мивката. Не мога да си представя да пренасям корита в спалнята, да застилам найлони. Голяма хамалогия ми се струва. У нас е топло навсякъде. С парно сме, а в банята имаме лира. Всички врати са отворени. Температурата е 22-23 градуса навсякъде. Аз не вярвах, че ще е много ефективно парното, защото сградата е нова. Нанесохме се септември и сме едни от първите. Имаше най-различни прогнози за ефективността. Някои казваха да забравим, че ще ни е топло и да се готвим за голям студ. Още не е населена дори на 30 процента сградата. Но парното се оказа топ. С хоризонтална абонатна станция. Можеш да си спираш парното от кран за целия апартамент, когато поискаш. Отделните радиатори също. Не плащаш такса разпределение. Всеки апартамент плаща реално каквото е изконсумирал само. Тръбите минават през пода и подът е топъл. Радиаторите са ни на 3. За сега съм доволна и от сметките. Но стига лирически отклонения 😁

# 449
И ние днес бяхме на консултация с ваксини. Последните до годинката. Мина добре. Иначе сме точно 6 кг, 65 см. Сега спи, ама е доста нервна. Много я дразнят венците и реве много. От два дни трудно заспива - със страшен рев. До сега не се е случвало. Нашето къпане е в банята всяка вечер. През няколко дни в корито на стойка, иначе на мивката. Не мога да си представя да пренасям корита в спалнята, да застилам найлони. Голяма хамалогия ми се струва. У нас е топло навсякъде. С парно сме, а в банята имаме лира. Всички врати са отворени. Температурата е 22-23 градуса навсякъде. Аз не вярвах, че ще е много ефективно парното, защото сградата е нова. Нанесохме се септември и сме едни от първите. Имаше най-различни прогнози за ефективността. Някои казваха да забравим, че ще ни е топло и да се готвим за голям студ. Още не е населена дори на 30 процента сградата. Но парното се оказа топ. С хоризонтална абонатна станция. Можеш да си спираш парното от кран за целия апартамент, когато поискаш. Отделните радиатори също. Не плащаш такса разпределение. Всеки апартамент плаща реално каквото е изконсумирал само. Тръбите минават през пода и подът е топъл. Радиаторите са ни на 3. За сега съм доволна и от сметките. Но стига лирически отклонения 😁
Направо да идваме във вашия блок 😂 Така сладко го разказа

Общи условия

Активация на акаунт