Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 482
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Ха ха и моята бебка прави така, от ритане и търкане на петичките си събува чорапките. Пръстчетата сякаш са ѝ потни. Може да ѝ по-топличко не знам. Иначе пищи от радост и се ослушва после 😁 много е разговорлива. Тази вечер видях, че се е осрала с ноктите на едното краче по другото. Толкова бута пръстите в устата, че се случва да повърне малко.
Моята беба неистово се опитва да си сваля чорапите като си търка краката един в друг. Даже успява. Единият крак го е одрала с ноктите на другия. Крачетата й са влажни имат мирис на изпотено и са зачервени отдолу. Дали не са някакви гъбички? Как мислите? Като я събуя боса и гола си е абсолютно спокойна и не спира да пее и да бърбори.

# 526
И ние през деня спим малко - вчера стана на 4м ( спи 2-3пъти на 2 часа .. понякога През целия ден спи за по 25-30мин,друг път (като вчера ) сутринта към 10:30 заспа за 2ч и 30мин ,а после в 15:00 и 18:30 за по 25-30мин ..

Вечер спи ,но се събужда за мляко в 1:30-2:00 и после в 5:30-6:00 ... ,след което пак заспива за час-два ..

Охх ние още имаме газове .. през деня е кошмар.. след почти всяко хранене едно пънене .. стискане на ръцете ..пръцкане ..взимаме го на ръце и както стои става на дъга ,започва един рев и иска да го оставиш .. наистина не разбирам защо така прави .. не съм чула за бебе ,което да не иска да стои в ръце Sad
Моето 😂😂😂 няма шанс да го приспиш на ръце-не иска. Иска ди легнал, примерно както яде или не знам и аз. Тази вечер за първи път изкъпах го, яде и нещо не искаше да заспи, та започнах да пея някакви глупости и той се заслуша и след малко заспа... Беше странно и дъм доволна, че открих начин...

# 527
  • Белгия
Хора, аз пък съм много зле с песничките. От родилното почнах „Тих бял Дунав” и това сега ни е приспивна песничка.. Аз други не помня, не знам, а нови някакси не мога да запомня ли, какво..  През деня четем книжки, разказвам истории и това е. Имате ли някакви идеи за нормални и лесни песнички? Не е задължително да са детски Hug

За щастие - мое и на ММ - бебо днеска си легна и заспа без никакви проблеми. Това с този рев онзи ден явно е било изключение май...

Днес си купих две  блузки за кърмене, че досега нямах. Все използвах по-широки тениски. Сега много ми се иска да ги пробвам практически - утре сме на гости на дядото, нямам търпение Joy

В моето близко обкръжение също няма други бебета. Ако се брои една съседка с две годишно сладко момиченце.. Но пък са пакистанци и са малко по-религиозни, т.е. не е като да станем първи дружки. Ако правят събирания мъжете и жените винаги седят отделно и никога не говорят помежду си. А мъжът ѝ ако ни види някъде навън говори само в посока на ММ. Общо взето аз нямам нищо против да си правят каквото си искат в тяхната си къща, но лично на мен ми е мааааалко прекалено (неудобно).

# 528
BMR и ние изкарахме целия янувари и началото на този месец така. Както си спвшв от 23.00-4. 00 се почна ставане на всеки час. Беше по-зле от новородено като беше. Отдвлно много гаазове го мъчат и почнах пак да давам Био Амика и се поуспокой. Явно като мина регресията дойде скока в разтежа а този е малко по-дълъг. Да не би и при вас да е скок. Дишайте има надежда малко се поуспокой и ми пуска по някой час сън ама не ми е достатъчно

# 529
  • София
Момичета, има една вълшебна приспивна мелодия в Ютюб, като от.музикална кутия. При нас действа безотказно. Прекъсва истерията за около 5 секунди, заспиването става за около 15 минути. На мен също ми действа много успокояващо. Ако някой реши да я пробва ето линк:
https://youtu.be/LYsPvE3_QKU

# 530
Didi_Cholakova, за много песнички се сещам, а като че ли по-ритмичните вършат повече работа, отколкото уж по-приспивните, които са бавни. Ще изброя някои така с по няколко думи, ако ги знаеш да се присетиш, а ако искаш на някоя мога да ти напиша и текста:
- У дома часовник трака с лъскави стелчици
- Зайченцето бяло цял ден си играло
- Мама ми купи днес нова книжка със картинки
- От днес имам вече нови панталонки
- Крила баба, крила орехи в торбата
- Там живееха безгрижно в старата гора седем палави козлета и една коза
- Живяла е нявга, живяла е нявга една червена шапчица
- Тихо се сипе първия сняг (нищо, че вече е пролет)
- Хей ръчички, хей ги две, те ме слушат най-добре
- Когато бях овчарче и овцете пасях
- Имам си любим герой, опашат и много мил (за Мики маус)
- Жълтоклюно патенце, я ела насам
- Зеленчуци който не яде
- През горичка, по пътечка Катето върви сама
- С червените ботушки потропва Дядо Мраз
- Щъркел шарен, дългокрак, я затракай трак трак, трак
- Знамето ни е трицветно
- Пей ми, славею чудесни, пей да те послушам аз
- Под наш'та стряха лястовичка във гнездо живей
- Мила моя мамо
- Малко цвете съм в полето аз съм синия синчец
 А освен това понякога минавам на Лили Иванова (не, не се майтапя) - Панаири, Детелини, Щурче. Каката ги беше понаучила и ги пееше с мен (а аз я приспивах...весела работа).

# 531
При нас тази не действа, много е хубава, но дивакът признава само шум от прахосмукачка и понякога от сешоар.

# 532
  • София
Didi_Cholakova, Мога да добавя някои, които да си намериш по текст
 Тръгнал кос с дълъг нос - май е най- любима на бебата за сега

На зайченцето зайченцето бяло бяло в гората сладолед му се дояло дояло...

Оранжево небето оранжево морето...

Имам една много любима, която майка ми пееше като малка, но не знам, дали ще я намериш:

Хайде през мостчето тръгвайте дечица,
гъбки да наберем в близката горица.
Вълк стои на мостчето не дава
през реката да се преминава.
Той ръмжи, той ръмжи, трака остри зъби:
-  Няма аз да ви дам да берете гъби!
Бял козел изскочи от гората
Разярен се втурна към реката.
- Със рога, със рога, аз ще те намуша!
Със крака, със крака ще те изтърбуша!
И козелът „Бух!“ вълка с рогата
„Цоп!“ цамбурна вълчо във реката.
Тръгваме весели ние през реката
и трева и трева носим за отплата.
- Браво, Козльо, теб благодариме,
че помогна Вълчо да сразиме.

Аз й пея и песента от Васко да Гама от село Рупча: Тече, всичко тече...

Също и Детство мое реално и вълшебно...

Чело коте книжки

Друга котешка: На дивана под юргана коте бяло се е свряло...

Най-любиюата ми зимна: Над смълчаните полета пеят медени звънчета...

Didi_Cholakova, за много песнички се сещам, а като че ли по-ритмичните вършат повече работа, отколкото уж по-приспивните, които са бавни. Ще изброя някои така с по няколко думи, ако ги знаеш да се присетиш, а ако искаш на някоя мога да ти напиша и текста:
- У дома часовник трака с лъскави стелчици
- Зайченцето бяло цял ден си играло
- Мама ми купи днес нова книжка със картинки
- От днес имам вече нови панталонки
- Крила баба, крила орехи в торбата
- Там живееха безгрижно в старата гора седем палави козлета и една коза
- Живяла е нявга, живяла е нявга една червена шапчица
- Тихо се сипе първия сняг (нищо, че вече е пролет)
- Хей ръчички, хей ги две, те ме слушат най-добре
- Когато бях овчарче и овцете пасях
- Имам си любим герой, опашат и много мил (за Мики маус)
- Жълтоклюно патенце, я ела насам
- Зеленчуци който не яде
- През горичка, по пътечка Катето върви сама
- С червените ботушки потропва Дядо Мраз
- Щъркел шарен, дългокрак, я затракай трак трак, трак
- Знамето ни е трицветно
- Пей ми, славею чудесни, пей да те послушам аз
- Под наш'та стряха лястовичка във гнездо живей
- Мила моя мамо
- Малко цвете съм в полето аз съм синия синчец
 А освен това понякога минавам на Лили Иванова (не, не се майтапя) - Панаири, Детелини, Щурче. Каката ги беше понаучила и ги пееше с мен (а аз я приспивах...весела работа).

# 533
В ютуб Песен за цифрите. Има и песен за формите.
Вики от Мастило ги пее, леснички са.
Аз нвщо хич не му пея, пускам му да слуша Енигма. Grinning

# 534
Хахахахахаха изперкахме , щом започнахме и песнички да обсъждаме. Аз работех в детски кът и ги знам всичките проклети песнички. Забили са ли ми се в главата и ги пея до откат, а като ми омръзнат започвам с Бионсе ( голяма фенка съм и) . Изобщо не мога да пея , но малката се кефи страшно. 😁

# 535
А според вас ако има проблемно коремче .. газове .. все оше колики или каквото е там - захранването може да бъде от полза или точно обратно ? Много съм объркана .. По съвет на гастро ,да сме започнели захранване на 4.5м 🤔

# 536
Аз започнах захранването на 4+++ е. Колики имаше до 3 месеца и 1,2 седмици за това понякога бъркам колики ли са или пт венците е нервен..

# 537
  • София
Хммм, Енигма. Много добра идея. Аз пускам Мистерията на българските гласове. Още докато беше в корема й ги пусках. Ме знам, дали си внушавам, но мисля, че й харесваше. Сега също.

В ютуб Песен за цифрите. Има и песен за формите.
Вики от Мастило ги пее, леснички са.
Аз нвщо хич не му пея, пускам му да слуша Енигма. Grinning

# 538
И аз пея по цял ден 😁 комшийти сигурно са откачили вече, но тя пищи и се смее и ужасно се радва имам и кукли за ръце с геройте от песните. Любима ѝ е чело коте 😁 на куйн една и една на елтан джон 😁 по-бързите и на нея ѝ действат по-приспивно. Много действа галене по веждите и челото.
Нямам дрехи за кърмене, нося си стартие, но за пролетта може би ще взема тениски, за да е по-удобно.
Спрях от три дни капките за колики и за момента няма проблем и съм много щастлива, малката три месеца пи капки и доста време ми се струваше вече.

# 539
Явно само аз избягвам да пея, но това е, защото съм супер зле с пеенето. Грача му само в колата, докато пътуваме нанякъде и аз се кефя на някоя  хубава песен. В тези моменти той е бая учуден от поведението ми. Ха-ха!

Общи условия

Активация на акаунт